Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 21.01.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – U Ilici će uskoro niknuti novi stambeno-poslovni prostor na tri etaže. Uz jednu stambenu zgradu s ukupno 64 stana sagradit će se i dvije poslovne zgrade koje će većim dijelom biti u službi Katoličkog sveučilišta, a manji dio dao bi se u najam. Također će biti osigurani razni trgovačko-ugostiteljski sadržaji, a u podzemnom dijelu sagradit će se garaža sa 300 mjesta za parkiranje automobila. Vrijednost kompleksa procjenjuje se na 35 milijuna eura, a plan je da se sve završi do proljeća sljedeće godine.

VARAŽDIN – Prilikom humanitarnog koncerta ‘Najbolji od najboljih za naše najmlađe’ koji su krajem prosinca organizirale  Zajednica kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije i Varaždinska županija  , prikupljeno je 15.230 kuna za Zakladu za pomoć djeci VITA. Zahvaljujući prikupljenim sredstvima osigurana je pomoć pri liječenju petero djece. Župan Varaždinske županije i upravitelj Zaklade Predrag Štromar zahvalio je svima koji su se odazvali i podržali ovu i ostale humanitarne  akcije zaklade Vita i na taj način olakšali svakodnevnicu malim sugrađanima. Zakladu za pomoć djeci Vita Varaždinska je županija osnovala 2010. godine s ciljem pružanja pomoći roditeljima djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti, kao i podupiranja opremanja dječjih igrališta u Varaždinskoj županiji.

KRAPINA – Analizu i prognozu potreba tržišta za pojedinim zvanjima proveo je Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapina, te u suradnji sa Regionalnim partnerstvom za praćenje i procjenu potreba, posebno deficitarnih zanimanja na zagorskom tržištu rada, izradio preporuke za ovogodišnju obrazovnu upisnu i politiku stipendiranja. Prema toj preporuci broj upisanih i stipendiranih trebalo bi povećati u brojnim trogodišnjim srednjoškolskim programima, kao što su CNC operater, tokar, mesar, bravar, strojobravar, konobar, zidar, krojač, tesar i drugo. Što se sveučilišnih studija tiče, u Zagorju nedostaju stručnjaci s područja medicine, strojarstva, elekrotehnike, informatike, građevine, farmacije, arhitekture, agronomije, edukacijske rehabilitacije i stranih jezika. Sukladno provedenoj analizi, treba smanjiti upis i stipendiranje frizera, prodavača, ekonomista, upravnih referenata, fizioterapeuta, komercijalista te hotelijersko-turističkih tehničara. Od studijskih programa za smanjenje upisnih kvota i stipendija predlažu se područja poslovne ekonomije, novinarstva, politologije i fizioterapije.

ĐURĐEVAC – Još traju radovi na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta na odlagalištu otpada Peski u Đurđevcu. Vrijednost cjelokupnog projekta je 2,46 milijuna kuna, 80% sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak Grad Đurđevac. Radovi bi trebali biti završeni do ožujka, a nakon toga će građani moći donositi otpad i pravilno ga odvajati. Otpad će potom predavati na zbrinjavanje i reciklažu.

ZAPREŠIĆ – Za članove Kulturnog vijeća Zaprešića na posljednjoj sjednici gradskog vijeća imenovani su: Ljerka Vladović, Jadranko Lopatić, Ivan Čedomir Ostreš, Dijana Turk i Maja Mikulić.

ČAKOVEC – Već drugu godinu trogodišnji program Ministarstva socijalne politike i mladih „Bez većeg napora“ provodi Udruga slijepih Međimurske županije. Cilj programa vezanog uz mlade je povećati vještine i potencijal mladih nezaposlenih slijepih osoba za uključivanje na otvoreno tržište rada. U program je uključeno šest mladih slijepih ili praktično slijepih osoba u radno aktivnoj dobi. Aktivnosti za mlade koje se provode kao dio programa su: grupne radionice o zapošljavanju, inkluzivno volontiranje u suradnji s Volonterskim uredom Međimurja, kao i individualno savjetovanje prema potrebama svakog korisnika.

loading