Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 20.-22.5.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB- Veselje, smijeh, pjesma, ples i igra mališana, njihovih roditelja i odgojitelja čuli su se ove nedjelje, 22. svibnja 2016. godine u prelijepo uređenom parku na Budneku. Bundek je bio mjesto završnog programa 20. dana dječjih vrtića grada Zagreba. Cijele obitelji su uživale u organiziranom programu. Kroz desetak tematskih točki omogućena je igra, učenje i susrest s omiljenim životinjama i likovima iz priča. Poželjevši što ljepše i veselije djetinjstvo, svečanost je otvorio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić. Grad Zagreb planira otvoriti još 100-njak novih odgojno obrazovnih skupina odnosno 8 predškolskih ustanova, od onih većih u Jakuševcu i Sesvetskom Kraljevcu do manjih kao što će biti u Dragonošcu, istaknuo je pročelnik Lovrić, najavivši da će se nastaviti i s poticajnim mjerama otvaranja novih privatnih i vjerskih vrtića.

ZAGREB – Za novog predsjednika Središnjeg odbora HNS-a u subotu 21. svibnja 2016. godine je izabran Matija Posavec, župan Međimurske županije i predsjednik međimurskog HNS-a, na konstituirajućoj sjednici pod motom “Imamo temelje u vlastitim snagama i razum za uspjeh”. Dosadašnjem predsjedniku Središnjeg odbora, zamjeniku predsjednika HNS-a i županu Varaždinske županije, Predragu Štromaru, zahvalio je na doprinosu i rezultatima ostvarenim tijekom četverogodišnjeg mandata. Središnji odbor na sjednici je izabrao Srećka Ferenčaka za glavnog tajnika HNS-a u još jednom mandatu, a Boris Blažeković ponovno je izabran za voditelja Političke akademije HNS-a.bicikli-posavecvika

ZAGREB – Svečanom sjednicom koja je održana u nazočnosti članova i simpatizera stranke, kao i brojnih gostiju s političke scene obilježen je u subotu 21. svibnja 2016. godine u Zagrebu, 27. rođendan HSLS-a, prve demokratske stranke osnovane u modernoj Hrvatskoj. Tom prigodom nazočnima su se obratili predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, ali i predsjednici ili članovi predsjedništava HDZ-a, MOST-a, HSS-a, HSP AS, HRAST-a, HNS-a, HRID-a, reformista i stranke MB 365. Skupu je nazočio i dugogodišnji predsjednik HSLS-a Dražen Budiša.imageimageimage

ČAKOVEC- Program ovogodišnjih Dana Grada Čakovca prigodnom konferencijom za novinare održanoj u subotu u prostorima Turističke zajednice Grada Čakovca, predstavili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek. Kako je tom prilikom rekao gradonačelnik Kovač, program započinje u srijedu 25. svibnja, a traje do nedjelje 29. svibnja. Koncipiran je tako da svatko može pronaći nešto za sebe, a mnoštvo događanja sigurno će mnoge privući na ulice grada. No, najvažniji događaj je Svečana sjednica čakovečkog Gradskog vijeća, koja će se održati u petak, 27. svibnja u podne u Centru za kulturu Čakovec. Među ostalim, na njoj će se dodijeliti titula počasne građanke Čakovca Lili Legenstein. Taj dan potpisat će se i Povelja o prijateljstvu s mađarskim gradom Szigetvarom, te se postaviti i obelisk u čast novom gradu prijatelju. Također, zahvaljujući sponzorima, u 20 sati u Centru za kulturu održat će se predstava Dimnjačar, a ulaz je besplatan za sve zainteresirane.

Subota je posvećena građanima, programi traju od ranog jutra do kasne večeri, a posebno je izdvojio roštiljadu u jezeru te večernji koncert grupe „Pavel“. Nedjelja na sam dan grada obiluje sportskim događajima, a program završava Izložbom mađarskih utvrda u 16. stoljeću, koja će biti postavljena u Muzeju Međimurja Čakovec.

Direktorica Turističkog ureda Boška Ban Blahek, najavila je novinu, Sajam cvijeća i Festival jagoda koji će se ove godine po prvi put održati u Čakovcu. U subotu pak će se u humanitarne svrhe prodavati slastice s jagodama, a sav prihod namijenjen je za projekt „I ja bih na more“. Kako je rekla, interesenata za sudjelovanje u manifestacijama koje se održavaju u gradu, iz godine u godinu ima sve više, što je dokaz prepoznatljivosti našeg grada na turističkoj karti Hrvatske.kovač čakovec 2016kovač čakovec 2016 novinari

ZAGREB -Tradicionalna 6. Zagrebačka biciklijada okupila je ove subote, 21.svibnja 2016. godine na Trgu bana Jelačića nekoliko stotina biciklista koji su krenuli put Prepuštovca. Vozili su, od zagrebačkog Trga  do Prepuštovca, trasom dugačkom 22 km. Biciklističku povorku predvodio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić., a podršku su na biciklima  dali  i uspješni sportaši među kojima i veslači, svjetski i europski prvaci, braća Valent i Martin Sinković. Pripremljen je i bogat kulturno- umjetnički i zabavni program u Prepuštovcu.

ZAGREB – Nova odluka o naknadama gradskim zastupnicima prihvaćena je na jučerašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine. Pravo gradskih zastupnika na mjesečnu naknadu za obavljanje dužnosti gradskog zastupnika zamijenjeno je pravom na naknadu za svaku sjednicu Gradske skupštine kojoj je gradski zastupnik nazočan, s tim da gradski zastupnik ima pravo na jednu naknadu ako se u istom danu održavaju dvije sjednice Gradske skupštine. Istodobno, u mjesecu u kojem se ne održi sjednica Gradske skupštine neće imati pravo na naknadu.

VARAŽDIN – Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević  danas je u posjetu Varaždinskoj županiji, u okviru koje će održati radni sastanak sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom i gradonačelnikom Varaždina Goranom Habušem. Nakon sastanka zajedno će obići Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije, Područni ured za katastar Varaždin, Zavod za prostorno uređenje Varaždinske županije i Građevinsku inspekciju. Ministar će posjetiti i Geotehnički fakultet u Varaždinu gdje će otvoriti Međunarodni simpozij o inženjerskoj geodeziji.

KOPRIVNICA – Koprivnička Podravka osnažuje menadžment tima za tržišta Centralne Europe te poziciju čelnog čovjeka preuzima Jerzy Zalopa, iskusni menadžer s prepoznatljivim modelom upravljanja i dokazanim poslovnim uspjesima u prehrambenom sektoru. Tržište Centralne Europe obuhvaća tržišta Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske i Bugarske. Zalopa je radio na izvršnim funkcijama u nekoliko europskih kompanija prehrambenih tvrtki.

VIROVITICA –  „Poslovni uzlet grada Virovitice“ danas,  20. svibnja održava se u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici. Besplatne edukacije za poduzetnike i obrtnike organiziraju Grad Virovitica te Poslovni dnevnik, uz medijsko partnerstvo Radija Kaj, a cilj manifestacije je promocija i edukacija malog i srednjeg poduzetništva. Poslovni uzlet će otvoriti  Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, Vesna Bedeković, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici te Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika. U okviru edukacija bit će održana i panel diskusija pod nazivom „Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica“.poslovni uzlet (2) poslovni uzlet

ČAKOVEC – Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, posebna odgojno-obrazovna ustanova za učenike s većim teškoćama u razvoju danas je proslavila 45 godina postojanja. Učenici su za tu prigodu zajedno s mentorima u Centru za kulturu u Čakovcu priredili bogat kulturno- umjetnički program. – Kvaliteta rada u našem je Centru na izrazito visokoj razini i po tome smo u Hrvatskoj prepoznatljivi, istaknula je ravnateljica centra Dragica Benčik i dodala da im trenutno jedini problem predstavlja nedostatak prostora za rad u školi. Ipak, taj bi problem mogao biti uskoro riješen s obzirom da je Grad pripremio svu dokumentaciju za izgradnju nove škole na Martanama u Čakovcu čija se vrijednost procjenjuje na oko 50 milijuna kuna.

ZAPREŠIĆ – Tradicionalna izložba cvijeća Zagrebačke županije otvorena je danas u Zaprešiću u Vršilnici Novih Dvora. Već 12 godina Zagrebačka županija daje potporu OPG-ovima koji se bave uzgojem cvijeća, a koje se na ovaj način putem izložbe nudi na tržištu, rekao je otvarajući izložbu zamjenik župana Damir Tomljenović. Na izložbi se predstavlja 18 izlagača,od čega su 15 uzgajivači cvijeća i drugih biljaka, a ovaj način samozapošljavanja pohvalio je i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus koji je najavio i otvaranje gradskih vrtova. Izložba cvijeća Zagrebačke županije, koja je i prodajnog karaktera, otvorena je od danas do nedjelje, 22. svibnja, od 8,00 do 20,00 sati.

ZAGREB – Zagrebačka županija sufinancirat će nabavu medicinske i laboratorijske opreme Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ i Poliklinici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju. Za kupnju 4 pulsna oksimetra  te defibrilator Zaraznoj bolnici će se dodijeliti 49.996 kuna, a Poliklinici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju 50 tisuća kuna za nabavu 2 rehabilitacijska bicikla Ergoselect 100 REHA,  pokretne trake i automatski tlakomjer. Kako na svom području nema opću bolnicu, Zagrebačka županija na ovaj način želi sudjelovati u nabavci opreme i poboljšanju kvaliteta usluga liječenja u zagrebačkim bolnicama. Javni poziv za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme bolničkih ustanova i poliklinika na području grada otvoren je do 31. listopada,  za što je ukupno osigurano 200 tisuća kuna.

ČAKOVEC – S ciljem davanja podrške ženama koje su se odlučile na pokretanje vlastitog posla te omogućavanja da se predstave javnosti, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom, Obrtničkom komorom te gradskim i općinskim povjerenstvima, organizira Sajam poduzetnica „Žena sam. Poduzetnica sam.“ Sajam će biti održan sutra, 21. svibnja u povodu Međunarodnog dana poduzetnica u čakovečkoj zgradi Scheier s početkom u 10,00 sati.

loading