Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 23.08.2019.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Sto dvadeseta godišnjica otkrića nalazišta krapinskog pračovjeka obilježena je ovog petka 23. kolovoza 2019. godine. Na Hušnjakovu je povodom obljetnice postavljena vanjska putujuća izložba o nositeljima Oznake europske baštine, koju organizira Europska komisija. Predstavljeno je svih 39 nositelja među kojima je i Muzej krapinskih neandertalaca i Nalazište Hušnjakovo. Također, ova velika obljetnica obilježena je koncertom Big banda Hrvatske liječničke komore, uz prigodnu modnu reviju domaće dizajnerice Monike Hršak. U dvosatnom programu, zahvaljujući izvanrednim glazbenicima, u jazz standardima, uživali su brojni posjetitelji i gosti, među kojima i Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, te zamjenici krapinskog gradonačelnika Branko Varjačić i Drago Kozina.

ZAGREB – Sanacija zapadnog kolnika Svačićevog trga i Kumičićeve ulice započela je ovog petka, 23. kolovoza 2019. godine i trajat će do večernjih sati nedjelje, 25. kolovoza. – Pet dana prije bile su dostupne obavijesti građanima o radovima, no ispričavam se onima koji ih nisu vidjeli, te će im uklonjena vozila biti vraćena bez troška, istaknuo je prilikom obilaska radova zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na 200 metara dužine i površine od 1.800 metara četvornih skinut će se 11 cm sloja starog asfalta, zamijeniti i podići poklopci komunalnih instalacija, te sa 550 tona ponovno asfaltirati i iscrtati horizontalna signalizacija. – Radovi vrijednosti 500 tisuća kuna trebali bi biti gotovi do nedjelje predvečer- rekao je direktor Zagrebačkih cesta Željko Dukić.

ZAGREB – Kod Centra za mlade u Parku Ribnjak, ovog petka, 23. kolovoza 2019. godine Festival ZGodionica otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Punih 17 dana, djeca imaju priliku učiti te otkrivati svoje vještine kroz mnogobrojne radionice, sportske aktivnosti, sadnju biljaka, čitanje priča za laku noć, a očekuje ih i dječji disco, adrenalinski park i mnoga druga iznenađenja. Uz već poznate sadržaje ovogodišnji festival ima i novitete, a to je kućica diva koji hrče i velike gljive- rekla u ime organizatora Ivana Dvorski. Festival se održava drugu godinu za redom na traženje roditelja i djece, a prošle je godine dobio status posebne važnosti za grad Zagreb. ZGodionicu se može posjetiti  i uživati u mnogobrojnim sadržajima za djecu i mlade, svakog dana, do 8. rujna od 10,00 do 21,00 sat.

VARAŽDIN – Ovogodišnja manifestacija Bučograd, počinje danas, 23. kolovoza i do 31. kolovoza održavat će se u atriju Varaždinske palače. Uz promociju buče, brendiranje bučinog ulja i svih proizvoda koji nastaju od ove namirnice, u devet dana trajanja manifestacije, Bučpgrad Varaždincima i gostima predstavlja i županijske gradove i općine sa njihovom najboljom ponudom, a ove godine svoje regionalno predstavljanje imat će i Krapinsko-zagorska županija te grad Čakovec. Manifestaciju Bučograd organiziraju Varaždinska županija i TZ Varaždinske županije. – Želimo ovom manifestacijom naglasiti regionalni aspekt, ne samo ovog dijela Hrvatske, nego i Europe – istaknuo je župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

KOPRIVNICA – Radovi na izgradnji pješačke staze u Ulici kneza Domagoja u Koprivnici u punom su jeku. Radi se o zahvatu od raskrižja s Ulicom Miroslava Krleže do Dječjeg vrtića Igra, duljine od 600 i širine dva metra, a postavit će se vertikalna i horizontalna signalizacija te oprema za smirivanje prometa. Vrijednost investicije je oko 500 tisuća kuna, a predviđeni završetak radova je tijekom rujna. Zahvatom će se poboljšati kvaliteta i sigurnost stanovnika i korisnika ulice.

VRBOVEC – Tradicionalna 39. turističko-kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari?“ bit će održana u Vrbovcu od danas, 23. do nedjelje, 25. kolovoza . Vrbovečka pera i gibanice te mnogobrojne delicije s kukuruzom, samo su dio raznovrsne ponude lokalnih gastronomskih specijaliteta kojima će Vrbovčani podsjetiti mnogobrojne goste na to kaj su jeli naši stari. Za posjetitelje je organiziran i bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, radionice i izložbe, kazališne predstave i sportska natjecanja. Zagrebačka županija tradicionalni je pokrovitelj ove manifestacije čije će svečano otvorenje biti u subotu, 24. kolovoza od 11,00 sati na vrbovečkoj ljetnoj pozornici, a svečanosti otvorenja prisustvovat će zamjenica župana Nadica Žužak.

MALA SUBOTICA – Sportski susret vatrogasnih veterana u organizaciji Kluba vatrogasnih veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije održat će se sutra, u subotu, 24. kolovoza 2019. godine na terenima Nogometnog kluba „Spartak“ u Maloj Subotici. Susret počinje u 14,00 sati, a podjela pehara i medalja najuspješnijim sudionicima predviđena je oko 17,30 sati.

loading