Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 22.-23.12.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zagrebački Umjetnički paviljon i ovih predblagdanskih dana omogućio je posjet vrhunskoj izložbi Vlahe Bukovca i Alexandra Cabanela i to u subotu 22. prosinca 2018. godine od 11,00 do 21,00 te u nedjelju 23. prosinca od 11,00 do 20,00 sati. Na Badnjak, u ponedjeljak, 24. prosinca izložba će se moći razgledati od 11,00 do 16,00 sati, a u srijedu na blagdan svetog Stjepana od 11,00 do 20,00 sati.

ZAGREB- Izložbu pod nazivom 50 VITEŠKIH GODINA ove subote, 22. prosinca 2018. godine u Histrionskom domu otvorio je Zlatni Histrion, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. – Vitez je prvenstveno čovjek, osobujan i svoj, a svojim radom zaslužio je nazvi velikog hrvatskog I zagrebačkog umjetnika- istaknuo je gradonačelnik Bandić. Izložba je postavljena uoči 50. godišnjice djelovanja glumca, redatelja i doajena hrvatske kulturne scene Zlatka Viteza koja će biti obilježena tijekom 2019. godine. Uz to iduće godine tim povodom bit će objavljena njegova monografija koju piše Mani Gotovac.

IVANEC – Da je Božić blagdan darivanja, na najljepši su način pokazali u Ivancu, gdje je u subotu, 22. prosinca 2018. godine 40 studenata potpisalo ugovore o stipendijama. Tridesetoro njih stipendije prima prema socijalnom kriteriju i izvrsnosti, a desetoro ih je stipendije, koje su povećane na 800 kuna mjesečno, dobilo prema kriteriju deficitarnosti. U Ivancu to su logopedi, inženjeri strojarstva, arhitekti i liječnici. Na njihovoj im je  izvrsnosti čestitao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, ističući kako će gradske vlast poduzimati sve, da bi se stvorili uvjeti za otvaranje novih radnih mjesta, što je preduvjet da se i mladi ljudi nakon studija vrate u Ivanec.

KOPRIVNICA – U sklopu trećeg izdanja manifestacije Koprivnička bajka na koprivničkom Zrinskom tru i u Gradskom parku održavaju se brojni programi u kojima sudjeluju dječji vrtići i škole, brojne udruge i ustanove te glazbene skupine i pojedinci. Ove subote, 22. prosinca 2018. godine, u prostorima Galerije Mijo Kovačić na Zrinskom trgu Folklorni ansambl Koprivnica održao je prvi blagdanski koncert „Najljepša je ljubav o Božiću“. Pozornicu Koprivničke bajke u nedjelju, 23. prosinca, preuzeli su članovi Glumačke družine Kopriva Pec Pec Društva Naša djeca Koprivnica i izvesli lutkarsku predstavu „Pismo Djedu Mrazu“. Na Badnjak, 24. prosinca 2018. godine, na koprivničkom Zrinskom trgu održat će se tradicionalna podjela ribica građanima Koprivnice od 10,00 sati, a potom će nastupiti i članovi Puhačkog orkestra Grada Koprivnice.

ČAKOVEC – Za sam kraj Adventa u gradu Zrinskih, Turistička zajednica grada Čakovca, za sve je građane i posjetitelje pripremila blagdansku poslasticu. U subotu, 22. prosinca 2018. godine, na Trgu Republike  brojni su posjetitelji mogli uživati u čarobnim melodijama Ivane Kindl koja je dodatno uljepšala iščekivanje Božića. Tu je i ove godine posebno ukrašen grad, bajkoviti Grad anđela, te bogati Adventski sajam koji se održava u grijanom šatoru na Trgu Republike.

BRESTOVEC OREHOVIČKI – Tradicionalni projekt Udruge Angeljeki iz Brestovca Orehovičkog, kojim se u Zagorju obnavljaju, čuvaju i njeguju božićni običaji, ali i promiče aktivizam djece i mladih, 18. Betlehem Orehovički počeo je u nedjelju, 23. prosinca 2018. godine, kada je ispred župne crkve u Orehovici, posjetitelje dočekao 18. scenski prikaz živih jaslica. Projekt se nastavlja u nedjelju, 6. siječnja 2019. godine, kada se u OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički otvara 12. županijska izložba jaslica i anđela, a sve završava 11. siječnja 2019. godine, 19. Saborom Udruge Angeljeki i prijatelja.

VARAŽDIN – Rotary Club Varaždin 1181, organizirao je u subotu, 22. prosinca 2018. godine cjelodnevni program u atriju varaždinskog Starog grada, pod nazivom „LEDENI MEDVJEDIĆI UZ PLAVO SRCE VARAŽDINA“. Varaždinci su prvi put uživo vidjeli kako se rade skulpture od leda. Organizirane su radionice za najmlađe, a akademski umjetnici Lila Herceg, Ivan Mladenović i Mihael Štebih izrađivali su ledene skulpture. U okviru programa, pripadnici Udruge veterana 7. Gardijske brigade „Puma“ na varaždinskoj tržnici u jutarnjim satima dijelili su pečene ribice, dok je na kraju dana u podrumskoj sceni HNK, u klubu ZVONIMIR ROGOZ, „Pume“ organiziran rock koncert.

ZAPREŠIĆ – Kreativna radionica Djeda Mraza održana je i ovog vikenda na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću. Mališani su mogli sudjelovati u izradi božićnih ukrasa, poklona i tradicionalnog nakita.

loading