Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 19.12.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Pod sloganom „Od hrvatskog polja do zagrebačkog stola – jamči Zagreb” u Hrvatskoj kući Materina priča predstavljen je Plavi ceker, oznaka kvalitete domaćih proizvoda hrvatskih OPG-ova koju daje Grad Zagreb. Cilj projekta Plavi ceker je označavanje, isticanje i promocija najkvalitetnijih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda proizvedenih na području Republike Hrvatske kao i pomoć poljoprivrednim proizvođačima u plasmanu njihovih visokokvalitetnih proizvoda na zagrebačko tržište. – Grad Zagreb jamči za te proizvode da su kvalitetni, da su od domaćih sirovina, proizveden u Hrvatskoj te da je vrijedan – naglasio je Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu.

ZAGREB – Hrvatska pošta i  Klimaoprema, zatim Vertiv Croatia i DIR- Drvna industrija Rubinić te Poslovna inteligencija i Kova dobitnice su Nagrade Zlatna kuna za 2018. HGK-Komore Zagreb. Nagrade su im uručene na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća HGK – Komore Zagreb ovog četvrtka, 19. prosinca 2019. godine u Velikoj dvorani Komore Zagreb. – U konkurenciji nešto više od 20 poduzeća ove tvrtke pokazale su se kao najuspješniji po kriterijima izvoza, zapošljavanja, dobiti IT sektora, poljoprivrede i slično – rekao je predsjednik Komore Zagreb Vitomir Klasić. Uz prigodne govore čestitke najboljima kao i nagrade uručile su zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak.

ZAGREB – Poznata informativna američka kuća CNN uvrstila ja zagrebački Advent u 15. najboljih na svijetu tako da je u društvu s poznatim adventskim destinacijama kao što su Beč, Montreal, Firneca, Prag, Bruxelles, Barcelona, Firenca, Krakov, Berlin, Stockholm, Kopenhagen i New York. Prvo mjesto pripalo je francuskom Strasbourgu. Zagrebački advent pohvaljen je zbog brojnih blagdanskih atrakcija, ledenog klizališta, štandova s hranom i koncerata.

ZAGREB – Grad Zagreb je partner u provedbi projekta Urban M, koji ima za cilj razvoj inovativne urbane infrastrukture pod nazivom „maker spaces“ (zajednički prostori stvaranja). To je potpuno novi pristup poduzetništvu, procesu predinkubacije i co-workingu općenito, posebno namijenjen mladima, odnosno budućim poduzetnicima. Projekt se financira iz Programa Interreg Europe. Nositelj je Birmingham City University-BCU, a uz Grad Zagreb, partneri na projektu su gradovi Lisabon, Birmingham, Vilnius Bratislava, Regija Lazio, Ekonomska razvojna agencija Fomento San Sebastian te Poslovni potporni centar iz Kranja. Na skupu u ZICER-u ovog četvrtka, 19. prosinca 2019. godine, sudionicima iz znanstvene i obrazovne zajednice te civilnog društva bit će prezentirana završna verzija prijedloga Akcijskog plana te će to ujedno biti prilika za razgovor o što učinkovitijoj implementaciji ciljeva Akcijskog plana.

KRAPINA – Krapinsko-zagorska županija, kao osnivač 30 osnovnih i 9 srednjih škola, dobila je od Ministarstva znanosti i obrazovanja suglasnost za nadoknadu dana provedenih u štrajku. Županija je održala zajednički sastanak sa svim ravnateljima osnovnih i srednjih škola na svom području i postignut je dogovor da će ove školske godine učenici imati drugačije raspoređen odmor na način da se produljuje nastavna godine do 26. lipnja 2020. godine, odstupa se od utvrđenih rokova za odmor učenika na način da zimski odmor počinje 24. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine. – Ukoliko će neke škole imati potrebu za dodatnim danima onda će to biti rad subotom, a subotama se može raditi samo onda ako je radni tjedan manji od pet dana i na to škole trebaju dobro paziti – istaknula je Petek.

ZAGREB -Svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju Zagrebačke županije za školsku/akademsku 2019./2020. godinu održana je ovog  četvrtka, 19. prosinca 2019. godine u Zagrebu. Ugovore o stipendiranju potpisala je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak s učenicima i studentima kojima je stipendija dodijeljena. Dodijelit će se 45 stipendija za učenike i 30 stipendija za studente. Stipendije iznose 600 kuna mjesečno za učenike i 1.200 kuna za studente, a isplaćuju se 12 mjeseci u godini. – Uz novih 75, stipendiju nastavlja primati njih još 88 tako da imamo ukupno 163 stipendista za koje je u proračunu Zagrebačke županije osigurano više od 2 milijuna kuna – istaknula je zamjenica župana Nadica Žužak.

VARAŽDIN – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije do sada su na području Varaždinske županije službeno registrirane 32 oboljele osobe od gripe. Najviše oboljelih je u radno-aktivnoj skupini, odnosno u dobi od 20 do 65 godina. Do sada je potrošeno oko 20 tisuća doza cjepiva, a budući da je cjepivo naručivano u nekoliko navrata, još ih ima nešto kod liječnika primarne zdravstvene zaštite, poručuju iz Higijensko epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

KOPRIVNICA – Održana je četvrta sjednica Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj je uvodno načelnik Stožera i zamjenik župana Ratimir Ljubić rezimirao aktivnosti tijekom godine istaknuvši zadovoljstvo suradnjom svih službi sastavnica Stožera. Na sjednici je naglašeno kako je Županijska skupština nedavno usvojila set važnih dokumenata koji su bili zakonska obaveza te su od interesa za cjelokupan sustav civilne zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji. Među ostalim na sjednici je predstavljen i novi sustav komunikacije u Centru 112.
ZAGREB – Božićni koncert „Radujte se narodi“ ansambl LADO će u Zagrebu izvesti danas,19. prosinca 2019. godine, u Župi sv. Antuna Padovanskog. Na koncertu će izvesti 20 glazbenih brojeva u obradi nekih od najpoznatijih glazbenih aranžera poput Dražena Kurilovčana i Zorana Jakunića.

BJELOVAR – U bjelovarskoj Obrtničkoj školi održana je školska razina kviza znanja „Čitanjem do zvijezda“ na temu SF literature za mlade. Cilj kviza je potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje. Kviz je organiziran on-line, na nacionalnoj razini pristupilo mu je 424 učenika, a iz bjelovarske škole prijavilo ih se troje te su dobili zadatak pročitati roman britanskog pisca znanstvene fantastike Douglasa Adamsa „Vodič kroz galaksiju za autostopere“. Najbolji učenik Obrtničke škole, Josip Marinac našao se na 42. mjestu te će on zajedno s Aleksandrom Pilipovićem sudjelovati na regionalnoj razini natjecanja u ožujku 2020. godine.

loading