Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 23.02.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sazvao je ovog petka, 23. veljače 2018. godine,  u ranim jutarnjim satima, stožer Zimske službe u Centralnoj bazi Zimske službe, u krugu Podružnice Zagrebačke ceste na  Žitnjaku. Kako je rekao Nedjeljko Došen, dežurni u noćnoj smjeni pametne sobe u Centralnoj bazi, tijekom noći čistile su 224 ekipe zimske službe, prometnice su čiste, a tijekom vikenda kada se očekuju izuzetno niske temperatura ceste će biti dodatno posipane solju. Ovom prilikom i zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih upozorio je građane na dodatan oprez prilikom grijanja kako ne bi došlo do požara. Jembrih je upozorio da su očišćeni dimnjaci i ispravne plinske instalacije garancija sigurnosti. I ovoga puta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio se svim dežurnim i hitnim službama, a starije sugrađane pozvao da se ovih dana zbog loših vremenskih prilika čuvaju i ne izlaze nepotrebno iz svojih domova.

ZAGREB – Bez obzira ne veliku količinu oborina, prometnice na području Zagrebačke županije su prohodne sukladno zakonu koji propisuje prohodnost kada je na cesti 15 cm snijega. Intenzivno radi svih 28 ekipa zimske službe, a nešto problema je na Žumberku, te će se za čišćenje tih prometnica koristiti zimska freza rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Zdenko Majzec. Za potrebe čišćenja ovih dana ima dovoljne količine sipine i soli, a nova naručena pošiljka soli stiže u riječku luku.

ČAKOVEC – Centar za kulturu Čakovec šestu godinu zaredom u ožujku organizira program europskog filma za djecu i mlade, u cilju razvoja medijske kulture i osvješćivanja filmske umjetnosti kod školaraca. Filmovi iz Danske, Njemačke, Švedske, Francuske, Švicarske, Nizozemske i Hrvatske bit će na rasporedu ove godine, a među domaćim filmovima djeca će moći, uz brojne radionice, pogledati i nagrađivani hrvatski animirani film „Ježeva kućica“, rađen po klasičnoj poemi Branka Čopića. Revija počinje 5. ožujka, a pretpostavlja se da će filmove u tri dana, koliko traje, pogledati oko tri tisuće školaraca iz cijelog Međimurja.

ZAGREB – Kako se u većini zagrebačkih zgrada obračun potrošnje vode obavlja  prema prijavljenom broju članova, HEP Toplinarstvo uvelo je mogućnost ugradnje individualnih vodomjera, uz određene preduvjete. Sve o uvjetima i postupku ugradnje dostupno je na mrežnoj stranici HEP Toplinarstva i Zagrebačkog holdinga.

ZAGREB – Najveći društveno-humanistički fakultet u zemlji, zagrebački  Filozofski fakultet, po prvi puta imat će Dane otvorenih vrata ovog petka i u subotu, 23. i 24. veljače. Uz predstavljanje studija, na Fakultetu će se organizirati zanimljiva predavanja, radionice, panel rasprave te pub kvizovi s ciljem popularizacije znanstvenih disciplina koje se podučavaju na ovom fakultetu, Dani otvorenih vrata u petak, 23. veljače su od 12,00 do 18,00 te u subotu, 24. veljače od 10,00 do 16,00 sati. Inače, Fakultet trenutačno broji više od 6.000 studenata i 500 nastavnika. Na njegova 23 odsjeka izvodi se 45 preddiplomskih i 33 diplomska studija sa 74 različita smjera.

ZAGREB – Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sazvao je ovog petka, 23. veljače 2018. godine, u ranim jutarnjim satima, stožer Zimske službe u Centralnoj bazi Zimske službe, u krugu Podružnice Zagrebačke ceste na Žitnjaku. Kako je rekao Nedjeljko Došen, dežurni u noćnoj smjeni pametne sobe u Centralnoj bazi tijekom noći čistile su 224 ekipe zimske službe, prometnice su čiste, a tijekom vikenda kada se očekuju izuzetno niske temperatura ceste će biti dodatno posipane solju. Ovom prilikom i zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih upozorio je građane na dodatan oprez prilikom grijanja kako ne bi došlo do požara. Jemrih je upozorio da pročišćeni dimnjaci i ispravne plinske instalacija od strane ovlaštenih osoba garancija su sigurnosti. I ovoga puta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio se svim dežurnim i hitnim službama, a starije sugrađane pozvao da se ovih dana zbog loših vremenskih prilika čuvaju i ne izlaze nepotrebno iz svojih domova.

ČAKOVEC – U Tehničkoj školi Čakovec danas će  biti potpisan Ugovor  s izvođačem radova na energetskoj obnovi zgrada školskih radionica Tehničke škole Čakovec i Graditeljske škole Čakovec. Ugovor vrijedan oko šest i pol milijuna kuna, s izvođačem radova potpisat će župan Međimurske županije Matija Posavec. Svečanosti potpisivanja prisustvovat će i Dražen Blažeka, ravnatelj Tehničke škole Čakovec, Zvonko Ladić, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec, pročelnik UO za poslove župana Goran Gotal i Leonarda Tarandek iz Međimurske energetske agencije MENEA-e.

 VARAŽDIN – Kako bi se mali poljoprivredni proizvođači što bolje pripremili za skorašnji natječaj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, namijenjen upravo malim obiteljskim gospodarstvima, LAG Sjeverozapad na svom području tijekom veljače organizira niz pripremnih  radionica. Ovog su tjedna radionice održane u Općinama Beretinec,  Petrijanec i Cestica.  Voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad Mario Željezić naglašava kako će ova lokalna akcijska grupa tijekom ožujka raspisati natječaj za operaciju 6.3. koja je namijenjena malim obiteljskim gospodarstvima. Za provedbu natječaja planirano je 2 milijuna i 600 tisuća kuna, a tim sredstvima bit će financirana 23 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava s područja LAG-a Sjeverozapad. Idućeg tjedna, točnije 28. veljače, instruktivna radionica bit će održana i u zgradi Općine Maruševec, a počet će u 18,00 sati.

KOPRIVNICA – Godišnji radni sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih škola, koje je okupio koprivničko-križevački župan Darko Koren, kako bi im zahvalio na dosadašnjoj suradnji i kako bi s njima razgovarao o planovima za naredno razdoblje, održan je u Obrtničkoj školi Koprivnica. Uz škole i Učenički dom Križevci, kojima je osnivač Koprivničko-križevačke županije, sastanku su se odazvale i gradske škole. Sastanak je ujedno bio i prilika za prezentaciju znanja i vještina učenika koji se školuju za ugostiteljska zanimanja u koprivničkoj Obrtničkoj školi.

ZABOK – Na temu priznanja „Volonter/ka godine“ i „Volonterska akcija godine“, koje od 2016. godine dodjeljuje Krapinsko-zagorska županija, u suradnji s Volonterskim centrom VolontirAJMO danas, 23. veljače 2018. godine je u Zaboku održana konferencija za medije. – Ovim priznanjem želi se potaknuti poboljšanje kvalitete života osoba u zajednici, opće dobrobiti te razvoj humanijeg društva i volonterstva, a da mu je velika želja da se na ovaj natječaj javi što više kandidata rekao je župan Željko Kolar. Uz župana na konferenciji je bila i njegova zamjenica Jasna Petek, a bile su prisutne i prva zagorska volonterka godine u kategoriji mladih Sandra Benčić, volonterka godine u kategoriji mladih Lucija Strugar, ime Mreže udruga Zagor Nikolina Bertol i drugi. Svi su zajedno uputili poziv zainteresiranim pravnim i fizičkim osobama da podnesu prijave s prijedlozima kandidata do 31. ožujka 2018. godine, a detalji oko Javnog natječaja mogu se pronaći na internetskoj stranici Krapinsko-zagorske županije. – Naša županija ima sjajnih udruga koje pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je župan.

ZAPREŠIĆ- Najboljom sportašicom Zagrebačke županije u 2017. godini, na  svečanosti održanoj ovog petka, 23. veljače  u Konjičkom klubu Trajbar Team u Zaprešiću, proglašena je taekwondašica Melani Adamić- Golić iz Zaprešića, a sportaš Mario Vavro iz streličarskog kluba Samobor. Priznanje za životno djelo u športu pripala je Željku Kiseljaku, najbolja muška momčad je Kuglački klub Zaprešić, a ekipa Ženski rukometni klub Dugo Selo dok je nagradu za najboljeg paraolimpijca dobio  stolnotenisač Pavao Jozić iz Samobora. Čestitke i nagrade najuspješnijim sportašima Zagrebačke županije uručio je, u ime Grada Zaprešića, Željko Turk te u ime Zagrebačke županije zamjenik župana Hrvoje Frankić . Inače, u Zagrebačkoj županiji ima 25 tisuća registriranih sportaša, a ove godine u proračunu je za tu svrhu osigurano preko 6 milijuna kuna.

loading