Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 23.03.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predsjednicu Upravnog odbora Zaklade Dražen Petrović Biserku Petrović i direktoricu Muzeja Dražen Petrović Aleksandru Vlatković na temu memorijalnog muzeja našeg proslavljenog košarkaša.

ZAGREB –  Zahtjeve za sudjelovanje nezaposlenih hrvatskih branitelja i drugih nezaposlenih građana grada Zagreba u javnim radnim aktivnostima u 2016. godini zaprimat će Gradski ured za branitelje. Od 23. do 25. ožujka zaprimat će se isključivo zahtjevi nezaposlenih hrvatskih branitelja, a od 29. ožujka, do popunjenosti kapaciteta, zaprimat će se zahtjevi svih nezaposlenih građana Zagreba.

ZAGREB – Hostel Swanky Mint smješten u Ilici našao se na listi najboljih europskih hostela po izboru uglednog britanskog lista The Telegraph.  Ovaj zagrebački hostel dobio je cijenu 9 od 10, a pohvaljeno je uređenje, udobnost, hrana i entuzijastično osoblje. Inače, ovaj hostel dobio je hostelski Oscar kao najbolji hostel u Hrvatskoj.

ZAGREB – Javni natječaj za dodjelu 2,3 milijuna kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog, humanitarnog i sličnog značenja u ovoj godini objavila je Zagrebačka županija. Prijave se podnose do 29. ožujka. Prijaviti se mogu udruge i druge neprofitne organizacije te ustanove čija je djelatnost briga za djecu s posebnim potrebama, čiji je osnivač na području Zagrebačke županije. Program i projekt koji provodi udruga, druga neprofitna organizacija ili ustanova mora biti namijenjen stanovnicima županije i biti besplatan za korisnike. Od posebnog interesa su programi i projekti koji se odnose na zdravstvene, socijalne i humanitarne programe i projekte, branitelje, brigu za umirovljenike i osobe starije životne dobi, te zaštitu od nasilja u obitelji.

BJELOVAR – Radionicu o provedbi Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016., na kojoj su sudjelovali čelnici lokalnih i područnih samouprava Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Međimurske županije održalo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom. Iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice ove godine za Bjelovarsko-bilogorsku županiju namijenjeno je 2.400.000 kuna. Dio  projekata je odobren, a radi se o programima gradnje komunalne infrastrukture i domova. Za 2,4 milijuna kuna neće biti problem naći projekte, jer sama Županija ima spremne programe, a siguran sam da će se prijaviti i nekoliko općina koji već imaju riješene građevne dozvole vezane uz domove, zatim dječji vrtići, te projekti koji se tiču vodoopskrbe i odvodnje, izjavio je župan Damir Bajs.

SAMOBOR – Samoborski  komunalni otpad na zagrebačko odlagalište otpada Jakuševac smije se dovoziti do kraja ovog mjeseca. Od 1. travnja,  umjesto na Jakuševac, Grad Samobor otpad će voziti na odlagalište Kutina, kojim gospodari trgovačko društvo Eko, a bez obzira na veću udaljenost, cijena se korisnicima neće povećati. Prijedlog sporazuma vezan uz ovu odluku izglasan je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, a trebao bi se potpisati na rok do 30. lipnja 2017.

ČAKOVEC – Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za sufinanciranje turističkih projekata s ciljem unapređenja i razvoja turizma u Međimurskoj županiji otvoren je do 31. ožujka. Financijska sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 250 tisuća kuna osigurana su u županijskom proračunu. Korisnici potpore mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, fizičke osobe, obrti, trgovačka društva i drugi subjekti registrirani za turističku, odnosno ugostiteljsku djelatnost. Zahtjeve je potrebno dostaviti na adresu Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije.  Inače, Međimurska županija u sklopu projekta „Turističke potpore“ u protekle je  četiri godine sufinancirala 29 različitih projekata za koje je izdvojila 900 tisuća kuna.

VARAŽDIN – Varaždinski centar za informiranje i savjetovanje o karijeri CISOK nastavlja s aktivnostima savjetovanja o profesionalnom usmjeravanju, pomažući zainteresiranima  u traženju zaposlenja i usmjeravanju karijere. Danas se u prostorima CISOK-a u Kukuljevićevoj ulici, organizira se besplatna informatička radionica na kojoj će nezaposlene osobe koje se teže snalaze na računalu naučiti  osnove rada na računalu.

KRAPINA – Sastanak sa dekanicom Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marijanom Ivanek-Martinčić na kojem je bilo riječi o mjerama i programima za razvoj i unapređenje poljoprivrede na području Krapinsko-zagorske županije te mogućnostima uspostavljanja suradnje između županije i učilišta održao je jučer u Krapini zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek. Nakon završetka sastanka, zamjenik župana poklonio je dekanici primjerak monografije Sorte vinove loze Hrvatskog zagorja te još 15 primjeraka za potrebe knjižnice Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima. Na sastanku je, među ostalima, bio nazočan i ravnatelj Srednje škole Bedekovčina Zlatko Radman, kojemu je također poklonjeno 10 primjeraka monografije, za potrebe školske knjižnice.

KOPRIVNICA – Pisanica od srca, dar Koprivničko-križevačke županije, postavljena je ovih dana  ispred samostana svetog Frane u Cresu. Nakon što je početkom ožujka postavljena u Beču, jedna je Pisanica od srca trajno postavljena i u mjestu Filež u austrijskom Gradišću, a pisanice su  postavljene  i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, zatim u Ivanskoj,  te u Lepoglavi. Pisanica od srca projekt je kojim Koprivničko-križevačka županija, osim promocije kraja, posebno predstavlja i naivnu umjetnost.

loading