Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 22.01.2016.

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – Novi ciklus Poslovnog uzleta održava se danas u Koprivnici u organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Ove godine Poslovni uzlet namijenjen je poljoprivrednicima te nosi naziv Agro uzlet. Cilj događaja je poduprijeti malo i srednje poduzetništvo te obrtništvo. Radi se o edukativnom manifestaciji na kojoj su sudionicima omogućeni cjelodnevni besplatni seminari i edukacije, Cijeli događaj danas u Koprivnici otvorili su zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić te glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović. Nakon pozdravnih govora voditelj odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo u Koprivničko-križevačkoj županiji održao je prezentaciju na temu besplatnog oglašavanja poljoprivrednika te je potom održana panel diskusija uspješnih poljoprivrednika. Potom su započele edukacije za sve prijavljene sudionike. Na prvoj edukaciji poduzetnici su doznali više o združenim proizvodima i brendiranju hrvatskog zadružnog proizvoda, zatim o poljoprivrednom marketingu i kako poboljšati prodaju poljoprivrednih proizvoda te kako zaštiti poljoprivredni proizvod.  

  

ČAKOVEC – Ugovor  o partnerstvu na projektu „Građenje vodnih građevina na području Aglomeracije Čakovec“ potpisali su danas gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak i načelnici općina Sveti Juraj na Bregu, Pribislavec i Strahoninec. Ugovor je vrijedan oko 30 milijuna kuna, a omogućit će provedbu investicijskih projekata koji se odnose na manje dijelove izgradnje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje. Bespovratna sredstva koja su dobivena na ovom projektu od EU iznose 68 posto, dok 10 posto osiguravaju Grad Čakovec i spomenute općine, a 22 posto osiguravaju Hrvatske vode. Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač ističe da se ovime pokreću radovi na trećoj aglomeraciji čime će se zaokružiti radovi na kompletnom sustavu odvodnje na širem području grada.

STUBIČKE TOPLICE – Svečanost proglašenja najboljih sportaša Krapinsko-zagorske županije za 2015. godinu održana je večeras  u Stubičkim Toplicama.  Proglašenje organizira Športska zajednica Krapinsko-zagorske županije koja objedinjuje djelovanje 155 udruga u kojima se sportom bavi 8.400 sportaša, od najmlađih dječjih kategorija do seniora i rekreativaca.  Na svečanosti su uručena zaslužena priznanja zagorskim sportašima koji su prošle godine postigli niz vrijednih rezultata. Prvakinja Hrvatske u skijaskom trcanju Ana Frincic i dvostruki prvak drzave u olimpijskom luku Matija Mihalic najbolji su sportasi Krapinsko-zagorske zupanije za 2015. godinu. Najboljom muskom ekipom proglasen je Stolnoteniski klub Zabok, a atleticarke Sportskog kluba Stubica najbolja su zenska ekipa.      

ZAGREB – Tvornica željezničkih vozila Gredelj i američki National Railway Equipment Company sklopili su ugovor o proizvodnji sedam dizelskih lokomotiva namijenjenih vuči teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama. Potpisom ugovora nastavljena je dugogodišnja suradnja između hrvatske tvrtke i američkog partnera koji je sklapanjem novoga posla još jednom potvrdio da na međunarodnom tržištu Gredelj prepoznaje kao kompaniju koja je u stanju realizirati tako zahtjevne projekte. Inače, lokomotive, vagoni i vlakovi koji izlaze iz proizvodnih pogona Gredelja konstruirani u skladu s međunarodnim standardima i prilagođeni svim kolosijecima.
ZAGREB – Prijelaz preko željezničke pruge od Magazinske prema Ulici Republike Austrije u Zagrebu uskoro će zablistati u novom ruhu. Iako je u planu bila izgradnja pothodnika od toga se odustalo te je odlučeno kako će se urediti nogostup, sagraditi rampa za invalide i postaviti javna rasvjeta. Iz Ureda za izgradnju grada su potvrdili da se još uvijek traži najbolje rješenje budući da je gradnja rampe i prilaza u nadležnosti

VARAŽDIN – Mjere prema kojima će se dodjeljivati bespovratne potpore male vrijednosti u poljoprivredi na području Varaždinske županije, danas prijepodne će u Županijskoj palači u Varaždinu predstaviti župan Predrag Štromar, te pročelnik županijskog upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša  Dragutin Vincek.   Županijska skupština donijela je naime Odluku o potporama poljoprivredi za razdoblje od 2016. do 2020. godine, a riječ je o 4 do 5 milijuna kuna godišnje kojima će se pomoći razvoju poljoprivrede na ovom području.

ČAKOVEC – Potpisivanje Ugovora  o partnerstvu na projektu „Građenje vodnih građevina na području Aglomeracije Čakovec“ bit će upriličeno danas u podne u prostorijama Međimurskih voda. Radi se o provedbi investicijskih projekata koji se odnose na manje dijelove izgradnje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području Grada Čakovca te općina Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu i Pribislavec, sufinancirane sredstvima kohezijskog fonda. Podsjetimo, ukupna vrijednost radova na Aglomeraciji Čakovec je oko 273 milijuna kuna.

ZAGREB – Zagrebačka županija poznata je po svojim vinskim cestama, ali i vinorodnom području. Stoga, će ovog vikenda na brojnim OPG-ma, klijetima i udrugama vinara i vinogradara od Ivanić Grada, Brdovca, preko Dugog Sela, Jastrebarskog, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Samobora, do Zaprešića biti obilježen tradicionalni običaj Vincekovo.

 

loading