Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 20.12.2018.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Nakon 10 godina u vojarnu u Varaždinu vratili su se pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume. Svečanost otvaranja i imenovanja vojarne u Varaždinu imenom 7. gardijske brigade Puma, obilježavanja 26. obljetnice njenog ustrojavanja i 11. obljetnice ustrojavanja 2. mehanizirane bojne Pume održana je danas, 20. prosinca 2018. godine, uz sudjelovanje predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Povratak vojske u Varaždin, ali i u druge gradove i mjesta nije povratak obveznog vojnog roka na mala vrata no ima izrazito pozitivan gospodarski i demografski učinak, smatra predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Nakon svečanosti u vojarni predsjednica Grabar Kitarović, održala je radni sastanak s čelnicima Varaždinske županije predvođenim županom Radimirom Čačićem koji joj je ukazao na dva goruća problema ove županije, a to su dug države za projekte JPP-a izgradnje škola i dvorana koji trenutno iznosi 45 milijuna kuna te postavljanje limita pri korištenju sredstava iz europskih fondova. Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović u Županijskoj su palači, uz župana Radimira Čačića, ugostili i njegova posebna savjetnica Natalija Martničević te zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin.

ZAGREB – U pogon su pušteni silazni i uzlazni krak pokretnih stepenica na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, koje povezuju gornju plohu Trga Ante Starčevića do autobusnog terminala ZET-a s južne strane Glavnog kolodvora. Ovime je, kako poručuju iz Grada, dovršena druga faza popravka pokretnih stepenica, a samim time i okončan planirani završetak radova. Stepenice su popravljene od strane ovlaštenog servisera i pregledane od ovlaštenog Zavoda. Pokretne stepenice ispunjavaju zakonske propise, ispravne su i u funkciji, kako bi se građani grada Zagreba njima nadalje neometano koristili.

ČAKOVEC – Otvoren je Javni poziv za sufinanciranje projekata i programa za zadovoljavanje potreba u društvenim djelatnostima Grada Čakovca i mjesne samouprave. Tim povodom danas je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare. Glavna novost je da od sada sportskim udrugama sredstva određuje Zajednica sportskih udruga, druga novost je da su prijave moguće i putem internetaa, kompletan iznos je 9,5 milijuna kuna, što je povećanje za oko milijun kuna, a javni poziv otvoren je danas i traje do 21. siječnja, ističe gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač

ZAGREB – Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ dodijelila je šeste po redu godišnje nagrade Suncokret ruralnog turizma kojima je cilj nagraditi i promovirati hrvatske ruralne predjele i njihove turističke potencijale. Najboljima u kategorijama Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam i Zaštićeni proizvodi uručene su plakete i posebna priznanja. „Pristiglo je 150 prijava iz 18. županija što pokazuje sve više pozitivnih primjera ljudi koji kreću u posao, koji stvaraju taj motiv, taj doživljaj lijepe turističke priče“, naglasila je Dijana Katica, Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“.

ČAKOVEC – Svečana sjednica Skupštine Međimurske županije, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, održat će se danas, 20. prosinca 2018. godine, u zgradi Scheier u  Čakovcu s početkom u 12,00 sati. Na sjednici će, uz ostalo, biti dodijeljene posebne ovogodišnje nagrade zaslužnim Međimurcima.

ZAGREB – Redovnu godišnju skupštinu održala je Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije. Članovi Skupštine raspravili su izvještaj o radu Zajednice u proteklom mandatnom razdoblju i financijski izvještaj za 2018., te su donijeli program rada za razdoblje od 2019. do 2021., kao i financijski plan za 2019. godinu. Na prostoru Zagrebačke županije u aktivnosti 27 umirovljeničkih udruga uključeno je više od 22.000 umirovljenika.

SV. PETAR OREHOVEC – Svečanom polaganju kamena temeljca za izgradnju novog dječjeg vrtića u Gornjem Fodrovcu u Općini Sveti Petar Orehovec prisustvovao je zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić. Zadovoljan, Ljubić je tom prilikom naglasio kako je dječji vrtić nužan, koristan i potreban ovom potkalničkom dijelu Koprivničko-križevačke županije. Vrijednost gradnje novog dječjeg vrtića je pet milijuna kuna, a prva faza gradnje košta 2,3 milijuna kuna, od čega Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinancira 1,4 milijuna kuna, a Općina Sveti Petar Orehovec preostali iznos. Vrtić će biti površine 365 metara četvornih.

KRAPINA – Zimska škola informatike, 24. po redu, održat će se od 3. do 12. siječnja 2019 u prostorima Srednje škole Krapina. Radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce će se u prvom krugu održavati  4. 5. i 7. siječnja, te u drugom od 8. do 10. siječnja. Ove godine dodane su nove radionice, te unijete promjene u dio postojećih. Za željenu radionicu potrebno je popuniti prijavnicu te se prijaviti do 21. prosinca ove godine.

 

loading