Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 22.02.2017.

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – U koprivničkoj prehrambenoj kompaniji Podravki u utorak 21. veljače 2017. godine održana je Glavna skupština dioničara, na kojoj  su imenovani novi članovi Nadzornog odbora. Prije Skupštine, objavljeni su nerevidirani rezultati poslovanja kompanije za 2016. u kojem se ističe povećanje prihoda od prodaje za 15% te rast neto dobiti za 54%. Skupština je imala samo dvije točke dnevnog reda; opoziv dva člana nadzornog odbora kompanije te imenovanje četiri nova, ističe ministar državne imovine Goran Marić, koji je predsjedavao skupštinom i naglašava kako država u Podravki ima tri člana od ukupno devet koliko ih ima nadzorni odbor. Dodao je kako njegovo predsjedanje Skupštinom pokazuje koliko je Podravka državni važna. Glavna skupština dioničara Podravke imenovala je četiri nova člana Nadzornog odbora u kojem tri predstavnika ima država, pet mirovinski fondovi, a jedan je predstavnik radnika. Za predsjednika NO je izabran Dubravko Štimac, a novi članovi su Marko Kolaković, Slavko Tešija, Luka Burilović i Damir Grbavac. Nadzorni odbor ubrzo će održati sjednicu i do kraja tjedna mora imenovati novu upravu jer aktualnoj na čelu sa Zvonimirom Mršićem mandat ističe 23. veljače u ponoć.

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Obrtničkom školom Koprivnica i Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica organizirala je danas projekcije filma na temu vršnjačkog nasilja povodom Dana ružičastih majica. Učenici Obrtničke i Srednje škole te Gimnazije „Fran Galović“ prigodom obilježavanja Dana ružičastih majica pogledali su film „Oblak“ koji prati obitelj i prijatelje Luke Ritza, zagrebačkog tinejdžera koji je umro nakon što je brutalno pretučen u svom susjedstvu. Vršnjačko nasilje treba prevenirati i stoga se u Koprivničko-križevačkoj županiji nekoliko godina obilježava Dan ružičastih majica, podsjeća župan Darko Koren. Dan ružičastih majica obilježava se svake godine posljednje srijede u veljači s ciljem podizanja svijesti i prevencije problema vršnjačkog nasilja, a Hrvatski je sabor proteklog tjedna zadnju srijedu u veljači izglasao kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

ZAGREB – Međunarodni sajmovi Nautika i Hotel i Gastroteh od danas su otvoreni na Zagrebačkom velesajmu.  Do nedjelje, 26. veljače 2017. godine na 26. po redu međunarodnom sajmu nautike predstavlja se više od 300 izlagača iz 31 zemlje s više od 120 plovila.  Devetu godinu za redom održava se i međunarodni sajam gastronomije, hotelsko- ugostiteljske opreme i cateringa, koji nudi brojne degustacije, promotivne akcije i sadržaje. Ulaz na sajam za studente i učenike je besplatan, baš kao i parking. Ulaznica za sajam, odlukom gradonačelnika, poslužit će i kao tramvajska karta.

ZAGREB – Fašnička hajdučija KUD-a Prepušovec preuzela je vlast u Gradu Zagrebu. Uz zabavni program u fašničkom šatoru u Sesvetama – bogat program očekuje sve željne dobre zabave i u samom centru Zagreba. U subotu, 25. veljače u 10,00 sati okupljanje fašničkih skupina je na Trgu maršala Tita, u nedjelju, 26. veljače u fašničkom šatoru u Sesvetama bit će održan dječji fašnik, a u utorak, 28. veljače na Trgu bana Jelačića bit će spaljen princ fašnika. Ovogodišnji Fašnik vu Zagrebu promatrat će između ostalih članovi Europske federacije karnevalskih gradova. Ako Zagreb zadovolji sve kriterije, u svibnju bi mogao postati dio ove federacije. Inače Europska federacija karnevalskih gradova okuplja 600 članova od čega 80 gradova.

 ZAGREB – Čistoća je započela prvi krug odvoza krupnog otpada na zahtjev korisnika usluge. Građani na kućne adrese, uz račune Zagrebačkog holdinga, zaprimaju obrazac Zahtjeva za odvoz glomaznog otpada, koji mogu poslati na adresu Zagrebačkog holdinga, podružnice Čistoća. Prvi su na redu i do 14. ožujka zahtjeve mogu dati građani Gradskih četvrti Trnje, Peščenica-Žitnjak, Gornja i Donja Dubrava te Sesvete.

ZAGREB – Projekt umrežavanja turističke ponude kontinentalne Hrvatske Vision One predstavljen je u dvorani Hrvatske obrtničke komore u suradnji s gradovima i turističkim zajednicama, uz promociju lokalnih poduzetnika i njihovih proizvoda i usluga. Cilj projekta Vision turizam i Vision One mobilnih aplikacija je umrežavanje svih dionika u turizmu kontinentalne Hrvatske te je započeo suradnjom sa sedam županija središnje Hrvatske (Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Karlovačka i Međimurska) s ciljem da u ovoj godini obuhvati i sedam preostalih županija kontinentalne Hrvatske. Na predstavljanju projekta jedinstvene i stimulativne web platforme sudjelovali su direktori i predstavnici turističkih zajednica sedam kontinentalnih županija Hrvatske, a posebno su predstavljene turističke zajednice Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije koje su među prvima prepoznale značaj projekta i dale mu potporu svojim priključenjem.

VARAŽDIN – Dosadašnji rad Saveza udruga Dravska liga na projektu o šumama i biološkoj raznolikosti Regionalnog parka Mura-Drava, bit će prezentiran na stručnom skupu danas u županijskoj palači u Varaždinu. Savez udruga Dravska liga osnovan je 2001. godine s ciljem zaštite rijeka, porječja i pritoka Drave te valorizacije čitavog područja budućeg rezervata biosfere uz tok rijeka Drave, Mure i Dunava. Regionalni park Mura-Drava najnovije je zaštićeno područje u Varaždinskoj županiji, a prolazi kroz pet županija te se prostire na više od 86 tisuća hektara. Današnji stručni skup organizira Savez udruga Dravska liga u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije.

 ČAKOVEC – U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije sinoć je u Čakovcu održana svečanost proglašenja najboljih međimurskih sportaša i ekipa za 2016. godinu. Tako je najboljom momčadi proglašena seniorska momčad Odbojkaškog kluba „Međimurje Centrometal“, a najboljom ženskom ekipom ona seniorska Ženskog rukometnog kluba „Zrinski“ Čakovec. Najbolji sportaš Međimurja po dvanaesti puta je Filip Ude, a najboljom je sportašicom proglašena Paula Posavec. Na sinoćnjoj su svečanosti nagrađeni i perspektivni sportaši, sportaši s invaliditetom, a dodijeljena su i posebna te godišnja priznanja, kao i nagrada za životno djelo koju je primio Ivan Žižek iz Mačkovca.

KRIŽEVCI –  Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci primila je donaciju od 20 kompleta micro:bitova kroz projekt Instituta za razvoj i inovaciju mladih „Croatian Markers“ kojom se želi omogućiti šire uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciji djece osnovno školskog uzrasta. Vrijednost donacije je 2.280 kuna i već je stigla u školu, a ova će tehnologija omogućiti učenicima da kroz igru upoznaju svijet programiranja i robotike. Doniranjem micro:bit kompleta od 20 robotića i uz 30 tableta koje je križevačka škola dobila u projektu e-škole, ostvarena je dostatna razina opremljenosti za pokretanje izborne nastave robotike koja će u školi Nazor krenuti od naredne školske godine.

loading