Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 21.12.2015.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Vijećnici Gradskog vijeća grada Varaždina većinom su glasova na svojoj današnjoj sjednici prihvatili gradski proračun za 2016. godinu. Riječ je o iznosu od 360 milijuna kuna, a gradonačelnik Varaždina Goran Habuš ističe kako je proračun oprezan i optimističan, dodajući kako će se proračunskim sredstvima iduće godine omogućiti realizacija osamdesetak projekata na gradskom području.

ZAGREB – Božićni sajam tradicijskih proizvoda grada Zagreba i Hrvatskih otočnih proizvoda održava se na prostoru u Aveniji Dubrovnik 8, pokraj Avenue Malla, u sklopu Adventa u Novom Zagrebu.  Sajam organizira Grad Zagreb u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU s ciljem promocije proizvoda  obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrtnika s područja grada Zagreba, ali i s područja hrvatskih otoka.

Svečanost otvorenja održana je u ponedjeljak 21. prosinca 2015. godine, a sajam je službeno otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

 VARAŽDIN – Tradicionalno blagdansko druženje novinara s dužnosnicima Varaždinske županije, županom Predragom Štromarom i zamjenicima župana Alenom Kišićem i Alanom Košićem te predsjednicom Županijske skupštine Dubravkom Biberdžić, održano je danas u maloj dvorani županijske palače u Varaždinu.  Varaždinsku županiju u drugim dijelovima Hrvatske a i u Europi percipiraju kao uspješno i za život ugodno okruženje. Za taj imidž posebno su zaslužni novinari, istaknuo je župan Predrag Štromar, te je, zahvalivši se predstavnicima sredstava javnog priopćavanja na sjajnoj suradnji tijekom 2015. godine, izrazio uvjerenje kako će brojni županijski projekti planirani u 2016. godini biti popraćeni na jednako kvalitetan način.

ZAGREB – Rebalans ovogodišnjeg i prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2016. godinu u drugom čitanju bit će na dnevnom redu sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine. Proračun za 2016. je 8 milijardi i 200 milijuna kuna, a prema mišljenju predlagatelja je razvojan i ambiciozan. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj press konferenciji na tu temu nije želio dati nikakve konkretne odgovore, ne želeći prejudicirati odluke zastupnika. Naveo je dvije mogućnosti. Ili izglasavanje proračuna i daljnji rad na razvoju i programima ili neizglasavanje što bi značilo prijevremene izbore. Ni gradska uprava niti ja nismo za prijevremene izbore, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić.

ČAKOVEC – Međimurska županija je prošlog tjedna nagrađena u Bruxellesu kao Europska destinacija izvrsnosti, izabrana od strane Europske asocijacije turističkih novinara. Nagradu je primio i voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula za doprinos u razvoju kontinentalnog turizma. Da su nagrade posljedica predanog rada turističkih djelatnika kao i povećanja kvalitete usluge u turizmu što se pozitivno odražava i na broj domaćih i stranih turista, ističe Grula. Ulaganje u izgradnju prvog vidikovca na samom sjeveru Hrvatske, kao i prva licencirana hrvatska regija u cikoturizmu sljedeći su koraci u razvoju međimurskog turizma, zaključio je predsjednik TZ Međimurske županije i međimurski župan Matija Posavec.

ZAGREB – Grad Zagreb unazad nekoliko godina posjećuje sve veći broj turista. Tako je danas svečano obilježen milijunti dolazak gostiju. Ugodno iznenađena te oduševljena Gradom Zagrebom gdje je sve lijepo i pristupačno, te se puno pleše i pjeva, svoj ponovni dolazak potvrdila je milijunta gošća Clare Morrrison iz Velike Britanije. Milijuntu gošću u Zagrebu su s prigodnim darovima dočekali ministar turizma Darko Lorencin, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld, koja je ponosno istaknula kako je ovo još jedno turističko priznaje Gradu Zagrebu.

ZAGREB – Ugovore o stipendiranju Zagrebačke županije za školsku godinu 2015./2016. potpisao je danas župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić s učenicima i studentima. U ovoj školskoj/akademskoj godini Zagrebačka županija stipendirat će ukupno 181 stipendista, za što je osigurano 2.350.000 kuna. Uz 50 novih stipendista, stipendiranje nastavlja 131 stipendist, 63 učenika i 68 studenata iz prethodnih godina. Stipendija iznosi 500 kuna mjesečno za učenike i 1.000 kuna za studente, a isplaćuje se za 12 mjeseci u godini. Zagrebačka županija u proračunu za 2016. godinu osigurala je još više sredstava za Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, gotovo 40 posto proračunskih sredstava, istaknuo je župan Stjepan Kožić. Zagrebačka županija ove je godine dodijelila i 43 jednokratne stipendije, koje za 13 učenika iznose 2.000 kuna, a za 30 studenata 3.100 kuna.

VARAŽDIN – Varaždinska županija je povodom božićno-novogodišnjih blagdana osigurala božićne poklone za najmlađe u potrebi koji su korisnici socijalne samoposluge. Nastavak je to dobre suradnje između Varaždinske županije i socijalne samoposluge, a dječje poklone će voditeljici socijalne samoposluge Mari Bago danas u socijalnoj samoposluzi „Kruh svetog Antuna“, u Kozarčevoj ulici,  predati zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

MALA SUBOTICA – Međimurska humanitarna akcija pod nazivom “Dizalom do jednakih mogućnosti” započet će danas u OŠ Mala Subotica. Radi se o akciji sakupljanja sredstava za izgradnju dizala za učenike s posebnim potrebama, kako bi i oni imali jednake mogućnosti školovanja. Pokrovitelji ove akcije koju organizira Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatska su Međimurska županija i Općina Mala Subotica, tako da će akciju najaviti župan Matija Posavec, načelnik Vladimir Domjanić i predsjednik udruge Emil Vibović, uz ravnateljicu škole Đurđu Horvat.

KRAPINA – Jednokratnu novčanu pomoć za novorođenčad dodijelit će danas grad Krapina za 26 djece. Jednokratna novčana potpora za novorođenu djecu iznosi 1.000,00 kuna za prvorođeno dijete, 1.500,00 kuna za drugorođeno dijete te 3000,00 kuna za treće dijete. Za svako daljnje rođeno dijete iznos potpore se povećava za 1.000,00 kuna. Grad Krapina je u proračunu za 2015. godinu izdvojio 160.000,00 kuna za jednokratne novčane potpore za novorođenu djecu. Pravo na pomoć ostvaruju roditelji čije dijete ima hrvatsko državljanstvo i prijavljeno prebivalište na području grada Krapine u kontinuitetu od rođenja, jedan od roditelja ili skrbnika novorođenog djeteta mora imati prebivalište na području Grada u trenutku rođenja djeteta, te se pisani zahtjev podnosi u roku od 6. mjeseci od dana rođenja djeteta.

KOPRIVNICA – Tradicionalni božićni ručak s obiteljima skromnijih materijalnih prilika organiziran  je u prostorima Gradske kuhinje Grada Koprivnice. Prisutne je pozdravila gradonačelnica Vesna Želježnjak. U kuhinji Gradskog društva Crvenog križa već više od 10 godina svakodnevno se priprema stotinjak obroka za građane težeg imovinskog stanja dok se dnevno na kućne adrese dostavlja 40-ak obroka . Grad je i ove godine za obitelji skromnijih materijalnih prilika osigurao pakete, a članice Kluba za starije Mariška pripremile su božićne poklone. Za pomoć u prehrani u koprivničkom je proračunu osigurano 625.000 kuna.

ĐURĐEVAC – Na nedavno otkupljenom zemljištu između Radničke ceste i gradskog groblja u Đurđevcu posađena je šuma kestena. Zasađene su 103 sadnice kestena, formirane u tri reda. Ukupna vrijednost sadnica je 8.300 kuna. Cilj sadnje je formiranje parka kako bi se odvojilo stambene objekte u đurđevačkoj Radničkoj ulici od groblja. Planira se i izgradnja dječjeg igrališta te šetnice kroz park. Otkupljena zemlja zapadno od groblja iskoristit će se za formiranje rasadnika te proširenje groblja u budućnosti.

ZAPREŠIĆ – Advent u zaprešićkom kraju ima poseban program u Dvorcu Marijin dvor u Lužnici, Tako će program naziva Dvorac pod svijećama biti održan sutra od 17,00 do 21,00 sat. Tom prilikom posjetiteljima će biti omogućen obilazak unutrašnjost dvorca te ga fotografirati isključivo osvijetljenog svijećama.

loading