Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 22.08.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zagrebačka županija predstavlja svoje projekte i proizvode na sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni u Sloveniji. Uz projekte i proizvode naglasak je i na predstavljanju Lokalne akcijske grupe Sava te degustaciji županijskih robnih marki. Cilj ovog međunarodnog poljoprivredno-prehrambenog sajma je upoznavanje i uspostava buduće suradnje na razvojnim projektima s potencijalnim partnerima. Zagrebačka županija za vrijeme trajanja sajma, do 25. kolovoza, posjetiteljima  predstavlja svoje razvojne projekte, gradove i općine, turističke potencijale te robne marke Zagrebačke županije.radgona zgžradgona kožićradgonaradgona sajam

ZAGREB – Istočnu stranu kolnika Avenije Većeslava Holjevca, na dionici od Slavonske avenije do Avenije Dubrovnik, rano jutros u promet je pustio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Nešto kasnije, zagrebački gradonačelnik je otvorio radove na Aveniji Dubrovnik od Avenije Većeslava Holjevca do rotora u Zapruđu. Uz to, zagrebački gradonačelnik obišao je  Franjčevićevu ulicu, dionicu od Bilogorske ulice do III. Dumovečkog luga, gdje su također započeli radovi na rekonstrukciji ulice te ulicu Jurja Haulika i Trg Petra Svačića, povodom završetka radova sanacije ulice i južnog dijela Trga.

KRIŽEVCI – „Pokreni društvo, volontiraj!“ projekt je Udruge Glas mladih Križevci i Volonterskog centra „Link“ u partnerstvu s gradovima Križevci i Vrbovec te Općinom Sveti Petar Orehovec, Centrom za socijalnu skrb Križevci i križevačkom Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a predstavljen je danas u Križevcima. Nastavak je višegodišnjeg uspješnog rada Udruge Glas mladih Križevci i Volonterskog centra Link te daje dodatnu vrijednost Križevcima, ističe gradonačelnik Branko Hrg. Cilj je promicanje vrijednosti volontiranja, razmjena informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada, obrazovanje o menadžmentu volontera i obrazovanje građana o volontiranju, kaže voditelj projekta Željko Jurković te ističe kako je vrijedan 189 tisuća kuna. Tijekom 12 mjeseci trajanja projekta odvijat će se višednevne radionice za obrazovanje volontera, razne volonterske akcije, a pokrenut će se i besplatni info-telefon za sva pitanja vezana uz volontiranje.

ZAGREB – Mrežu besplatnog bežičnog interneta na 28 novih lokacija diljem grada, planira proširiti Grad Zagreb. Tako će se besplatno moći surfati  Bundekom, Jarunom, Britancem, Črnomercem, Zoološkim vrtom, Sesvetama i Borongajem. Za to će iz gradske blagajne biti izdvojeno 9,3 milijuna kuna. Inače u Zagrebu već postoji besplatni gradski Wi-fi na 15-ak lokacija. Uglavnom je riječ o većim gradskim trgovima i te glavnom kolodvoru.

RIJEKA – Krapinsko-zagorska županija sustavno već nekoliko godina radi na predstavljanju Zagorja – Bajke na dlanu, kako bi se ovaj kraj promovirao kao poželjna turistička destinacija bogate kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima. Tako će treću godinu za redom sajamska izložba Krapinsko-zagorske županije „100% ZAGORSKO“ biti održana 26. i 27. kolovoza u Rijeci. Svoje proizvode i usluge predstavit će 47 izlagača, pripremljen je bogat kulturno-zabavni program s naglaskom na tradiciju ovog kraja, održat će se susret zagorskih i riječkih gospodarstvenika te podjela tradicijskih igračaka u Dječjem vrtiću Rijeka u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“.

ČAKOVEC – „Školski obroci svima!“ projekt je Međimurske županije vrijedan milijun kuna prijavljen na temelju Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga  „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“. Projektom će se osigurati  školska prehrana za 1.200 potrebite djece s područja Međimurja. Međimurska županija osigurat će tako redovitu i kvalitetnu prehranu djece iz socijalno ugroženih obitelji.

KOPRIVNICA – Koprivničko prigradsko naselje Kunovec Breg obišao je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić,  u pratnji predsjednika Mjesnog odbora Nenada Martinage. Cilj obilaska bio je, naglašava Jakšić, prije svega iz prve ruke vidjeti kakvo je trenutno stanje i prema tome planirati daljnje projekte koji bi infrastrukturno zadovoljili potrebe građana. U razgovoru s predsjednikom Mjesnog odbora zaključeno je kako u narednom razdoblju treba urediti neasfaltirane ceste te na pojedinim dijelovima naselja postaviti javnu rasvjetu.

ĐURĐEVAC – Grad Đurđevac će u školskoj godini pred nama, osim udžbenika za osnovnoškolce, iznosom od 300 kuna sufinancirati i nabavku udžbenika i radnih bilježnica za učenike srednjih škola. Za ostvarivanje prava na sufinanciranje roditelji srednjoškolaca uz popunjeni zahtjev i račune, moraju priložiti dokaze o prebivalištu te presliku tekućeg računa. Obrazac se može podići na porti đurđevačke Gradske uprave, gdje se i predaju zahtjevi, ili putem Internet stranice Grada Đurđevca.

VARAŽDIN – Međunarodna izložba Ceramica Multiplex koju organizira Hrvatsko keramičarsko udruženje Kerameikon otvorena je u Varaždinu. Dio postava ove značajne međunarodne izložba postmoderne keramike  je  u Atriju varaždinskoga Starog grada. U ovom atraktivnom prostoru, publika može vidjeti čak tri zasebna segmenta   Ceramice Multiplex. Izložena je suvremena njemačka keramika, odnosno izbor radova iz zbirke Muzeja keramike  Westerwald, zatim odabrani radovi članova udruženja primjenjenih umjetnika iz Baden-Württenberga, a tu je i postav pod nazivom „Izložba u izložbi“ koji čine radovi gostiju iz Hrvatske, Austrije, Bugarske i Slovenije.  Središnji dio  izložbe Ceramica multiplex, može se vidjeti u Kerameikonovoj galeriji u Kukuljevićevoj ulici u Varaždinu, gdje su predstavljeni radovi umjetnika  iz cijelog svijeta na temu „Ispod površine“.

loading