Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 23.12.2015.

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Svečana sjednica Skupštine Međimurske županije održana je danas u zgradi Scheier u Čakovcu. Sjednica je održana u povodu božićno-novogodišnjih blagdana, stoga je to bila i prilika da se rezimira 2015. godina i najave smjerovi djelovanja u 2016. godini. Da je 2015. godina bila izazovna, burna, ali i puna važnih trenutaka, zaključuje župan Međimurske županije Matija Posavec i dodaje da su vidljivi pozitivni trendovi u međimurskom gospodarstvu, jer je u ovoj godini za 15 posto povećan izvoz, a 73 posto gospodarstva posluje pozitivno. U svom obraćanju okupljenim vijećnicima, ako i partnerima Županije kazao je da je cilj u 2016. godini uložiti što više proračunskog novca prema građanima, podići prosjek plaća te stvarati kraj kao mjesto poželjno za život.

ZAGREB – Čestitku u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, sugrađankama i sugrađanima uputio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Želim vam sretne i blagoslovljene božićne blagdane koje ove godine naš grad živi u posebnom ozračju, ozračju najljepše europske adventske i božićne destinacije, kaže gradonačelnik Bandić, ne zaboravljajući ni one koji su nemoćni i sami. Božić daje dodatni smisao našim naporima da u duhu zajedništva, tolerancije i solidarnosti, koristeći sve svoje potencijale, gradimo društvo u kojem ćemo živjeti i osjećati se bolje, u kojem ćemo probleme rješavati dijalogom, znanjem i radom, ističe Bandić želeći svima dobro zdravlje, obilje sreće i radosti u novoj 2016. godini.

KOPRIVNICA – Novo dvokomorno vozilo za istovremeno sakupljanje komunalnog izdvojenog korisnog otpada predstavljeno je danas u sjedištu Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac u Koprivnici.

Radi se o vozilu za odvoz otpada koje se sastoji od dva potpuno odvojena spremnika, obje komore imaju neovisan sustav upravljanja i opremljene su podizačima posuda za otpad, kaže predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb. Upravo to omogućava istovremeno sakupljanje dvije različite vrste otpada, a kombinacije mogu biti različite kao na primjer komunalni i korisni ili biorazgradivi i korisni otpad. Uvođenjem ovog tehnološki naprednog i ekonomičnog vozila Komunalac samo nastavlja svoju misiju održavanja kvalitete života i okoliša građana na najvišoj razini.VARAŽDIN – U tradicionalnoj podjeli blagdanskog objeda, sutra  na   Badnjak, u Caritasovoj pučkoj kuhinji u Varaždinu, sudjelovat će.  zajedno sa varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom i ravnateljem biskupijskog Caritasa Antom Šolom, župan Varaždinske županije Predrag Štromar sa svojim zamjenicima Alenom Kišićem i Alanom Košićem. U pučkoj kuhinji djeluje veliki broj volontera koji uz pomoć župa diljem biskupije, brojnih tvrtki, poduzetnika i raznih udruga, kao i Grada Varaždina te Varaždinske županije i drugih gradova i županija pomažu ljudima kojima je potrebna pomoć.

KOPRIVNICA – Održana je osma sjednica Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije, a prisustvovali su joj i župan Darko Koren te predsjednik Županijske skupštine Damir Felak. Predsjednik Savjeta Dario Car govorio je o aktivnostima Savjeta u proteklom razdoblju. Podsjetio je na izdavanje brošure Županijskog programa za mlade, a izdane su i volonterske knjižice. Nekoliko riječi uputio je i župan Koren, istaknuvši kako je Savjet iznimno uspješan, s nizom povedenih programa. Predsjednik Skupštine Felak čestitao je članovima Savjeta na radu i istaknuo kako bi se mladi trebali jače uključiti u politička zbivanja, jer trenutno nema dovoljnog broja mladih i kvalitetnih ljudi koji bi svojim svježim idejama donosili promjene.

KRAPINA – Središnji ured za posredovanje SR Njemačke iz Bonna svake godine omogućava određenom broju inozemnih studenata zapošljavanje u Njemačkoj na najviše tri mjeseca tijekom ljetnih praznika. Osnovni uvjeti, osim onog da moraju imati status redovnog studenta sveučilišta su dobro poznavanje njemačkog jezika, ne inzistiranje na radu u određenoj pokrajini ili gradu, te prihvaćanje različitih poslova iz različitih zanimanja. Zainteresirani prijave trebaju dostaviti na adresu ureda EURES-Varaždin: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Varaždin, a zaprimat će se do 15. siječnja 2016. godine. Informacije i potrebni obrasci mogu se dobiti u Područnom uredu Krapina i Ispostavama Zabok, Pregrada, Klanjec, Donja Stubica i Zlatar Bistrica svakog radnog dana od 7,00 do 15,00 sati.

ČAKOVEC – Osnovnoškolci s područja Čakovca mogu se prijaviti na zimske kampove koji će se održati tijekom zimskih praznika. U tom razdoblju će se održati plivački kamp, informatičke, povijesne te radionice kreativnog čitanja i pričanja legendi. Prijave za zimski plivački kamp traju do 30. prosinca, a prijavnice se osim u školama, mogu dobiti i na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu. Plivački kamp traje od 4. do 8. siječnja 2016. godine, od 9,00 do 13,00 sati. Na kamp i radionice se mogu prijaviti sva djeca koja imaju prebivalište na području Grada Čakovca, bez obzira koji osnovnu školu pohađaju.

ĐURĐEVAC – Tradicionalni blagdanski koncert u Đurđevcu potvrdio je još jednom kako grad ima veliki glazbeni potencijal. U sportskoj dvorani đurđevačke Strukovne škole u dvosatnom programu malih i velikih glazbenika među ostalima su nastupili članovi Udruge cimbalista Hrvatske, Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, tamburaši, te brojni zborovi i solisti. Koncert je bio i humanitarnog karaktera, a za najpotrebitije građane Đurđevca prikupljeno je 5.575 tisuća kuna. Ujedno je gradonačelnik Željko Lacković na koncertu svim sugrađanima poželio sretan i blagoslovljen Božić te obilje zdravlja, sreće, ljubavi i poslovnog uspjeha u 2016.

loading