Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 22.05.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Grad Zagreb i ove je godine organizirao Dan zagrebačkih maturanata u utorak, 22. svibnja. Na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 5.000 maturanata kojima se u podne obratio gradonačelnik Milan Bandić i već tradicionalno, poveo povorku maturanata prema jezeru Bundek. Na Bundeku  program traje do 21,00 sat. U svrhu sigurnog i dostojanstvenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme održavanja programa dežuraju zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa, radi lakšeg i bržeg povratka mladih svojim domovima, organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

ZABOK – Hrvatsko salonsko kolo, 11. godinu za redom, plesali su u utorak, 22. svibnja 2018. godine maturanti zabočkih srednjih škola. Zahvaljujući umjetničkoj voditeljici Ansambla Zabok Senki Jurina, 360 maturanata na zabočkom Trgu Ksavera Šandora Đalskog u 13 sati je otplesalo kolo koje su uvježbali prema koreografiji Gorana Kneževića koji je Hrvatsko salonsko kolo i otkrio. Maturantima Srednje škole Zabok, Gimnazije A.G. Matoša i ŠUDIGA su se, sa željom za uspjeh na državnoj maturi i  u daljnjem školovanju, pridružili gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i  i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

ZAGREB – Povodom predstojeće Međunarodne vrtne izložbe – FLORAART 2018. održana je danas konferencija za medije u parku Bundek. Na Floraart dolazi više od 220 izlagača sa 123 tisuće sadnica koje će biti posađene na 300 tisuća metara četvornih parka, najavio je direktor Zrinjevca Igor Toljan. Ova izložba koja traje već 53 godine predstavit će nove ideje u krajobraznom uređenju, biljnoj proizvodnji i mehanizaciji, a natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista, Natječaj za najljepši kućni vrt  i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola samo su neki od sadržaja Floraarta, rečeno je na press konferenciji. Kao predsjednik Organizacijskog odbora zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglašava, kako je Floraart  zaštitni znak grada, a građane je pozvao da dođu pogledati cvjetnu rapsodiju u parku Bundek. Floraart će se ove godine održati od 28. svibnja do 3. lipnja.

RAKITOVEC –  Svečano otvorenje prve ULO hladnjače u Hrvatskoj koja nije u vlasništvu trgovaca održat će se u utorak, 22. svibnja u sklopu Distributivnog centra za voće i povrće u Rakitovcu. Vrijednost ove ULO hladnjače je 27 milijuna kuna, od čega je 90% sredstava osigurano iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. ULO hladnjaču otvorit će izaslanik predsjednika Vlade, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a u ime Zagrebačke županije svečanosti će prisustvovati župan Stjepan Kožić.

ZAGREB – Predstojeće 12. i 13. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba tema  su konferencije za novinare koju je danas, 22. svibnja 2018. godine u Staroj gradskoj vijećnici sazvao predsjednik gradske skupštine Andrija Mikulić. Današnja, 12. sjednica, koja počinje u 17,00 sati, na dnevnom redu ima jednu točku, a to je razmatranje zaključka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kojim se obustavlja inicijativa za otkup djela radničkih tražbina za trgovačka društva u stečaju, najavio je Mikulić. Na 13. sjednici koja će se održati u četvrtak, 24. svibnja 2018. godine razmatrat će se 27. točaka od kojih je, smatra Mikulić najvažniji novi prijedlog plana gospodarenja otpadom koji miče lokaciju reciklažnog dvorišta u Kostanjeku te lokaciju Obreščica za obradu biootpada. Također, na 13. sjednici naći će se i prijedlog zaključka o sporazumnom raskidu ugovora o ulaganju sredstava u građevinu sportsko rekreacijskog centra Svetice pošto dogovor s Hrvatskim nogometnim savezom nije postignut.

ZABOK – U znaku 25. obljetnice osnivanja protekla je u utorak, 22. svibnja 2018. godine proslava Dana grada Zaboka i blagdana njegove zaštitnice Sv. Jelene. Prebrodivši krizu nestanka tekstilnog diva ZIVT-a, Zabok je danas grad sa svega 2,5 posto nezaposlenih visoko na ljestvici u Hrvatskoj, a svakim danom i sve poželjnije mjesto za život, osobito mladim obiteljima koje tu mogu naći baš sve, istaknuo je na svečanosti gradonačelnik Ivan Hanžek. Među brojnim uzvanicima, čestitke Zabočanima uputili su potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Nakon što je županija financirala gradnju Područne škole u Martinišću, na red dolazi energetska obnova Osnovne škole K.Š. Gjalskog, a početkom sljedeće godine i gradnja Centra kompetencija i izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam, najavio je župan Kolar. Povodom 25. obljetnice Grada Zaboka na svečanosti su priznanja primili svi dosadašnji gradonačelnici, Branko Piljek, Rajko Turk i Ivan Hanžek, a dodijeljena su i gradska priznanja koja su ove godine primili Julije Domac, Gordana Dugorepec i Dragutin Bratković.

loading