Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 20.-23.04.2019.

Posted in Vijesti

KRAPINA  – Postrojavanjem povijesnih postrojbi ispred zgrade Krapinsko-zagorske županija počela je na Veliku subotu, 20. travnja 2019. godine manifestacija Kostelska uskrsna pištola, čiji je organizator i domaćin osam prijateljskih udruga iz svih krajeva Hrvatske, povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije „Kostelska pištola-Keglevićeva straža“. Postrojbe su dočekali zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina, gradonačelnik Pregrade, saborski zastupnik Marko Vešligaj i zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek, ponosni na 496 godina tradicije pucanja iz pištola podno zidina Kostelgrada. Predstavnici Krapinsko-zagorske županije, Grada Krapine i povijesnih postrojbi odali su i počast te zapalili svijeće kod spomenika Ljudevitu Gaju koji je umro upravo 20. travnja 1872. godine.

ZAGREB – Povodom najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, Turistička zajednica grada Zagreba poklanja posjetiteljima i građanima Zagreba dva koncerta na Uskrsni ponedjeljak.  Koncert ansambla Ladarice  bit će održan na Trgu bana Josipa Jelačića, kod Manduševca od 12,30 sati, a Uskrsni koncert ansambla Projekt Lazarus u crkvi sv. Marije na Dolcu od 19,30 sati.

ČAKOVEC – Ovogodišnji 14. BIMEP održava se na Uskrsni ponedjeljak. Radi se o najvećoj međimurskoj biciklijadi i sportsko-rekreacijskoj manifestaciji u koju se mogu uključiti građani svih dobnih skupina oba spola na jednom od 16 punktova-stajališta gdje dobivaju prigodnu diplomu. Prema svojim psihofizičkim mogućnostima odlučuju koju će dionicu proći. Organizatori biciklijade su Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve” i Međimurska županija. U provedbu manifestacije uključeni su Turistička zajednica Međimurske županije, gradovi i općine na području županije gdje su postavljeni ulazno/izlazni punktovi, Policijska uprava međimurska, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

ZAGREB – Posjetitelje Zoološkog vrta grada Zagreba na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno očekuje bogat program koji isprepliće stare običaje sa sadržajima po mjeri novih generacija mališana. Riječ je o Zekanju u Zoološkom vrtu. Program obuhvaća radionice izrade pisanica koje će biti kasnije podijeljene životinjama, stanovnicima ZOO-a, a ujedno će Udruga Zecovi posjetiteljima pojasniti razlike između zečeva i kunića te ih upoznati s potrebama dugouhih kućnih ljubimaca. U planu su i sportske, eko te kulinarske radionice, a za dobro raspoloženje pobrinuti će se kostimirani animatori koji će dijeliti darova iznenađenja.

OREHOVICA – Na najvišem vrhu općine Bedekovčina, Strugači koja se nalazi na brdu iznad naselja Orehovica, održava se u ponedjeljak, 22. travnja 2019. godine Markovo na Strugači – 11. susret poljodjelaca, uz blagoslov traktora, poljodjelaca i polja.

ZAPREŠIĆ – Manifestacija Uskršnje zekanje održava se na Uskrsni ponedjeljak na Trgu Ivana Pavla II u Zaprešiću. Organizirana je izložba malih životinja, kreativne radionice za mališane kao i uskršnja predstava te plesne igre Veliki lov na pisanice.

IVANEC – Uskrsni sajam  na Veliku subotu održan je na Kinotrgu u Ivancu, u organizaciji Grada Ivanca, u suradnji s udrugama i dječjim vrtićima. Na Uskrsnom sajmu izlagali su KUD-ovi, ustanove, udruge civilnog društva, a mališani iz dječjih vrtića Ivančice i Bambi su obojali velika uskrsna jaja, družili se s Uskrsnim zecom i zečicom i mali uskrsne radionice. Na gradskoj špici djeca su okitita pisanicama uskrsno stabalcea imala su i su besplatne kino predstave  „Petar Zecimir“.

KOPRIVNICA – Prijem za učenicu 2. d razreda koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ Martu Kunštić i njezinog profesora Danijela Kolarića upriličio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima. Marta je nakon kvalifikacija izborila ulazak u olimpijski tim za predstojeću Olimpijadu iz astronomije i astrofizike. Uz čestitke na ulasku u olimpijski tim, gradonačelnik Jakšić naglasio je kako joj želi puno uspjeha na Olimpijadi. Marta Kunštić je tom prilikom gradonačelniku zahvalila na tome što Grad cijeni njezin i trud njezinih kolega, što se vidi po nagrađivanju izvrsnosti u svim natjecanjima.

loading