Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 23.-24.02.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Međunarodni sajmovi Nautika, Hotel & Gastroteh  te Dani lova i ribolova ovog su vikenda 23. i 24. veljače 2019. privukli velik broj posjetitelja na Zagrebački velesajam. Nautika, kao najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj, predstavio se u sedam punih paviljona s više od 300 izlagača sa preko 280 atraktivnih plovila.

ZAGREB – Jubilarnu 10. godinu za redom koncertnom dvoranom Vatroslav Lisinski ove subote, 23. veljače 2019. godine zavladale su maske te obilje smijeha i veselja. Riječ je o tradicionalnoj zabavno-glazbenoj karnevalskoj manifestaciji LISINSKI PLEŠE POD MASKAMA koja je ove godine donijela pregršt događanja te bogat program prilagođen svim uzrastima. Na pozornici velike dvorane je svirao Psihomodo pop, u predvorju su bili disko hitovi, iluzionisti te cirkuski performansi.

ZAGREB – Ovogodišnje izdanje dječjeg maskenbala na klizalištu Šalata održano je u nedjelju, 24. veljače 2019. godine. Ustanova Upravljanje sportskim objektima, organizator Maskenbala na ledu, i ove je godine u suradnji s partnerima pripremila brojne nagrade za malene natjecatelje pa su tako najoriginalnije maske, između ostalog, nagrađene mjesečnim ulaznicama za bazen SP Mladost, početnom podukom plivanja za djecu do 10 godina na BK Svetice, ulaznicama i klizaljkama za termine na Šalati, probnim jahanjem s trenerom na Hipodromu, dnevnim ulaznicama za skijanje na Sljemenu i slično.

ZAGREB – Četvrto izdanje Festivala maslina u Zagrebu, na kojem ove subote i nedjelje, 23. i 24. veljače, sudjeluje oko 200-njak maslinara iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske ove je subote u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.Festival organizira udruga Zagrebački maslinarski institut, a suorganizatori su Ministarstvo poljoprivrede i Zagrebački velesajam. -Čestitam svim vrijednim maslinarima koji proizvode tako kvalitetno ulje i proizvode od maslina, te pozivam posjetitelje da se uvjere u njihovu kvalitetu i uživaju u tim proizvodima – istaknuo je gradonačelnik Bandić. Hrvatska se može pohvaliti kvalitetom proizvodnje, jer čak pet maslinova ulja upisana su na Eu listu certificiranih kvalitetnih proizvoda- naglasio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak. Festival maslina, te međunarodne sajmove Nautika, Hotel&Gastroteh i Dane lova i ribolova mogu se posjetiti na Zagrebačkom velesajmu još ove subote, 23. veljače do 19 sati te u nedjelju, 24. veljače od 10 do 18 sati.

KUALA LUMPUR – Hrvatski inovatori i poduzetnici postigli su na velikoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija, MTE 2019, u Kuala Lumpuru u Maleziji novi veliki uspjeh. Za 10 predstavljenih najboljih hrvatskih inovacija i novih proizvoda, izlagači svi iz Zagreba, osvojili su ukupno 15 odličja, zatim glavnu nagradu Best of the Best Award, 4 zlata, 3 srebra i 7 posebnih nagrada. Ove godine MTE je okupio 435 inovacija iz Malezije i 10 država jugoistočne Azije i Europe, s naglaskom na izvrsnu poslovnu posjetu koja je rezultirala velikim brojem ostvarenih kontakata u svrhu komercijalizacije hrvatskih inovativnih proizvoda na malezijskom tržištu. Prvi puta u 18 godišnjoj povijesti MTE-a, a u povodu 10. obljetnice hrvatskog sudjelovanja i u povodu 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Malezije i Hrvatske, RH je bila država partner izložbe.

ZAGREB – Jubilarno, 15. izdanje ZagrebDoxa – međunarodnog festivala dokumentarnog filma na kojem ove godine gledatelje očekuju 104 dokumentarna filma raspoređena u 16 programa počinje ove nedjelje, 24. veljače 2019. godine. Nakon pregledavanja oko 1700 filmova, selektori su za ovogodišnje izdanje ZagrebDoxa u natjecateljski program uvrstili 37 filmova – 19 u međunarodnu i 18 u regionalnu konkurenciju. „Očekuje nas još jedan izvrstan festival s pregršt interesantnih i kvalitetnih filmova iz svjetske dokumentarne produkcije“, rekao je Nenad Puhovski, direktor ZagrebDoxa. ZagrebDox ove godine traje od 24. veljače do 03. ožujka 2019.

DONJA STUBICA – U Osnovnoj školi Donja Stubica u subotu, 23. veljače 2019. godine održana je 23. Smotra dječjeg folklora Krapinsko-zagorske županije. Nastupilo je šesnaest dječjih folklornih skupina iz jedanaest kulturno-umjetničkih društava. U programu je sudjelovalo više oko 500 folkloraša u dobi od četiri do četrnaest godina. Organizatori Smotre su Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ i KUD Stubica. Nastupe skupina pratio je selektor Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja Goran Knežević koji je odabrao najuspješnije za predstavljanje Županije na smotrama i festivalima više razine.

VARAŽDIN – Varaždinci su u subotu, 23. veljače 2019. godine mogli uživati u još jednom balu – tradicionalnom Rotary balu koji je održan 25. put, a prema riječima predsjednika varaždinskoga Rotary kluba Andrije Petrovića riječ je o središnjoj humanitarnoj akciji tog kluba na kojoj se prikuplja novac za fond Nagrade za izvrsnost. Na taj način varaždinski rotarijanci već 15 godina prepoznaju i nagrađuju najbolje srednjoškolce, studente i polaznike poslijediplomskih studija. Nagrade za izvrsnost varaždinskoga Rotary kluba dosad je primilo više od 200 srednjoškolaca, studenata i polaznika poslijediplomskih studija s područja Varaždinske županije. Ovogodišnji Rotary bal bio je u duhu 60-ih godina prošlog stoljeća, protkan glazbom ranog rock and rolla, rockabilly kulture i modom toga vremena.

ČAKOVEC- Besplatna vođenja po Čakovcu, Murskom Središću i Prelogu, povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča i s geslom „Upoznajte svoj grad“, organizirala je  novoosnovana Udruga Turističkih vodiča i pratitelja Međimurja. Besplatni razgledi bili su u subotu 23. veljače 2019. godine. Ture su trajale po sat vremena, a vođeni razgledi bili su besplatni.

KOPRIVNICA – Koprivnička Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ objavila je natječaj za najljepši dječji putopis Putositnice 2019. u spomen na hrvatskog putopisca Antuna Nemčića. Natječaj je namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda, a tema je „Putositnice s putovanja Lijepom našom“. Rad mora biti napisan hrvatskim jezikom, na standardu ili dijalektu u skladu s hrvatskim pravopisom, a ne smije bi objavljen, izveden ili nagrađivan. Svaka škola može sudjelovati s pet proznih radova, a natječaj je otvoren do 16. travnja. Proglašenje najuspješnijih radova bit će 24. svibnja u Koprivnici.

IVANIĆ GRAD – 18. međužupanijski fašnik umirovljenika i građana Treća dob održan je u Ivanić Gradu u nedjelju, 24. veljače 2019. godine. Povorka je sa Zelenjaka, Ulicom kralja Tomislava stigla mdo malog trga uz tržnicu gdje su se  predstavile skupine i proglašene najbolje grupne maske.

ZAPREŠIĆ – Ciklus „Kazalište za kikiće nedjeljom“ nastavljen je predstavom „Kraljević Čuperko“ kazališta Smješko  u velikoj dvorani POU Zaprešića u nedjelju, 24. veljače 2019. godine.

loading