Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 22.10.2015.

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – Prijem za predstavnike službi i institucija koje su od 18. rujna, kada je stigao prvi vlak u Koprivnicu, do 16. listopada, kada je zatvorena „zelena granica“ u Botovu, sudjelovale u zbrinjavanju izbjeglica i migranata u Koprivničko-križevačkoj županiji održao je danas župan Darko Koren sa suradnicima. – Nema riječi kojima se može svima zahvaliti na učinjenom u proteklih mjesec dana u zbrinjavanju izbjeglica i migranata u Koprivničko-križevačkoj županiji – kaže župan Darko Koren. koren prijem kajTijekom tog vremena, na željeznički kolodvor Botovo je u 92 kompozicije vlaka s 1009 vagona i 47 autobusa pristiglo te preko „zelene granice“ u Gyekenyes prešlo oko 130 tisuća izbjeglica i migranata. Iako je zbrinjavanje izbjeglica i migranata u Koprivničko-križevačkoj županiji završio, u Županiji su spremni ponovno na isti način pomoći, ukaže li se potreba, zaključio je  župan Darko Koren.

ZAGREB – Odjel za jednodnevnu dječju kirurgiju otvoren je jutros u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Otvorenje novog Odjela koji će malim pacijentima i njihovim roditeljima pružiti novo iskustvo na području kirurškog liječenja djece – bez čekanja na pregled i termin operacije, uz stalnu prisutnost roditelja te ugodno i djeci maksimalno prilagođeno okruženje i osoblje, realizirano je uz potporu Grada Zagreba.

ZAGREB – Velika manifestacija „Zagorska noć“ održana je sinoć u Zagrebu u organizaciji Krapinsko zagorske županije i Udruge „Zagorje vu srcu“. I ovom prigodom predstavljeni su zagorski proizvodi tradicijskih obrta, OPG-a, kao i turistička ponuda, prepoznata kao „Zagorje bajka na dlanu“. Pozivu organizatora odazvao se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a u kulturno-umjetničkom programu nastupili su Adam Končić, ”Viline”, ”Kavaliri”, Ivica Pepelko, Ansambl ”Zabok”, Lea Bulić, Josipa Lončar, dok se za vrhunske kulinarske užitke zagorskih specijaliteta pobrinuo Tomislav Špiček, kao kreator menija.

ČAKOVEC – Po prvi put „Večera s porukom“ odlazi u Međimursku županiju, a novi domaćini „Blessfood- Večere s porukom“ koja će se održati na Železnoj Gori sutra u 20,00 sati su međimurski župan Matija Posavec i poduzetnica Bernarda Cecelja. Međimurje će biti peta lokacija ovog događanja, nakon što je „Večera s porukom“ održana i u Zagrebu, Splitu, Varaždinu te Opatiji. Prikupljena sredstva donirat će se za potrebe obrazovanja Međimurske zaklade za obrazovanje „Dr. Vinko Žganec“. „Mladi su naša budućnost, a Međimurska županija ulaže sve svoje napore da naša djeca budu visokoobrazovana. Radom Zaklade direktno nastojimo povećati broj Međimuraca koji se školuju koji će u budućnosti biti temelj razvoja naše regije i cijele domovine“, ističe župan Matija Posavec.

CIRKULANE – Načelnici i gradonačelnici pograničnih općina i gradova Hrvatske i Slovenije – Grada Lepoglave te općina Cestice, Donje Voće, Sračinca, Zavrča, Videm, Podlehnika, Žetala i Cirkulana, sastali su se u općini Cirkulane u Sloveniji. Razgovaralo se o aktivnostima vezanima za prijavu EU projekta vezanog za očuvanje i održivo korištenje prirodnih i kulturnih resursa za koji bi se potpora trebala osigurati kroz Program Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020. Za realizaciju zajedničkog projekta bit će iskorišten dio sredstava iz  Europskog fonda za regionalni razvoj, rečeno je na sastanku, na kojem je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo kako Lepoglava ima velikog iskustva u privlačenju europskog novca o čemu govori 16 EU projekata realiziranih na području grada.

loading