Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 21.-22.07.2018.

Posted in Vijesti

KRAPINSKE TOPLICE – Blagdan svoje zaštitnice Marije Magdalene u Krapinskim Toplicama slavi se kao Dan općine, a tim povodom je za žitelje i goste pripremljen sadržajno bogat program manifestacije BadlFest. U petak, 20. srpnja 2018. godine Dan općine je proslavljen svečanom sjednicom u nazočnosti mnogih uzvanika kojima se obratio načelnik Ernest Svažić. Najveće zanimanje javnosti izazivaju najavljena ulaganja ruskih i kineskih investitora u hotelske kapacitete, kaže načelnik Svažić, jer je riječ o investicijama iznad 50 milijuna eura, no ne treba zaboraviti i one manje koje se uspješno realiziraju, poput vodovodne mreže i asfaltiranja cesta, kao i 5,4 milijuna vrijedan projekt reciklažnog dvorišta. Čestitajući žiteljima, kako je rekao jednog od najvećih bisera zdravstvenog turizma Krapinsko-zagorske županije, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH, saborski zastupnik Žarko Tušek je najavio rješavanje jednog od gorućih problema, ceste kroz središte Krapinskih Toplica. Zadovoljan suradnjom, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar drži da će uspješno realizirati i dvije ključne županijske investicije u Krapinskim Toplicama, gradnja trodijelne školske sportske dvorane i 140 milijuna kuna vrijedan projekt dogradnje Specijalne bolnice. Među mnogim uzvanicima dan općine su Topličanima čestitali i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mario Antonić i saborski zastupnik Marko Vešligaj.

ZAGREB – Ovaj vikend je završnica ovogodišnje Ljetne pozornice Bundek. U subotu, 21. srpnja, posljednjega dana manifestacije – na Bundek stiže i Vokalni sastav Ad astra pod umjetničkim vodstvom Jasne Stajić. Za svoj zagrebački nastup priredili su sasvim poseban program naslovljen “Od baroka do rocka”, na kojemu će izvesti kompozicije različitih glazbenih žanrova od tradicionalnih hrvatskih pjesama, do obrada poznatih hitova Lady Gage, Queena i Gibonnija. Programi počinju u 21:00 sati, a ulaz je – slobodan.

ZAGREB – Strossmayerovo šetalište na Gornjem Gradu, koje vjerno čuva Matoš na klupi, oblači novu scenografiju – sjetu savskog kupališta, odlazaka na more u fićekima i velikih plesnjaka na otvorenim terasama. Dužinom cijele šetnice dominirati će sunčalište s brojnim ležaljkama na kojima će posjetitelji moći popiti osvježavajuća pića za što će se pobrinuti ugostitelji u posebno dizajniranim svlačionicama / kućicama. Kutaka za fotografiranje će biti i previše, ali to je posebno iznenađenje za sve influencere i one koji se tako osjećaju. Do 20. kolovoza će se na šetalištu kod Matoša ponedjeljkom i utorkom prikazivati komedije zemalja partnera, Francuske i Brazila te naravno domaće produkcije. Svaki četvrtak rezerviran je za stand-up komičare dok će ostale dane posjetitelji uživati uz brojne glazbene sastave. Vikend je rezerviran za plesnjak u jutarnjim i večernjim terminima.

ZAPREŠIĆ – U sklopu 52. međunarodne smotre folklora i ove godine bit će održane Zaprešićke žetvene svečanosti u Društvenom domu Šibice i Dvorcu Lužnica u subotu, 21. srpnja od 18,30 sati.

CVETLIN- Tradicionalni Etno festival u Cvetlinu nadaleko poznat kao najveći i najzabavniji festival tradicionalne glazbe, koji svakog srpnja okuplja tisuće ljubitelja domaće glazbe iz cijelog Zagorja, Međimurja, Zagreba i prekograničnih slovenskih mjesta, održan je u subotu 21. srpnja. Organizator 32. Etno festivala Cvetlin je DVD Cvetlin, a pokrovitelji su Turistička zajednica Trakošćan – Općina Bednja, Varaždinska županija i Ministarstvo kulture RH, a u nazočnosti načelnika općine Bednja Izidora Poljaka, festival je otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

KRAPINSKE TOPLICE – Sedmi po redu BadlFest u Krapinskim Toplicama i u završnici donosi niz atraktivnih glazbenih, kulturnih i sportskih događanja. Glavni događaj ovogodišnjeg festivala je nastup Massima u subotu, 21. srpnja 2018. godine, a festival zatvara veliki koncert Mie Dimšić. BadlFest je inače vezan uz proslavu blagdana Marije Magdalene, zaštitnice općine Krapinske Toplice. Svetkovina ove godine pada baš u nedjelju 22. srpnja te će se u njenu čast održati sveta misa na kojoj će se blagosloviti restaurirani kip Marije Magdalene. Program će uveličati KUD Zlatko Baloković, Puhački orkestar Selno, te kuburaška društva Badl Top i Mala Erpenja.

VARAŽDIN – Već tradicionalni, 16. Fontana blues festival na Kazališnom trgu nastavlja se u subotu, 21. srpnja večernjim koncertom zadarske grupe Jeremiah’s, te  švedskog Paulo Mendonca tria.

ČAKOVEC –  Županijsko natjecanje u oranju, u organizaciji Udruge za natjecanje orača i Savjetodavne službe- podružnice Međimurske županije, bit će održava se u subotu, 21. srpnja 2018. godine, na parceli između Poleva i Strahoninca. Svečano otvorenje i početak natjecanja je u 10,00 sati, dok se objava rezultata i podjela nagrada očekuje u 14,00 sati. Dvojica prvoplasiranih natjecatelja predstavljat će Međimurje na 16. natjecanju orača Republike Hrvatske u Osječko-baranjskoj županiji krajem ljeta.

KOPRIVNICA – Akciju „Mali korak za veliki start“ provodi Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“. U jednogodišnjoj akciji prikupljaju se sredstva za adaptaciju i opremanje novog prostora u koprivničkom Kampusu. Akciji se priključio i Tomislav Gregurić iz Virja projektom „Oko Hrvatske na 2 kotača“ pod sloganom „2 kotača uz vas su jača“, a Tomislav do kraja srpnja vozi biciklom oko Hrvatske u dužini 2.300 kilometara za koprivničke Latice. U humanitarnoj akciji može se sudjelovati na dva načina: kupnjom majice po cijeni od 50 kuna ili kupnjom kilometara koje Gregurić prolazi po cijeni od 20 kuna po kilometru.

PRELOG –  Divlji triatlon, supersprint triatlon utrka namijenjena rekreativcima, triatlonskim početnicima, održat će se u Prelogu u nedjelju, 22. srpnja 2018. godine, u organizaciji DŠR Sportikus s početkom u 10,00 sati. Mjesto održavanja je Šoderica Cirkovljan i Marina Prelog, a natjecateljske dionice se sastoje od 375 m plivanja, 10 km bicikla i 2,5 km trčanja. Na prošlogodišnjem triatlonu se okupilo 86 natjecatelja i natjecateljica.

loading