Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 21.08.2017.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Dvadeset milijuna kuna iz europskih fondova, maksimalan iznos potpore koji je bilo moguće ostvariti, dodjeljeno je Krapinsko-zagorskoj županiji za realizaciju projekta „Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije“. Povodom toga, župan Željko Kolar održao je danas konferenciju za medije u Krapini. Inkubator površine 2.040,29 m2, sastojat će se od 28 opremljenih funkcionalno-prostornih jedinica, 2 poduzetničke potporne institucije koje koriste inkubatoru, a izgradit će se u Krapini do 2020. godine. Župan Kolar je uvjeren da će ovaj veliki projekt za županiju biti uspješno realiziran u roku, zahvaljujući, između ostalog i Zagorskoj razvojnoj agenciji, Gradu Krapini i Regionalnoj energetskoj agenciji Sjeverozapadne Hrvatske koji su partneri ovog projekta. Ono što je najbitnije je da će u inkubatoru biti spoj inteligencije koje imamo na području naše županije – istaknuo je župan Kolar. Direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar predstavila je ukratko i sadržaj inkubatora koji će imati i centar za robotiku te inovacijski laboratorij.

ZAGREB – Sanirani sjeverni kolnik Ulice grada Vukovara, od Donjih Svetica do Heinzelove ulice rano jutros pustio je u promet zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. U tri dana sanirano je 300 metara odnosno 2.700 metara četvornih kolnika u vrijednosti 650 tisuća kuna. Odmah potom započeli su radovi sanacije južnog kolnika Vukovarske na dijelu od Korčulanske do Heinzelove ulice, dužine 800 metara, te će se do 25. kolovoza raditi jedan i pol trak, rekao je  voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić.

VARAŽDIN – Veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj Joseph Magyar danas je posjetio Grad Varaždin. U varaždinskoj Gradskoj vijećnici ugostio ga je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Tema razgovora bilo je nekoliko, no najviše riječi biti o pripremama za Varaždinske barokne večeri, manifestaciji kojoj je ove godine Mađarska- zemlja partner. Gradonačelnik Ivan Čehok je tom prilikom istaknuo zadovoljstvo što će publika ove godine od 22. rujna do 2. listopada na toj manifestaciji moći uživati u glazbi mađarskih glazbenih umjetnika. Obzirom na to da je u tijeku najveća varaždinska kulturna manifestacija Špancirfest, veleposlanik Magyar je istaknuo želju da dogodine u Varaždinu bude još više mađarskih uličih performera i umjetnika, a gradonačelnik Čehok je naglasio i to da bi upravo Mađarska mogla dogodine biti prva zemlja partner jubilarnom 20. Špancirfestu. Isto tako, Čehok je poželio i dobrodošlicu mađarskoj rukometnoj reprezentaciji i navijačima, koji će iduće godine doći u Varaždin na kvalifikacijske utakmice za Europsko rukometno prvenstvo.

ZAGREB  – Novootvoreni Wellness centar u sklopu bazenskog kompleksa Svetice jutros je obišao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Centar se prostire na 350 metara četvornih, a nudi bogatu paletu usluga i oazu mira u lijepo uređenom prostoru i to tri vrste sauna, solarij, grijane heramičke klupe, wellness vrt, razne masaže, sobu za opuštanje i mogućnost korištenja hidromasažnog bazena. U opremanje je uloženo 180 tisuća kuna , istaknuo je  ravnatelj Ustanove za upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić. Wellness centar na Sveticama bit će na raspolaganju građanima uz pristupačne cijene radnim danom od 8,00 do 22,00 sata te vikendom od 10,00 do 23,00 sata.

ZAGREB – Sastanak župana Međimurske županije Matije Posavca, župana Varaždinske županije Radimira Čačića i župana Krapinsko- zagorske županije Željka Kolara s državnom tajnicom Nikolinom Brnjac i suradnicima u sklopu programa „Sjever Hrvatske“, vezan uz Nacionalni program razvoja željezničke i cestovne infrastrukture, održan je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Trojica župana osvrnula su se na problematiku cestovnog i željezničkog infrastrukturnog sustava, a najviše riječi bilo je vezano uz projekt izgradnje brze pruge Kotoriba- Čakovec- Varaždin- Zagreb. Naime, Europska komisija poslala je upitnik na temelju kojeg će definirati isplativost cijelog projekta za potencijalno financiranje, no kako je istaknuto na sastanku, postoji visoki stupanj opravdanosti projekta. Upućen je apel Hrvatskim željeznicama da se što brže izdaju svi potrebni papiri kako bi se u funkciju pustili obnovljeni željezničko-cestovni prijelazi, što bi trebalo biti učinjeno u skorije vrijeme.

ČAKOVEC – U tijeku je izrada Razvojne strategije Međimurske županije do 2020. godine. Izrada je u završnoj fazi, a prije upućivanja prijedloga strategije na donošenje Županijskoj skupštini, a kako bi se osigurala odgovarajuća uključenost dionika, do 16. rujna je otvoreno javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću s ciljem ostvarivanja načela partnerstva i suradnje. Radi se naime o osnovnom planskom dokumentu za održiv društveno- gospodarski razvoj županije i važan je ponajprije stoga što daje osnovu za usmjeravanje i rangiranje razvojnih projekata županije, gradova i općina te stvara preduvjete da se razvojni projekti kandidiraju za financiranje sredstvima iz EU fondova i ostalih izvora. Nacrt Razvojne strategije i službeni obrazac za komentare i prijedloge dostupan je na internetskim stranicama Međimurske županije i Regionalne razvojne agencije Međimurja.

ZAGREB – Razvojna agencija Grada Zagreba pokrenula je drugu sezonu Startup Factory Zagreb –  predakceleracijskog programa kojim se osigurava mentorstvo kao i tehnička, infrastrukturna i promocijska pomoć razvojnim timovima i startupovima. Za tu namjenu osigurano je sto tisuća eura, a cilj je potaknuti razvoj novih smart city proizvoda i rješenja. U sklopu ovogodišnjeg programa 20 timova imat će priliku razvijati svoja inovativna rješenja. Program će se provoditi od listopada do prosinca u Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb u 12. paviljonu Zagrebačkog Velesajma. U tijeku su prijave, a one mogu biti iz 4 tematska područja: pametna energija, mobilnost, turizam i življenje.

SVETI IVAN ZELINA – Peteročlana Hrvatska debatna reprezentacija osvojila je treće mjesto u kategoriji zemalja kojima je engleski strani jezik na Svjetskom debatnom prvenstvu koje se početkom kolovoza odvijalo na Baliju u Indoneziji od 1. do 11. kolovoza. Jedan od članova reprezentacije je i Zelinčanin Hrvoje Kožić, maturant V. gimnazije, koji je nagrađen brončanom medaljom i u individualnoj kategoriji govornika kojima engleski nije materinji jezik.Svjetsko debatno prvenstvo okupilo je 50 nacionalnih reprezentacija iz Europe i svijeta. Svjetski naslov osvojila je reprezentacija Singapura, nakon dvoboja s Engleskom u velikom finalu, a u sveukupnom poretku hrvatska je debatna reprezentacija, po prvi put otkad sudjeluje na ovom velikom natjecanju, prošla u eliminacijske runde. Republika Hrvatska zajedno s Republikom Slovenijom, dijelit će domaćinstvo 20. Svjetskog debatnog prvenstva 2018. godine.

KRAPINA – Još 160 nepopunjenih mjesta u prvim razredima srednjih škola ostalo je u Krapinsko-zagorskoj županiji. U Srednjoj školi Krapina ostalo je ukupno 11 mjesta, Srednja škola Zabok može upisati još 30 učenika, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću 10, a Gimnazija A.G. Matoša ima još tri upisna mjesta. U Srednju školu Zlatar može se upisati još 14 učenika, a u Srednjoj školi Bedekovčina ima 24 slobodnih mjesta. U Srednjoj školi Oroslavje ostalo je još 12, u Srednjoj školi Konjščina 19, a u Srednjoj školi Pregrada još četiri mjesta. Prijava obrazovnih programa u jesenskom upisnom roku počinje danas, 21. kolovoza 2017. godine u 12,00 sati, dok će se odabir zaključiti tjedan dana kasnije. Konačne ljestvice poretka objavit će se 31. kolovoza.

VARAŽDIN- Varaždinski centar za informiranje i savjetovanje o karijeri CISOK nastavlja s aktivnostima savjetovanja o profesionalnom usmjeravanju, pomažući zainteresiranima  u traženju zaposlenja i usmjeravanju karijere. Tako će sutra, 22. kolovoza 2017. godine organizirati radionicu namijenjenu nezaposlenima pod nazivom „S nama se pripremite za razgovor za posao“. Radionica počinje u 10,00 sati u prostorima CISOK- a u Kukuljevićevoj ulici u Varaždinu.

KOPRIVNICA – Prijem za počasnog doživotnog predsjednika Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci Ivana Matušina održao je koprivničko-križevački župan Darko Koren sa suradnicima, a prisustvovao mu je i novo izabrani predsjednik križevačke Udruge Božidar Štubelj. Župan Koren zahvalio je Matušinu na dugogodišnjem predanom radu u Udruzi i odličnoj suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom. Matušin je istaknuo kako je kroz svoj 25-ogodišnji rad nastojao djelovati pokretački i uključiti umirovljenike u društveni život, te je naglasio kako će se i dalje boriti za interese građana treće životne dobi.

loading