Skip to content

Vijesti Radija Kaj,  21.10.2015.

Posted in Vijesti

OPATIJA  – Dani elektroničkih medija, 8. po redu, održavaju se od 20. do 22. listopada 2015. godine u Opatiji. Dani su započeli sinoć podjelom nagrada medijskim djelatnicima, a priznanje za 25 godina uspješnog rada Radija Kaj primio je direktor Drago Gradečak.  Razgovarat će se o položaju i perspektivama medija u okviru nove medijske politike, o digitalnom i analognom radiju u EU i RH, o Fondu za poticanje pluralizma u elektroničkim medijima…

Sudjeluje više od 300 medijskih djelatnika radija, televizije i interneta.Na svečanosti službenog otvaranja Dana elektroničkih medija sudionicima su se danas, četvrtak 21. listopada 2015. godine obratili Marijan Beljan, predsjednik HURIN-a, Denis Mikolić, predsjednik Nacionalne udruge televizija, Dražen Lučić, predsjednik vijeća HAKOM-a,Mirjana Rakić, predsjednica Vijeća za elektroničke medije.

Dane je službeno otvorio Alen Kajmović, zamjenik ministra kulture RH. 

KOPRIVNICA – Tradicionalno mjesečno druženje s novinarima održao je danas župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima. Na kavi s novinarima župan Koren osvrnuo se na aktualnosti iz proteklog razdoblja. Kao najvažnije, Koren je istaknuo provođenje dva značajna projekta, koji su sufinancirani iz Europskog socijalnog fonda, a riječ je o projektima kojima se osiguravaju pomoćnici u nastavi te pomoć u kući osobama starije životne dobi. Još je dodao kako će ovih dana biti svečano otvorena područna škola u Cirkveni čija je ukupna vrijednost investicije oko 7,5 milijuna kuna.

ZAGREB – Otvorenje doma za starije i nemoćne osobe na Lašćini odgođeno je za godinu dana jer zbog administrativnih prepreka investitor kasni s gradnjom te je novi rok primopredaje objekta, kojeg mora potvrditi Gradska skupština 30. studenogi 2016.. Dom na Lašćini predviđen je za 200 korisnika, a projekt je vrijedan 112 milijuna kuna, uvećano za fiksnu kamatnu stopu od 6,8% godišnje. Kašnjenje otvorenja doma nije dobra vijest za starije na listama čekanja kojih je trenutačno 17 tisuća, no prema analizi Ureda za socijalnu zaštitu, realni broj zainteresiranih je 2400. Uskoro će početi i gradnja doma za starije u Markuševcu gdje grad ima spremno zemljište.Taj je projekt kandidiran za financiranje iz fondova EU, a predviđen je za 90 korisnika.

ZAGREB – Tradicionalno predstavljanje Zagorja u Zagrebu, održava se u srijedu 21. listopada 2015. godine u zagrebačkom hotelu Panorama.  Predstavit će zagorske proizvode, od  licitara, vina, igračaka do  turističke ponude. Nastupit  će Adam Končić, ”Viline”, ”Kavaliri”, Ivica Pepelko, Ansambl ”Zabok”, Lea Bulić, Josipa Lončar…   

             

ZAGREB – Sredstva kapitalne pomoći u iznosu od 4 milijuna i 420 tisuća kuna za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata te uređaja komunalne infrastrukture gradovima i općinama na svom području dodijelila je Zagrebačka županija. Sredstva su dodijeljena gradovima Velika Gorica, Dugo Selo, Zaprešić, Vrbovec i Sveta Nedelja te općinama Brckovljani, Kloštar Ivanić, Pisarovina, Bedenica, Kravarsko, Preseka, Bistra, Luka i Pušća. Jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju je još milijun i 380 tisuća od ukupno osiguranih 5,8 milijuna kuna. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa do 90% iznosa za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a najviše do 250 tisuća kuna te do 80% iznosa za izgradnju, adaptaciju i sanaciju i nabavku opreme, najviše do milijun kuna.

KRAPINA – Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma Krapinsko-zagorska županija je na dodjeli turističkih nagrada najboljim destinacijama, subjektima i pojedincima dobila priznanja u čak osam kategorija. Kao najuspješnija destinacija ruralnog turizma Gupčev kraj osvojio je treće mjesto, kao i Krapinske Toplice koje su proglašene najuspješnijom destinacijom turizma zdravlja. U kategoriji atrakcija godine, treće mjesto osvojio je Muzej krapinskih neandertalaca, drugo mjesto Terme Tuhelj kao i Bluesun hotel Kaj Marija Bistrica. Od ukupno 25 nagrada koliko je dodijeljeno u izboru Čovjek ključ uspjeha u turizmu, Ana Zrinski, djelatnica Općine Stubičke Toplice proglašena je djelatnikom godine u kategoriji čistač. Hrvatska gospodarska komora dodijelila je priznanja Turistički cvijet kvaliteta za Hrvatsku, a u kategoriji pansioni prvo mjesto pripalo je Pansionu Vuglec Breg. Odje je danas održana konferencija za medije na kojoj je bilo govora upravo o Danima hrvatskog turizma, na kojima je, kako ističe župan Željko Kolar Krapinsko-zagorska županija opravdala titulu lidera kontinentalnog turizma u regiji. 

NOVI MAROF – U sklopu projekta „Poduzetništvo – moj izbor“  Srednje škole Novi Marof, u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ održan je i prvi sajam Poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja. Podsjetimo, Srednjoj školi Novi Marof je u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“ Ministarstva rada i mirovinskog sustava odobren projekt „Poduzetništvo – moj izbor“, vrijedan 147 tisuća kuna, u sklopu kojeg se organizira Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja, natjecanje učenika u brendiranju i izradi suvenira regije iz ekološki prihvatljivih materijala, a ujedno se promovira zanimanje pomoćni stolar. U sklopu dvodnevnog sajma koji je okupio preko 30 izlagača, većinom poduzetnika i obrazovnih ustanova, organizirana je i motivacijska tribina te okrugli stol o poduzetništvu i cjeloživotnom obrazovanju.

ČAKOVEC- Natječaj za dodjelu stipendija za tekuću akademsku godinu redovnim studentima na preddiplomskim, integriranim i diplomskim studijima objavio je Grad Čakovec. Stipendije će se dodjeljivati po dvije osnove- uspjeha u srednjoj školi ili na studiju i rezultatima na učeničkim natjecanjima za studente prve godine te socijalno-imovinskog statusa. Stipendije će mjesečno iznositi tristo kuna za studij u Čakovcu, četiristo kuna za studij u Varaždinu  te osamsto kuna za studij u Zagrebu i ostalim gradovima u Hrvatskoj, kao i za studij u inozemstvu. Svi detalji vezani uz uvjete i rok prijave nalaze se na službenim stranicama Grada Čakovca.

ZAPREŠIĆ – Pučko otvoreno učilište Zaprešić središnja je kulturna ustanova grada Zaprešića, ističe gradonačelnik Željko Turk. Redovitošću i kvalitetom programa, organiziranjem koncerata, likovnih izložbi, tribina, kazališnih i kino-predstava, raznih drugih vrsta priredbi, tečajeva, tiskanjem publikacija i knjiga, ustupanjem svojih prostora zaprešićkim udrugama za pripremanje i prezentiranje svojih programa, zaprešićko Pučko otvoreno učilište nezamjenjiv je faktor organizacije, poticanja i proizvodnje kulture u zaprešićkom kraju. Kako je rekao zaprešićki gradonačelnik Željko Turk razmišlja se i o organizaciji glazbenog obrazovanja odnosno muzičke škole. Inače, ove nedjelje, 25. listopada u velikoj dvorani POU biti održana premijera predstave „San ivanjske noći“ Zaprešićkog kazališta od 19,00 sati.

loading