Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 23.12.2019.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Dva nova vozila Hitne medicinske pomoći ovog ponedjeljka, 23. prosinca 2019. godine predana su na korištenje Zavodu za Hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije, odnosno ispostavama u Donjoj Stubici i Krapini. Ukupna vrijednost vozila sa punom opremom je milijun i 400 tisuća kuna, a financirana su decentraliziranim sredstvima županije. Ključeve je uručio župan Željko Kolar, a prisutni su bili i zamjenica župana Jasna Petek, gradonačelnik Zoran Gregurović, ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Krešimir Božić. Inače, ove godine županijski Zavod za hitnu medicinu primio je 23 tisuće poziva, obavio 13 tisuća intervencija na terenu te su sve ispostave prošle oko 520 tisuća kilometara. – Ova vozila pružit će jednake uvijete za sve pacijente i bolju medicinsku zaštitu – istaknuo je ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Krešimir Božić.

SVETI MARTIN NA MURI – Prigodnom svečanošću, uz nazočnost brojnih uglednika i turističkih djelatnika, u LifeClass Termama Sveti Martin u ponedjeljak, 23. prosinca 2019. godine, obilježeno je 20 godina postojanja i djelovanja Turističke zajednice Međimurske županije te 10 godina djelovanja Hotela Spa Golfer. 2019. godina jedna je od najuspješnijih za turizam Međimurja- kontinentalnu destinaciju godine, dobitnika trostruke EDEN destinacije, koje ujedno aktualnu godinu završava s rekordnih 200.000 noćenja, rekao je međimurski župan Matija Posavec. Svakako, to je tek početak s obzirom na ambiciozna ulaganja i osmišljavanje novih turističkih proizvoda osobito u području kulturnog turizma, cikloturizma i enogastronomije, rekao je direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. Svečano obilježavanje 20 godina rada Turističke zajednice Međimurske županije bila je i prilika za dodjelu zahvalnica svim zaslužnima za razvoj turizma u Međimurju. Pri tom je Zahvalnica za promociju Međimurja, kao važne destinacije hrvatskog turizma, dodijeljena Radiju Kaj za svakodnevno izvještavanje i realizaciju specijaliziranih turističkih emisija.

ZAGREB – Klinička bolnica Dubrava dobila je tri dnevne bolnice čije je uređenje i opremanje financirano sa 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava EU-a, čime su učinjeni značajni pomaci u unapređenju zdravstvene skrbi kojoj gravitira oko 350 tisuća stanovnika. Ravnatelj KB-a Dubrava Srećko Marušić istaknuo je da otvaranje dnevnih bolnica i to Zavoda za bolesti srca i krvnih žila, Zavoda za jednodnevnu kirurgiju i Zavoda za gastroenteroskopiju  puno znači za pacijente jer će se smanjiti liste čekanja i obraditi barem 30% pacijenata više, dok za zaposlenike to znači bolje uvjete rada u novim i prilagođenijim prostorima. Prema zahtjevima EU-a Bolnica je dužna povećavati broj pretraga u novim dnevnim bolnicama za 10% godišnje.

KRAPINA – O provedbi mjera Kreditom do uspjeha – kreditom do konkurentnosti, te mjere za samozapošljavanje, bit će govora ovog ponedjeljka, 23. prosinca 2019. godine, na press konferenciji župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i njegovog zamjenika Anđelka Fereka – Jambreka. Nakon press konferencije, ispred Doma zdravlja Krapina bit će upriličena primopredaja dvaju novih vozila hitne medicinske pomoći, za ispostave u Donjoj Stubici i Krapini. Ključeve vozila korisnicima će predati župan Kolar.

ČAKOVEC – Nadvožnjak u Kalničkoj ulici u Čakovcu od ove je subote, 21. prosinca 2019., otvoren za promet, no do daljnjeg će vožnja biti moguća samo jednim trakom, uz privremenu prometnu regulaciju i to samo za osobna vozila, a teretna vozila do daljnjeg koriste obilazne pravce. Djelomičnim puštanjem u promet nadvožnjaka, malo će se smanjiti prometne gužve, nastale proteklih tjedana u središtu Čakovca. Prve dvije faze rekonstrukcije nadvožnjaka financiraju se iz gradskog proračuna u iznosu od pet milijuna kuna, a treću fazu, vrijednu 4,7 milijuna kao i četvrtu fazu, preuzele su Hrvatske ceste. U tijeku je postupak nabave za četvrtu fazu koja obuhvaća kompletnu sanaciju sjeverne i južne rampe sa stupovima i stubištima, a procijenjena vrijednost radova je sedam milijuna kuna. Grad Čakovec je u proračunu osigurao dodatnih 2,5 milijuna kuna za kružni tok koji će se graditi na spoju sjeverne rampe i nadvožnjaka s Vukovarskom i Nazorovom ulicom, a svi radovi obnove te izgradnje kružnog toka trebali bi završiti do lipnja 2020.

VARAŽDIN – Varaždinska županija svake školske i akademske godine provodi natječaj za dodjelu Stipendija, a tim povodom, potpisivanje Ugovora o stipendiranju za školsku, odnosno akademsku 2019./2020. godinu održat će se ovog ponedjeljka, 23. prosinca 2019. godine, u županijskoj plači u Varaždinu. Bit će dodijeljeno ukupno 99 stipendija. Mjesečni iznos stipendija za učenike iznosi tristo kuna, a za studente sedamsto kuna. Ove se godine po prvi puta, osim standardnih stipendija  dodjeljuju posebne stipendije za učenike poljoprivrednih zanimanja radi poticanja istih, a unutar regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi. Svi prijavljeni učenici poljoprivrednih zanimanja ostvarili su pravo na stipendiranje.

BJELOVAR – Uz rekordni proračun za 2020. u iznosu od čak 306 milijuna kuna, nakon 18 godina grad Bjelovar smanjuje i prirez koji će umjesto dosadašnjih 12, ubuduće iznositi 6%. Želimo poslati snažnu poruku svim potencijalnim investitorima da je Grad Bjelovar prijatelj poduzetništva i investicija te da njihova kuna vrijedi više u Bjelovaru nego u nekom drugom gradu, naglasio je gradonačelnik Dario Hrebak te dodaje kako je plan do kraja mandata u potpunosti ukinuti prirez.

ZAGREB – Inozemni gosti prilikom posjeta Zagrebu u ljetnim mjesecima već su imali prilike sretati  policajce iz svojih zemlja, a ove godine to je po prvi puta organizirano i tijekom manifestacije zagrebačkog Adventa, u sklopu kojeg zagrebački policajci imaju zajedničke ophodnje s policajcima iz Slovenije, Mađarske i Italije, sa znanjem hrvatskog jezika. Koji će u Zagrebu biti do kraja Adventa, 8. siječnja 2020. godine.

KOPRIVNICA – Tradicionalni božićni domjenak za gospodarstvenike, direktore poduzeća, ravnatelje ustanova i institucija te gradske vijećnike upriličio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima. Jakšić je zahvalio svima na uspješnoj suradnji tijekom ove te poželio svima čestit i blagoslovljen Božić te sretnu Novu godinu. Poseban gost gradonačelnika Koprivnice na domjenku bio je bivši predsjednik RH Stjepan Mesić.

SVETI IVAN ZELINA – Nagrade najboljim učenicima-sportašima u školskoj 2018./2019. godini s područja Zagrebačke županije dodijeljene su na svečanosti održanoj u Svetom Ivanu Zelini. U konkurenciji učenika osnovnih škola, u kategoriji petih i šestih razreda najuspješniji su rukometašica Dora Nizek, iz Svetog Ivana Zeline i Dorian Gorički, iz Samobora. U kategoriji sedmih i osmih razreda najbolji su Dora Jurković, učenica iz Samobora i Leonard Kirin, sada srednjoškolac. U konkurenciji učenika srednjih škola najboljima su proglašeni rukometašica Ema Hasan, iz Ivanić-Grada, i Matija Kuhar, iz Samobora. Najboljim sportašima u konkurenciji učenika s intelektualnim teškoćama proglašeni su Alan Velić (Centar za odgoj i obrazovanje Lug), Tomislav Jelinčić (Centar za odgoj i obrazovanje Lug), Luka Roviščanec (Srednja škola Ivana Šveara) i Viktorija Makarun (OŠ Samobor). Priznanja su uručena i učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture, a nagradu za životno djelo primio je Ivica Herceg iz OŠ Eugena Kvaternika, Velika Gorica.

loading