Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 20.03.2017.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Dva ugovora o financijskoj potpori Krapinsko-zagorske županije županijskoj Obrtničkoj komori potpisana su danas u Krapini. Prvi Ugovor vrijedan je 150 tisuća kuna, a odnosi se na sufinanciranje troškova odlaska na sajmove. Drugi ugovor vrijedan je 200 tisuća kuna, a ta će se sredstva utrošiti na uređenje edukacijsko-izložbenog centra tradicijskih, umjetničkih i svih ostalih obrta Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Ugovore su potpisali župan Željko Kolar i predsjednik županijske Obrtničke komore Davor Pleško.

ZAGREB – Delegacija Grada Moskve, predvođena ministrom Vlade Moskve Sergeyom Chereminom, od 20. do 22. ožujka 2017. godine boravi u službenom posjetu Gradu Zagrebu. U okviru boravka, u Gradskoj palači Dverce, danas u 12,00 sati  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić susrest će se s delegacijom Moskve, nakon čega će biti potpisan Program suradnje između Grada Zagreba i Grada Moskve. U 15,00 sati u Aleji pjesnika na Bundeku, gradonačelnik Milan Bandić i ministar Sergey Cheremin otkrit će spomenik ruskom pjesniku Sergeju Jesenjinu.

ČAKOVEC – U okviru okupljanja svih predstojnika ureda državne uprave hrvatskih županija, ministar uprave i potpredsjednik Vlade RH Ivan Kovačić obišao je Međimursku županiju. Da se u najsjevernijoj županiji u Hrvatskoj može pričati kao o primjeru dobre prakse, potvrdio je Kovačić svom domaćinu županu Matiji Posavcu te mu čestitao kao čelniku jedinice regionalne samouprave koja je predvodnik u sustavu javne uprave, jer je upravo to glavna pretpostavka svih drugih mjera potrebnih za poboljšanje standarda građana. Inače, Međimurska županija je prva u najnovijem pilot projektu izrade sustava nadzora upravnih akata, što znači da kada se taj sustav razvije, testirat će se na sjeveru zemlje i svatko će u svakom trenutku moći vidjeti status rješavanja svog predmeta.

VARAŽDIN – Radni sastanak s Ravnateljstvom Opće bolnice Varaždin danas je održao župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Sastanak u zgradi ravnateljstva bolnice,  bila je prilika da se analizira stanje projekata vezanih uz OB Varaždin i planovi za daljnji razvoj bolnice. Inače, na redovnoj je sjednici Upravnog vijeća bolnice bolnice dr.Nenad  Kudelić, jednoglasnom odlukom svih članova Upravnog vijeća imenovan ravnateljem  Opće bolnice Varaždin na mandatno razdoblje od 4. godine.

KRAPINA – Alarmantni podaci o količini nasilja kojoj su djeca danas izložena izneseni su na današnjoj konferenciji za medije koju su u Krapini organizirali čelni ljudi HNS-u Krapinsko-zagorske županije. Predsjednik zagorskog HNS-a Anđelko Topolovec izrazio je spremnost i želju za aktivno uključivanje stranke u borbu s ovom vrstom izazova. – Za konferenciju je namjerno izabran baš 20. ožujka jer se taj dan obilježava kao Svjetski dan sreće, a mi smatramo kako sva djeca imaju pravo na sreću – istaknuo je Topolovec. Saborska zastupnica Marija Puh iznijela je podatak kako gotovo 27% djece u školi doživljava barem jedan od oblika nasilja svakodnevno. Isto tako, 19% djece su žrtve pasivnih oblika nasilja. Predsjednik mladih HNS-a Stjepan Sirovec pozvao je mlade da budu tolerantni i da se politički angažiraju i na taj način daju svoj doprinos u borbi za  društvo bez nasilja. Potaknuti objavljenim podacima o učestalosti nasilja na internetu međuvršnjačkog nasilja, u zagorskom HNS-u odlučili su se na organizaciju javne tribine o suzbijanju nasilja među djecom i opasnostima na internetu. Tribinu će održati djelatnice Obiteljskog centra Krapinsko-zagorske županije u srijedu, 22. ožujka 2017. godine, u 18,00 sati u Centru za prirodu Zagorje, u Radoboju.

ZAGREB – Projekt novog putničkog terminala zračne luke “Franjo Tuđman” autora Branka Kincla, Velimmmira Neidharta i pokojnog Jure Radića bit će predstavljen u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Trgu N. Š. Zrinskog 11, danas od 18,00 sati. Svečanost s izložbom otvorit će predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, a ostvarenje projekta zagrebačke zračne luke predstavit će akademik Branko Kincl i akademik Velimir Neidhardt.

ZAGREB – Preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora na području Zagrebačke županije nastavlja se i u ožujku. Za njegovu provedbu Zagrebačka županija osigurala je ove godine  50.000 kuna. Program provode dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema rasporedu koji je dostupan na web –u Zagrebačke županije. Danas i sutra pregledi su u Zaprešiću i velikoj Gorici .Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

KOPRIVNICA – U Koprivnici će se danas po 12. puta obilježiti Svjetski dan oralnog zdravlja. Obilaskom koprivničkih dječjih vrtića, prigodnim programom i podjelom nagrada mališanima koji imaju najzdravije zube Preventivni tim dječje i preventivne stomatologije Nade Šešić osvrnut će se na ono što su radili tijekom cijele školske godine. U obilježavanju Svjetskog dana oralnog zdravlja danas će sudjelovati djeca iz koprivničkih vrtića Tratinčica, Svetog Josipa i Igra, a učenici Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ za vrtićarce su pripremili kratku predstavu

ZAGREB – Sve do završetka ski sezone, odnosno dok ima snijega svi zainteresirani građani mogu besplatno  skijati na skijalištu Sljeme. Termini za noćno skijanje su utorkom i četvrtkom od 19,00 do 22,00 sata dok su staze za dnevno skijanje otvorene svakog dana između 9,00 i 16,00 sati.

loading