Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 20.03.2020.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Središnja poslovnica Zagrebačkog holdinga i ovisnih podružnica prilagodila je poslovanje s korisnicima. Građane pozivaju da do daljnjeg primarno koristite elektroničke usluge kojima se može pristupiti putem internetske stranice holdingcentar.zgh.hr i sustava e-građani. Za one koji se ipak odluče na dolazak u Centar za korisnike, u Ulici grada Vukovara 41, osiguran je posebno štićeni prostor s internom govornom vezom, uređaj za automatsko plaćanje, izolirano mjesto za ispunjavanje zahtjeva te poštanski pretinac za pisane predstavke. U prostoru smije istovremeno boraviti jedna osoba. Radno vrijeme središnje poslovnice je radnim danom od 7,30 do 19,30 te subotom od 8,00 do 12,00 sati. Sve kompleksnije usluge informiranja, podrške i savjetovanja moguće su uz prethodnu najavu kroz Pozivni centar, čiji su agenti raspoloživi 24 sata dnevno na broju 072 500 400. Isto tako u neposrednoj blizini ulaza u poslovnicu, smješten je Pokretni ured u kojem se također mogu platiti računi, ali bez ulaska u specijalizirano vozilo koje trenutno ne obilazi gradske lokacije. Transakcije kod tih djelatnika su radnim danom od 7,30 do 15,30 te subotom od 8,00 do 12,00 sati.

VARAŽDIN – Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su ovog petka, 20. ožujka 2020. godine poslijepodne u Varaždinskoj županiji te ih je sada ukupno osam. Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić naveo je da su pozitivni rezultati testiranja na infekciju COVID-19 kod jedne muške i jedne ženske osobe srednje životne dobi, koje su boravile su u stranoj državi. – Oboje su dobrog općeg stanja. Zbog povišene tjelesne temperature i simptoma sličnih gripi, provedeno je testiranje na COVID-19 infekciju i rezultati su bili pozitivni – rekao je Kudelić. Trenutno je u OB Varaždin osam pacijenata pozitivnih na koronavirus, a za još nekoliko osoba u tijeku je faza testiranja. Što se tiče šest osoba s ranije potvrđenom zarazom, oni su s blažim simptomima i općeg dobrog stanja.

KOPRIVNICA – Krizne mjere za ublažavanje gospodarskih posljedica i to prve dvije ovog petka, 20. ožujka 2020. godine, predstavili su čelnici Grada Koprivnice. Mjere su usmjerene prema firmama i obrtima koji su zbog pandemije koronavirusa morali prekinuti rad. Grad će u cilju očuvanja radnih mjesta isplaćivati direktne potpore pogođenim poslodavcima koji nisu otpuštali radnike i kojima će država sufinancirati minimalac u iznosu od 3.250 kuna, kaže gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te dodaje kako je već sada, preraspodjelom proračuna, stvoren financijskih fond od 1,5 milijuna kuna upravo za tu namjenu. Poslovni subjekti bit će oslobođeni plaćanja poreza na korištenje javnih površina, zakupa površina te poslovnih prostora, plaćanja komunalne naknade, a za evidenciju pogođenih subjekata, koristit će se prijave i potvrde prema tijelima RH, dodaje Jakšić te ističe kako se obrtima za čuvanje djece neće umanjivati iznos sufinanciranja od strane Grada već će ostati na razini veljače. Umanjit će se i cijene vrtića za roditelje, a posebna briga vodit će se o roditeljima djece koji zbog mjera zaštite od širenja ovog virusa su ostali bez posla ili plaće, odnosno pali su na minimalnu plaću.

ZAGREB – Raspisan je javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost. Ova nagrada dodjeljuje se svake godine za prethodnu školsku godinu jednom učeniku od 5. do 8. razreda osnovne škole te jednom učeniku od 1. do 4. razreda srednje škole u Gradu Zagrebu koji je svojim djelovanjem iznimno pridonio afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i međusobnom poštovanju, a posebno suzbijanju nasilja među mladima. Prijedlog, odnosno kandidaturu za dodjelu Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost mogu podnijeti osnovne i srednje škole u Gradu Zagrebu do 9. travnja skupštinskom Odboru za javna priznanja.

KRAPINA – Sukladno odlukama i uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite privremeno je zatvoreno šest graničnih prijelaza za pogranični promet sa Republikom Slovenijom koje pokriva Policijska uprava Krapinsko-zagorska. Radi se o graničnim prijelazima Mali Tabor, Luka Poljanska, Plavić, Draše, Gornji Čemehovec i Klenovec Humski.

BJELOVAR – Opća bolnica Bjelovar poduzela je dodatne mjere za prevenciju širenja zaraze koronavirusom, ali i za liječenje mogućih pacijenata zaraženih ovim virusom. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno nema potvrđenih oboljelih od koronavirusa, dok ih je 400-tinjak u samoizolaciji. Bjelovarska je bolnica postavila trijažne šatore u krugu bolnice, a osiguravaju se i opremaju dodatni prostori za opservaciju pacijenata sa sumnjom na koronavirus. U krug bolnice ulazi se na dva ulaza: jedan kod porte, a drugi od strane parkirališta te se na ulazima provodi kontrola ulaska u bolnicu i potrebna trijaža.

ZAGREB – Dom zdravlja Zagrebačke županije organizirao je u svim Ispostavama način rada tako da ordinacije primaju telefonske upite pacijenata kod izabranog doktora, dok je u slučaju sumnje na infekciju COVID-19 način postupanja istaknut na ulaznim prostorima svih Ispostava i područnih ambulanti. Osigurane su i izdvojene lokacije za preglede osoba koje imaju sumnju na infekciju COVID-19, od 0-24 sata i to na lokacijama u Ivanić Gradu za područje Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline s kontakt telefonom 01/2831-174 zatim u Velikoj Gorici, za područje Velike Gorice i Jastrebarskog, s kontakt telefonom 01/6379-717 te u Samoboru, za područje Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića, kontakt telefon 01/3330-746.

ČAKOVEC – Korisnici Pučke kuhinje s područja Grada Čakovca i dalje će moći koristiti usluge restorana „KTC“ u Čakovcu. Naime, ovaj će ugostiteljski objekt biti otvoren isključivo za postojeće korisnike Pučke kuhinje i to svakog radnog dana od 8,30 do 10,00 sati. Korisnici trebaju kod ulaska obvezno obaviti dezinfekciju i držati razmak od dva metra između korisnika. Restoran će sve dok traju mjere, pripremati i posluživati samo jednu vrstu hrane. Čakovečka Pučka kuhinja trenutačno ima 56 korisnika.

KOPRIVNICA – Na posljednjoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice doneseno je šest zaključaka. Pomoć starijim osobama provodi se isključivo prema uputama koprivničkog Crvenog križa, ugostitelji su dužni ukloniti stolice s terasa radi sprječavanja okupljanja građana, trgovine su dužne osigurati provođenje mjera bliskog kontakta korisnika od dva metra u zatvorenom te jednog metra na otvorenom, roditelji moraju kontrolirati odlazak djece na igrališta, a policija i sanitarna inspekcija te komunalno redarstvo obavljat će nadzor nad provođenjem Odluka Nacionalnog Stožera o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovinama, uslužnim djelatnostima te održavanja sportskih i kulturnih događanja.

VARAŽDIN – S obzirom na izvanredne okolnosti nastale povodom pojave epidemije koronavirusa koja je zahvatila i Varaždinsku županiju, Upravna tijela županije radit će po novoj organizaciji. U cilju sprečavanja dodatnog protoka stranaka u prostorijama poslovnih zgrada Varaždinske županije i time potencijalnog širenja epidemije broj kontakta službenika Varaždinske županije u radu sa strankama sveden je na minimum. Iz navedenih razloga rad sa strankama obavljat će se isključivo putem pisarnice. Prijem stranaka u pisarnicu bit će moguć isključivo naizmjenično, na način da jedna po jedna stranka ulazi u prostorije pisarnice, sve u cilju sprečavanja većeg broja ljudi istovremeno na jednom mjestu. Službe svih upravnih odjela također će za sve eventualne upite i nadalje biti dostupne strankama putem telefona 042/394-000.

loading