Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 22.-23.06.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Ovogodišnji, četvrti festival Zagreb Classic, održava se na jednom od najljepših zagrebačkih prostora  Trgu kralja Tomislava. U subotu, 22. lipnja 2019. godine  održan je koncert Tamburaškog orkestra HRT-a i sastava Los Caballeros, dok je nedjelja, 23. lipnja, bila rezervirana za nastup Jazz orkestra HRT-a i sastav Cubismo. U utorak 25. lipnja u povodu Dana državnosti koncert pod nazivom „Neka sjaji sunce svima“ priredit će Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado. Svi programi su besplatni te zbog lijepog ambijenta i ugođaja izazivaju veliko zanimanje publike kojoj je poseban užitak praćenje vrhunskog glazbenog programa pod vedrim nebom sjedeći na travnjaku.

ZAGREB – Zagrebački Orkestar ZET-a i ove godine nastavlja ukrašavati grad Zagreb već prepoznatljivim notama kroz seriju tradicionalnih promenadnih koncerata. U suradnji s gradskom Turističkom zajednicom koncerti se održavaju na glavnom ulazu u Park Maksimir, subotama, 22. i 29. lipnja, te 6. srpnja i 20. srpnja. Koncerti će počinjati u 11,00 sati, a na repertoaru će biti poznate zagrebačke melodije uključujući i one iz filma “Tko pjeva zlo ne misli” u najnovijim aranžmanima rađenim ekskluzivno za orkestar, poneki marš, poznati domaći i strani šlageri, itd.

ZAPREŠIĆ – Koncert pod nazivom “Svetom Ivanu na dar” održan je u subotu, 22. lipnja 2019. godine, u Župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja. Nastupili su sopranistica Kristina Habuš, Župni mješoviti pjevački zbor “Sveta Cecilija” uz pratnju Hrvoja Banaja na orguljama. Na programu su bila djela Bacha, Francka, Gounoda, Liszta, Straussa, Verdija i drugih skladateljskih velikana. Ulaz je slobodan.

MURSKO SREDIŠĆE – Kulturno zabavna manifestacija „Ljeto uz Muru“ ove godine započela je Danima Peklenice, u subotu, 22. lipnja 2019. godine. U krugu društvenog doma u Peklenici održan je turnir u odbojci na pijesku te drugi bogati sadržaji. Istog dana, u večernjim satima, na šetnici uz rijeku Muru u Murskom Središću, održana je „Večer elektroničke glazbe“. U nedjelju, 23. lipnja nastavljeni su Dani Peklenice uz Biciklijadu, kroz okolna naseljima. Održane su Vatrogasne igre za djecu, Zumba fitness i zabavno- glazbeni program.

VARAŽDIN – Domaćin atletičarima – trkačima, sudionicima međunarodne humanitarne utrke Freedom Charity Run bio je i grad Varaždin u subotu 29. lipnja 2019. godine. Utrka je krenula iz Gdanjska 26. lipnja, a do cilja 6. srpnja u Milanu u Italiji šestorica trkača pretrčat će ukupno 1039 kilometara. Na tom putu proći će dionice koje prolaze kroz Poljsku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, a Varaždin je bio jedan od domaćina uz Beč, Bratislavu, Veneciju, Ljubljanu, Zagreb, Trst, Veronu i  Milano.  Na dionici kroz Hrvatsku, u koju su ušli kod Murskog Središća, dio puta od Čakovca do Varaždina pratili su ih domaći atletičari iz Atletskog kluba Varaždin i Trkačkog kluba Marathon 95. Po izlasku iz Čakovca priključila im se skupina osam atletičara, a po prelasku mosta na Dravi u pratnji će im je bilo tridesetak varaždinskih atletičara trkača.

KOPRIVNICA – Biciklijada „Biciklom od koprivničke Knjižnice do Koprivničkog Ivanca“ održana je ove nedjelje, 23. lipnja 2019. godine kao dio akcije zagovaranja Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati“ te s ciljem upoznavanja lokalne kulturne baštine, točnije Ivanečkog veza. Polazak je bio ispred koprivničke knjižnice, a po dolasku u Koprivnički Ivanec sudionicima biciklijade su predstavljene posebnosti Ivanečkog veza.

ZAGORSKA SELA – Smotra kuburaša Krapinsko-zagorske županije, 27. po redu, održana je ove subote, 22. lipnja 2019. godine na malonogometnom igralištu u Zagorskim Selima. Radi se o manifestaciji koja daje doprinos očuvanju povijesti i kulture na području županije, a svake se godine održava u drugom mjestu. Posjetitelji su  mogli uživati u pucanju domaćina i gostujućih društava. Organizator je bio K.D. „Sv. Martin“ Poljana Sutlanska, a pokrovitelji Krapinsko-zagorska županija i Općina Zagorska Sela.

loading