Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 20.5.2017.

Posted in Vijesti

ŠTRIGOVA – Najveća međimurska gospodarsko-turistička i vinska manifestacija „Urbanovo“ započela je u petak, 19. svibnja 2017. godine Festivalom pušipela – autohtone međimurske sorte vina u općini Štrigova. Međimurje će se prezentirati kao regija bogata raznovrsnim sortama vina, predstavit će sve svoje eno- gastronomske turističke potencijale, kao i ponajbolje vinske kuće te OPG-ove. Bogat program Urbanovog 2017, ove godine s novim vizualnim identitetom, nastavlja se i kroz naredna tri vikenda sve do 3. lipnja, a u tom će razdoblju posjetitelji moći uživati u programu Otvorenih podruma, Vinskim igrama Sv. Urban i tradicionalnom Vinskom balu u kuriji Terbotz. Partner organizatorima, Međimurskoj županiji i Udruzi vinara i vinogradara Hortus Croatiae, ove je godine Koprivničko- križevačka županija.

ZAGREB – KUD Prepuštovec, uz pokroviteljstvo grada Zagreba, već sedmu godinu za redom organizira „Zagrebačku biciklijadu“. Start već tradicionalne biciklijade prema 20 kilometra udaljenom Prepuštovcu je subotu, 20. svibnja 2017. godine u 11,00 sati s Trga bana Jelačića.
Sudionike Zagrebačke biciklijade u Prepuštovcu očekuju brojne društveno-sportske igre poput vožnje spretnosti i snalažljivosti, potezanje užeta, kao i mali nogomet te odbojka na travi.

ZAGREB – Zbog manifestacije “Hod za život”, u subotu, 20. svibnja 2017. godine će u samom središtu Zagreba na snazi biti privremena regulacija prometa. Iz sigurnosnih razloga, prekid tramvajskog prometa Ilicom, od Trga dr. Franje Tuđmana do Trga bana Josipa Jelačića, očekuje se od 10,45 do 12,00 sati. Tramvajske linije koje uobičajeno prometuju središnjim gradskim trgom, do svojih uobičajenih trasa vozit će obilazno preko Glavnog kolodvora.

ZAGREB – U sklopu svjetskog dana gradskih šetnji, ove subote, 20. svibnja 2017. godine u 17,00 sati građani će se moći prošetati Fakultetskim dobrom, nekadašnjim starim maksimirskim majurom koji je izgrađen početkom 19. stoljeća uz istočnu granicu parka Maksimir. Sudionici šetnje moći će tako razgledati građevine koje su danas zaštićena kulturna dobra Grada Zagreba, ali i upoznati istočno područje parka Maksimir te neke njegove manje poznate priče. Sastanak je na križanju Maksimirske ceste i Ulice Fakultetsko dobro ispred istočnog ulaza u Zoološki vrt.

ZAPREŠIĆ – Tradicionalna, 13. izložba cvijeća Zagrebačke županije otvorena je novouređenom Trgu Ivana Pavla II u Zaprešiću do 21. svibnja 2017. Organizacijom ove izložbe potiče se rad cvjećara. Zagrebačka županija u posljednje četiri godine u poljoprivredu je uložila oko 80 milijuna kuna. Izložba se može razgledati ove subote i nedjelje, od 8,00 do 20,00 sati.

VARAŽDIN – Hrvatsko-slovensko društvo prijateljstva Varaždin i Slovensko kulturno društvo Nagelj Varaždin, organiziraju u subotu 20. svibnja 2017., povodom predstojećeg Svjetskog dana kulturne raznolikosti manifestaciju pod nazivom „Svjetleći lampioni iznad Staroga grada za kulturnu raznolikost i dobro društvo“. S prostora ispred varaždinskoga Staroga grada pustit će se više od 150 svjetlećih lampiona u kojima će građani moći napisati svoje želje. Početak manifestacije bit će u 20,00 sati.

ZAGREB – Međunarodni dan biološke raznolikosti u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu, 20. svibnja 2017. , od 10,00 do 18,00 sati. Ove je godine naglasak stavljen na lokalnu biološku raznolikost. Događaj će započeti otvorenjem izložbe fotografija „Veleposlanici za biološku raznolikost“. Fotografije koje su strani veleposlanici akreditirani u Hrvatskoj snimali u Vrtu pod vodstvom Damira Hoyke, bit će izložene na Edukacijskom trgu.Za posjetitelje se pripremaju i mnogobrojni edukativni sadržaji zahvaljujući kojima će moći naučiti kako očuvati biološku raznolikost u vlastitoj okolini. Budući da je 20. svibnja i Svjetski dan pčela, u Vrt stiže udruga pčelara Pčelinjak. Njezini će članovi posjetitelje upoznati s tim sićušnim marljivim životinjama zahvaljujući kojima dobivamo niz zdravih proizvoda.

KRIŽOVEC – Javna ustanova za zaštitu prirode „Međimurska priroda“ organizira niz događanja kojima će obilježiti Dan zaštite prirode u Hrvatskoj. U subotu, 20. svibnja 2017. godine od 09,00 sati u suradnji s Udrugom Frkanovčani organiziraju ručnu košnju i revitalizaciju livada u Spomeniku prirode Bedekovićeve grabe, a u nedjelju, 21. svibnja, Dan otvorenih vrata Ergele međimurskog konja u Žabniku. Program će biti zaključen u ponedjeljak, 22. svibnja 2017. kada u Žabnik stižu predstavnici Veterinarskog fakulteta i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ali i delegacije stranih novinara.

KOPRIVNICA – KOPRIVA, koprivnička inicijativa volontera i aktivista obilježila je petu godišnjicu od osnivanja. U proteklih pet godina u kojima je Kopriva provela mnogobrojne aktivnosti, udruga je opravdala svoje postojanje i dokazala se kao jedna od najaktivnijih i najinovativnijih volonterskih organizacija u Koprivnici. Povodom proslave jubileja, članovi udruge družili su se zajedno s korisnicima najvećeg projekta „Zajednički eko vrtovi“ i to pod novoizgrađenim sjenicom u vrtovima te na taj način proslavili i obljetnicu udruge i treći rođendan „Zajedničkih eko vrtova“.

ZAGREB – Prvi ovogodišnji Zagrebački piknik u parku Maksimir, koji će se održavati svake subote, počinje u subotu 20. svibnja 2017. godine, a trajat će do kraja ljeta, na livadi kod Drugog jezera od 10,00 do 20,00 sati. Potaknuti izuzetnim prošlogodišnjim rezultatima organizatori i ove godine pripremaju zabavu u hladu stoljetnih krošnji, društvene i sportske igre, kreativni kutak za najmlađe, biblioteku na otvorenom, zagrebačke piknik košare s hrvatskim proizvodima, ali i besplatne ture Maksimirom. Cilj je potaknuti prijateljska i obiteljska okupljanja na svježem zraku, nudeći sadržaje za sve generacije. Ulaz je besplatan.

ZAGREB – Zagreb je po devet put domaćin Međunarodnom sajmu minerala te poludragog i dragog kamenja, MINERAL EXPO. Sajam traje do 21. svibnja 2017. godine u Domu sportova, a okupio je izlagače iz cijelog svijeta. Posjetitelji osim minerala i poludragog i dragog kamenja mogu vidjeti i originalne fosile starosti od čak 450 milijuna godina.

JASTREBARSKO – Utrka europskog motocross prvenstva bit će održana na jaskanskoj stazi Mladina ove subote i nedjelje, 20. i 21. svibnja 2017. U subotu su kvalifikacije, a u nedjelju dvije finalne utrke.
ZAGREB – 16. Otvoreno prvenstvo grada Zagreba u kajaku i kanuu na mirnim vodama i Međunarodna memorijalna utrka Matija Ljubek na regatnoj stazi ŠRC Jarun održat će se ove subote i nedjelje, 20. i 21. svibnja 2017. Uz domaće veslače, tu su i natjecatelji iz Taiwana, Srbije, BIH, Austrije i Slovenije. Osim Regate i Međunarodne memorijalne utrke organizirana je utrka u Dragon boat čamcima na kojoj će nastupiti poznati lađari iz Metkovića koji su lani odnijeli pobjedu te brojni drugi lađari i veslački klubovi. Natjecanja oba dana počinju od 10,00 sati.

ZAGREB – Zagrebačka policija tijekom vikenda, od 19. do 21. svibnja 2017. provodi pojačani nadzor u prometu. Akcija Alkohol i droge i Brzina provodi se u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu te sprječavanja najtežih prometnih prekršaja, poput prekoračenja dopuštene brzine te vožnja pod utjecajem alkohola ili droga. Uz alkotest i test na opijate, zagrebačka policija provjeravat će korištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

loading