Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 20.06.2017.

Posted in Vijesti

IVANEC – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je, u utorak 20. lipnja 2017. godine, posjetio Grad Ivanec gdje ga je, uz čelništvo grada predvođeno gradonačelnikom Miloradom Batinićem dočekao i župan Varaždinske županije, Radimir Čačić. Premijer Plenković tom prilikom je razgledao Muzej planinarstva, jedini muzej takve vrste u Hrvatskoj, čija je prva faza izgradnje završila krajem prošle godine. Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv gradonačelnika Milorada Batinića i došao ovamo kako bi se upoznao sa situacijom u gradu koji ima visoki indeks razvijenosti i iskorake u gospodarskom i svakom razvoju, a za što je primio i brojne nagrade. Sve je to temeljeno na bogatoj povijesti te radu vrijednih ljudi,  kazao je Plenković i dodao kako se veseli suradnji s gradom Ivancem i Varaždinskom županijom koja mora biti u dobrom i partnerskom duhu. Sutra će na Vladi biti Strategija regionalnog razvoja Republike Hrvatske, a tu je i nastavak decentralizacije. Sve to treba dati odgovore na pitanja i konkretne rezultate u smislu razvoja Hrvatske, rekao je premijer Plenković uz čestitku, svim stanovnicima Ivanca, uz 24. lipnja blagdan sv. Ivana Krstitelja – Dan grada Ivanca. Inače, tim povodom večeras, s početkom u 19 sati, bit će održana Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Ivanca uz dodjelu ovogodišnji nagrada zaslužnim pojedincima, tvrtkama i ustanovama.

KRAPINA – Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar sa svojim zamjenicima i predsjednicom Županijske skupštine Vlastom Hubicki, priredio je u utorak 20. lipnja 2017. godine u krapinskoj Srednjoj školi, prijem za 47 darovitih učenika i 43 njihovih mentora koji su na državnim natjecanjima osvojili prva, druga i treća mjesta. Iz Krapinsko-zagorske županije na državnim su natjecanjima ukupno sudjelovala 142 učenika srednjih i 174 učenika osnovnih škola.

VARAŽDIN- Konstituirajuća sjednica  Županijske skupštine Varaždinske županije održana je danas prijepodne u skupštinskoj dvorani županijske palače u Varaždinu. Za predsjednika Županijske skupštine s 39 glasova za i 2 suzdržana izabran je HDZ-ov Alen Runac, a za potpredsjednike iz vladajućih Zvonimir Sabati iz HSS-a te iz oporbe Krešimir Šalig iz SDP-a. Novoizabrani predsjednik Županijske skupštine naglasio je kako ga posebno veseli spremnost svih županijskih vijećnika da podrže projekte koji će, kako je najavio, pokrenuti Varaždinsku županiju.

ZAGREB Konstituirajuća sjednica Skupštine Zagrebačke županije danas je održana u Zagrebu za čijeg je novog predsjednika, većinom glasova vijećnika, izabran Mihael Zmajlović s Koalicijske liste HSS, SDP, HNS i Hrvatskih laburista.Za potpredsjednike Skupštine Zagrebačke županije  su izabrani Ljubica Ambrušec, Most nezavinskih lista i Vladimir Bregović s koalicijske liste HDZ, HSU i HSLS. Inače, skupština Zagrebačke županije broji ukupno 51 vijećnika, a vladajuću većinu čine 20 vijećnika Koalicijske liste HSS, SDP, HNS i Laburisti kojima su se priklonila i 4 vijećnika Mosta i dva nezavisna vijećnika. Preostali članovi županijske Skupštine su 15 vijećnika s Koalicijske liste HDZ,HSU i HSLS, 8 vijećnika koalicijske liste BM 365 – Stranke rada i solidarnosti i HSS braće Radić te 2 vijećnika Živog zida.

KOPRIVNICA – Novosti vezane uz novo izdanje koprivničkog Renesansnog festivala, najveće i najsadržajnije povijesne TOP manifestacije u Hrvatskoj, predstavljene su u utorak, 20. lipnja 2017. godine na Gradskim bedemima gdje će se posljednjeg vikenda u kolovozu i održati manifestacija. Glavna tema bit će kopriva i eliksiri, kaže direktor Turističke zajednice Grada Koprivnice Renato Labazan dok gradonačelnik Mišel Jakšić naglašava kako će se manifestacija i dalje razvijati i poticati. Protekle godine Renesansni festival tijekom tri i pol dana održavanja posjetilo je oko 50 tisuća ljudi. Tijekom Renesansnog festivala, koji će se ove godine održati od 24. do 27. kolovoza na koprivničkim gradskim bedemima, bit će promoviran novi suvenir, parfem od koprive, a ujedno će se u subotu, 26. kolovoza pokušati oboriti Guinnessov rekord te će 2000 ljudi istovremeno isprobati taj parfem.

ZAGREB – Polaznike Inkluzivne pčelarske škole za konvencionalno i ekološko pčelarstvo jučer je u paviljonu 70 Sveučilišnog kampusa Borongaj pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Zajedno s voditeljem Škole prof.dr. Nikolom Kezićem i predsjednicom Udruge za promicanje istih mogućnosti Mirjanom Dobranović, uručili su  uvjerenja za zanimanje pčelar. Do sada je uvjerenje primilo njih gotovo tisuću, a škola je  od 2015. godine započela i s radom stvaranja  novih mogućnosti za hobi, rad i zapošljavanje, te je  prilagođena  i osobama s invaliditetom, istaknuo je  Kezić.Zajednički su ju osnovali Udruga za promicanje istih mogućnosti, Pčelarska udruga Propolis, Udruga pčelara neposrednih proizvođača Pčelinjak i Pčelarska udruga Ulište u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim i Prometnim fakultetom.

ZAGREB – Gradski ured za branitelje i dalje zaprima zahtjeve nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlenih građana grada Zagreba za sudjelovanje u javnim radnim aktivnostima. Riječ je o ekoloških aktivnosti u Parku Maksimir u trajanju od 40 radnih sati, a svaki sudionik stječe pravo upisa u jedan od odabranih programa osposobljavanja, odnosno prekvalifikacije ili na medicinsku rehabilitaciju u trajanju od 10 dana.

KRAPINA – Tradicionalne sportske igre učenika s područja Krapinsko-zagorske županije, 16. po redu, održavat će se i ove godine do 30. kolovoza, u Gornjoj Stubici, Pregradi, Zaboku i Mariji Bistrici. Učenici će se natjecati u malom nogometu, uličnoj košarki, rukometu, stolnom tenisu, tenisu, šahu, badmintonu, odbojci na pijesku, crossu, graničaru, biciklizmu i štafetnim igrama. Igre su svečano otvorene danas, 20. lipnja 2017. godine, kod Srednje škole Krapina, a tom prisutne su pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Drago Kozina i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koji su istakli koliko je bitno upravo sportskim aktivnostima zaokupiti djecu tijekom školskih praznika. Inače, ove godine za sudjelovanje u sportskim igrama prijavilo se 900 učenika.

ČAKOVEC – Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač danas će u 13,00 sati otvoriti novouređeno dječje igralište na čakovečkom Jugu. Igralište se nalazi ispred zgrade 2. osnovne škole, a radi se o nastavku gradskih ulaganja u objekte namijenjene zabavi i rekreaciji najmlađih sugrađana.

KOPRIVNICA – Sastanak na temu pripreme novog projekta kojim će se učenicima s teškoćama u razvoju i naredne školske godine osigurati pomoćnici u nastavi, obzirom da je raspisan poziv za dostavu projektnih prijedloga Europskog socijalnog fonda, održao je zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić. Ove godine je novost da se ugovor potpisuje na četiri godine, a za Koprivničko-križevačku županiju alociran je poziv od 10 milijuna kuna, dok će se sufinanciranje i dalje ostvarivati prema indeksu razvijenosti, što iznosi 5% udjela.

loading