Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 23.04.2019

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – U službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji danas, u utorak, 23. travnja 2019. godine, boravio je ministar turizma Gari Capelli sa suradnicima. Tom prilikom potpisan je ugovor s Koprivničko-križevačkom županijom o potpori temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini. Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren ističe kako je Županiji odobreno 350 tisuća kuna za ovu namjenu, dok je ministar turizma Gari Capelli naglasio kako je na radnom sastanku dogovorena daljnja promocija Koprivničko-križevačke županije na stranim tržištima koja će krenuti već od naredne godine. Ministar turizma Gari Capelli prilikom današnjeg posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji održao je i radni sastanak s gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem s kojim je razgovarao o razvoju turizma na kontinentu i razvojnim projektima.

ĐURMANEC – Dan Općine danas, 23. travnja 2019. godine, slavi Općina Đurmanec. Svečana sjednica Općinskog vijeća bit će održana u poslijepodnevnim satima, a tim je povodom u prostorijama Općine jutros održana konferencija za medije na kojoj su najznačajnije projekte predstavili načelnik Damir Belošević i predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, saborski zastupnik Žarko Tušek. Uz sportsku dvoranu, koja se već desetak godina gradi uz veliku podršku Krapinsko-zagorske županije, od značajnijih projekata za koje su osigurana bespovratna europska sredstva načelnik ističe dva projekta vrijednosti 16 milijuna kuna – rekonstrukciju nerazvrstane ceste koja je u završnoj fazi te skori početak gradnje dječjeg vrtića. – U proteklom razdoblju realiziran je niz značajnih projekata, a jedan od značajnijih koji slijedi, uz izgradnju dječjeg vrtića, je rekonstrukcija državne ceste od Đurmanca do graničnog prijelaza Lupinjak, navodi načelnik Belošević.

 

ZAGREB – Osnovna škola Remete napokon dobiva vanjsko sportsko igralište, a radovi bi trebali završiti tijekom lipnja. Riječ je o izgradnji igrališta za rukomet, odbojku i mali nogomet te igrališta za košarku, a bit će postavljeni i stolovi za stolni tenis kao i kompletna javna rasvjeta. „Školu smo dogradili dva puta, a kada završimo s ovim radovima možemo reći kako je objekt kompletno uređen“, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić. Vrijednost radova 3,6 milijuna kuna. Inače, osim što će tijekom lipnja konačno dobiti školsko igralište, Osnovna škola Remete ove godine slavi i 160 godina neprekinutog rada.

IVANEC – Novouređene prostorije Poduzetničkog inkubatora u Ivancu, svečano je ovog utorka, 23. travnja 2019. godine otvorio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Ovaj prostor, koji je godinama bio zapušten i neodržavan, preuređen je u moderne i funkcionalne urede i poslovne prostore koji stoje na raspolaganju mladim tvrtkama i poduzetnicima-početnicima, ima i multifunkcionalnu dvoranu, a dio prostora koristit će i Projektni ured za EU fondove Grada Ivanca. Vrijednost projekta je 343.000 kuna, od čega je sa 100.000 kuna sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dok je u Poslovnu zonu Ivanec iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija uloženo više od pola milijuna kuna. – Gradovi Prelog i Ivanec su u ovom trenutku dvije najbrže rastuće poduzetničke sredine i po izgradnji infrastrukture, ali i po otvaranju novih radnih mjesta – istaknuo je ministar Horvat. Uz ministra Horvata, na otvorenju je bio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić, predsjednik CRANE-a Davorin Štetner, direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš te pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo, koji je nakon otvorenja sudjelovao na javnoj tribini na temu „Školovanje kadrova za strukovna zanimanja za potrebe realnog sektora – problemi i mogući pravci njihova rješavanja“.

ĐURMANEC – Da izgradnja školske sportske dvorane u Đurmancu teče po planu i ide svojem kraju, istaknuo je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar ovog utorka, 23. travnja 2019. godine prilikom obilaska radova. Izgradnja ove dvorane je započela prije devet godina, a završetak radova se očekuje za mjesec dana, odnosno krajem svibnja. – Dvoranu će koristiti učenici osnovne škole za tjelesni odgoj, ali i sve udruge i mještani – istaknuo je načelnik Đurmanca Damir Belošević, koji je obišao radove sa županom Kolarom. Vrijednost ove investicije iznosi više od 20 milijuna kuna, od čega je Krapinsko-zagorska županija osigurala 14,5 milijuna kuna, Općina 3,5 milijuna, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 1,7 milijuna i Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova 820 tisuća kuna. – Ova je dvorana izrazito kvalitetno i moderno opremljena, ima zid za penjanje te određene sprave koje se ne mogu pronaći u sportskim dvoranama u županiji, a ni tako često u Hrvatskoj – rekao je župan Kolar, dodajući da će učenici dvoranu moći koristiti još za vrijeme trajanja ove školske godine.

KOPRIVNICA – U sklopu velike nacionalne akcije „Hrvatska pamet Hrvatskoj“ u Koprivnici je danas, u utorak, 23. travnja 2019. godine, održan okrugli stol „Budućnost u Hrvatskoj“ u organizaciji Sveučilišta Sjever, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, a direktorica i članica Uprave Večernjeg lista Andreja Borošić kaže kako su svjesni problema u kojem se Hrvatska nalazi, a to je odlijem mladit te upravo Večernji list sa svojim partnerima može utjecati na taj problem jer ako se ne pokuša, neće se niti znati kakva je budućnost Hrvatske. Sveučilište Sjever u Koprivnici s veseljem je prihvatilo partnerstvo ovakvog skupa, ističe prorektor Mario Tomiša i dodaje kako svi imaju iste ciljeve, a to je obrazovanje mladih i njihov ostanak u zemlji. Jedan od sudionika današnjeg okruglog stola je i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji naglašava kako ono što se danas napravi, koliko god teško bilo, stvaranje je i kupovanje budućnosti Hrvatske. Među sudionicima okruglog stola bili su i ministar turizma Gari Capelli koji je danas, u utorak, 23. travnja 2019. godine, boravio u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji te župan Darko Koren. Nakon okruglog stola, otvorena je i izložba povodom jubilarne obljetnice Večernjeg lista „Zajedno smo 60 godina“ koja se može razgledati do kraja tjedna na prvom katu Sveučilišta Sjever.

ZAGREB – Prijedlog da se nagrada “Zagrepčanka godine” ove godine dodijeli Jasni Kovačević, višoj knjižničarki, voditeljici zagrebačke Knjižnice i čitaonice Bogdan Ogrizović potvrdila je zagrebačka Gradska skupština. Kako stoji u obrazloženju, Kovačević otkad je 1998. godine imenovana za ravnateljicu knjižnice Bogdan Ogrizović, pretvorila ju je u vodeći centar za knjigu u Zagrebu i šire, u omiljeno mjesto predstavljanja knjiga, časopisa, predstavljanja autora i širenja čitateljskih navika građana.

ZAGREB – Zagrebačka županija dodijelit će i u ovoj godini javna priznanja pojedincima i pravnim osobama, ustanovama, udrugama, zaslužnima za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Zagrebačke županije te njena promicanja u zemlji i svijetu. Natječaj za dodjelu javnih priznanja otvoren je do 31. svibnja. Potencijalni kandidati mogu biti pojedinci ili pravne osobe koji su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i postigli izuzetne rezultate na unaprjeđenju stanja i razvitka pojedinih djelatnosti te njenoj međunarodnoj promidžbi.

ČAKOVEC – Zajednica sportskih udruga Čakovca s Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec organizira dobrovoljno darivanje krvi pod nazivom „Čakovečki sportaši daruju krv“ koje će biti održano u utorak 23. travnja 2019. godine od 8,00 do 10,30 sati u prostorima Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu. Radi se o trećoj ovakvoj akciji Zajednice kojom čakovečki sportaši primjerom pokazuju da dobrovoljno darivanje krvi spašava živote.

loading