Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 23.-24.09.2017.

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Međimurje je danas domaćin 22. Državnog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Program je započeo u Čakovcu svečanim mimohodom dvadeset postrojba iz gotovo svih županija i Grada Zagreba i to od stadiona Sportsko- rekreacijskog centra Mladost do Trga Republike, gdje se održava i prigodni program. Međimurski župan Matija Posavec i zamjenici čakovečkog gradonačelnika Mario Medved i Zoran Vidović tom će prilikom u čakovečkoj zgradi Scheier upriličiti prijem za sve goste i uzvanike, dok će proglašenje pobjednika u večernjim satima biti održano u dvorani MESAP u Nedelišću.

ZAGREB – Ured za upravljanje u hitnim situacijama organizira vježbu postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba pod nazivom „Urbano spašavanje 2017.“ koja će se održati ove subote, 23. rujna 2017. godine na Trgu bana Josipa Jelačića od 10,30 do 11,30 sati. U vježbi će osim specijalističkih postrojbi i postrojbi civilne zaštite opće namjene Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak, Donji grad, Podsljeme, Maksimir, između ostalih, sudjelovati i Policijska uprava zagrebačka, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba te  Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb. Cilj vježbe je daljnje unapređenje koordinacije rada i aktivnosti svih hitnih službi u slučaju potresa na području Grada Zagreba.

ZAGREB – Kazalište Komedija u novu sezonu ući će ove subote, 23. rujna 2017. godine sa 150. izvedbom  najgledanijeg hrvatskog mjuzikla Mamma Mia!. Ovaj mjuzikl u dvije godine pogledalo je više od 65 tisuća ljudi, a i ovoga puta na pozornici će biti – Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Luka Nižetić, Ana Magud, Mila Elegović, Nina Kaić Madić, Ervin Baučić i Ronald Žlabur.

ZAGREB – Akcija „Udomljavanje je fora“ bit će održana ove subote, 23. rujna 2017. godine od  09,00 do 15,00 sati na Trgu bana Jelačića. Subotnjom se akcijom građane želi osvijestiti da je učenje blisko i ljudima i životinjama pa će tako na Akciji biti edukatori i volonteri Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Prijatelja životinja. Bit će tu i nekoliko pasa koji traže nove obitelji, ali i zabavni sadržaji poput autića za vožnju Trgom.

ZAGREB – Koncert Puhačkog orkestra ZET-a povodom proslave 90 godina postojanja orkestra bit će održan ove subote, 23. rujna 2017. godine u maloj dvorani Lisinski od 21,30 sat.

ZAGREB – Predstavljanje walk in nastamba za prstenastorepe lemure održat će se u zagrebačkom Zoološkom vrtu ove subote, 23. rujna 2017. godine od 10,00 sati. Radi se o nastambi izgrađenoj u sklopu prve faze modernizacije Vrta koja posjetiteljima omogućuje da u nju uđu te da budu u neposrednoj blizini životinja bez vizualnih prepreka.Subotnji program edukatori su nazvali Lemuriranje kada će posjetitelje  upoznavati s faunom Madagaskara, a dolazi i gost iznenađenja, madagaskarska životinja koju će djeca moći dotaknuti.

ZAGREB – Povodom Dana gradske četvrti Donji grad, Hrvatski školski muzej ovu subotu, 23. rujna 2017. godine otvorit će svoja vrata i omogućit besplatno razgledanje stalnog postava muzeja u kojem je oko tisuću eksponata koji govore o školstvu od druge polovice 19. do početka 20. stoljeća. Besplatno će se moći pogledati i izložba „Kad bi drveće hodalo. Ostavština Grigora Viteza u Hrvatskom školskom muzeju“ koja kroz dvanaest tematskih cjelina vodi posjetitelja kroz pjesnikov život. Hrvatski školski muzej otvoren je od 10,00 do 18,00 sati.

ZAGREB – Obiteljski festival sedmu godinu za redom organizira u Parku Stara Trešnjevka ove subote, 23. rujna 2017. godine Centar za kulturu Trešnjevka. Manifestacija donosi predstave za djecu, izložbe, sajam školskih knjiga, nastup zborova, kreativne radionice, predstavljanje lokalnih Udruga i inicijativa te brojne druge događaje. Unutar šarolikog programa bit će moguća i razmjena školskih udžbenika i lektire, a program je podijeljen u dva dijela od 11.00 do 13.00 te od 17.00 do 21.00 sat.

ZAGREB – Novi ciklus radionica za djecu, počinje u Tehničkom muzeju Nikola Tesla ovu subotu, 23. rujna 2017. godine. Prva je radionica pod nazivom “Pišem, brišem” na kojoj će se najmlađi posjetitelji muzeja moći upoznati s poviješću i razvojem tehnika pisanja, ali i okušati u pisanju perom i na starim pisaćim mašinama te u tiskanju teksta tiskarskim slovima. Djecu će u subotu od 10,00 do 11,30 sati kroz radionicu provesti glumica Aleksandra Naumov. Program je namijenjen djeci od 6 do 10 godina. Inače, U jesenskom ciklusu radionica “Veliki izumi za male ljude”, poznati glumci i djeca istražit će stalni postav muzeja i zabaviti se kroz dramske igre i radionice. Projekt je realiziran u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem Gavella.

ZAGREB – Manifestacija Srednjovjekovni dani na Medvednici, održat će se ove subote i nedjelje, 23. i 24. rujna 2017. godine. U dva dana bit će organizirani viteški turniri, streličarske radionice, sprave za mučenje, srednjovjekovna glazba i ples, vratolomije žonglera, noćne borbe s vatrom, sjajni oklopi, dugački mačevi, srce junačko, oko sokolovo, ali i trgovanje na srednjovjekovnom sajmu.

ZAGREB – Peti planinarski pohod „Petrićeva – Puntijarka“ i Dan planinara grada Zagreba bit će obilježen planinarskim pohodom iz središta grada do planinarskog doma „Ivan Pačkovski“ na Puntijarki ove nedjelje, 24. rujna 2017. godine. Polazak je s Trga bana Jelačića u 7,00 sati, a pohodu se mogu svi zainteresirani priključiti ispred crkve svetog Mirka u Šestinama u 9,00 sati. Dolaskom kod doma uz druženje, te zabavne i planinarske igre proslavit će se 69. obljetnica Planinarskog društva „Zagreb- Matica“.

TUHELJSKE TOPLICE – Humanitarna utrka za građane  “3,5 kilometara za Danijelove noge”, kojom se nastoji pomoći mladom Danijelu Plašću iz Zlatara, održana je ove subote, 23. rujna 2017. godine u Tuheljskim Toplicama.  Među brojnim rekreativcima i sportašima koji su trčali relaciju Terme Tuhelj – Sveti Križ -Tuhelj, bili su i načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Zahvaljujem se svim ljudima koji su sudjelovali u ovoj utrci, zahvaljujem se i Danijelu koji ima čeličnu volju te njegovoj obitelji koji nam daju snagu da taj projekt dovedemo do kraja – istaknuo je župan Kolar te dodao da je uvjeren kako će uspjeti. Ova utrka organizira se u sklopu 30. po redu polumaratona “Mihanović“ kojeg organizira Udruga “Zagorje u srcu” te na taj način obilježava Svjetski dan turizma. Inače, 18-godišnji Danijel je stradao u prometnoj nesreći nakon koje je ostao nepokretan te mu je potrebno pomagalo, robotsko odijelo koje bi mu moglo pomoći da stane na svoje noge i prohoda. Odijelo se ne može nabaviti u Hrvatskoj, a stoji oko 80 tisuća eura. Utrku je uz Danijela, pratio i njegov otac Stjepan Plašć.

VELIKA GORICA – Svečano otvaranje 15. natjecanja orača Zagrebačke županije održat će se ove subote, 23. rujna 2017. godine u Sportskom centru „Panadić sport“ u Velikoj Gorici od 9,30 sati. U ime Zagrebačke županije svečanosti će nazočit zamjenik župana Hrvoje Frankić.

DUGO SELO – Sedamnaesti susret likovnih umjetnika Zagrebačke županije na temu grafiti bit će održan ove subote, 23. rujna 2017. godine u Dugom Selu. Susret se održava od 10,00 do 20,00 sati.

VELIKA GORICA – Smotra koreografiranog folklora Zagrebačke županije bit će održana ovog vikenda, 23. i 24. rujna 2017. godine u velikogoričkoj dvorani Gorica.

SVETA NEDELJA – Otvorenje 6. FotOOka – Dana fotografije održat će se ove nedjelje, 24. rujna 2017. godine s početkom u 11,00 sati na jezeru Orešje u Svetoj Nedelji. Organizirane su radionice, predavanja te fotonovosti uz cjelodnevno druženje, a u ime Zagrebačke županije otvorenju će nazočiti zamjenik župana Hrvoje Frankić.

VARAŽDIN – Zeljarijada, glavna kulturna, gospodarska, zabavna i gastronomska manifestacija Općine Vidovec ove godine obilježava 20. godišnjicu postojanja, a trajat će do nedjelje,  24. rujna 2017. godine  u Vidovcu pod pokroviteljstvom Vlade RH.  Program jubilarne Zeljarijade u Vidovcu  uključuje Sajam starih zanata i Gospodarski sajam, Međunarodnu smotru folkora, a bit će popraćen nastupima poznatih glazbenika. Posjetitelji će moći probati ‘Zeljarski kotlić’, Vidovečki gibanek, te delicije od zelja, među kojima će i ove godine biti  najduža sarma na svijetu, koja bi, kako najavljuju organizatori,  dužinom mogla nadmašiti i prošlogodišnju dugu 1300 metara.  Da je Zeljarijada postala jedan od prepoznatljivih brendova Varaždinske županije istaknuo je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

NEDELIŠĆE – Sa startom i ciljem u Gimnastičkom centru Aton u općini Nedelišće, ove subote, 23. rujna, bit će održana Panamura- biciklističko- avanturistička utrka kroz Međimurje. Utrka, na kojoj očekuje veliki broj biciklista rekreativaca iz Hrvatske i Slovenije, podijeljena je u tri etape, najavio je u ime glavnog organizatora, Međimurskog biciklističkog kluba Mura- Čakovec, tajnik Nenad Ciglar. U organizaciju se uključila i Općina Nedelišće iz koje utrka 23. rujna kreće u 10,00 sati.

VARAŽDIN – Klub nordijskog hodanja Varaždin ovu subotu, 23. rujna 2017. godine organizira 2. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja na kojem se očekuju više od 400 sudionika. Manifestacija je zamišljena kao zajedničko nordijsko hodanje i pješačenje ljudi svih dobnih kategorija, a start je na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Program na Kapucinskom trgu počinje u 08,00 sati okupljanjem i prijavama sudionika, a otvorenje 2. Varaždinskog festivala nordijskog hodanja i pješačenja  bit će sutra u 10 sati i 15 minuta.

ČAKOVEC – U okviru akcije Grad Čakovec- prijatelj djece, u Čakovcu će se ove subote 23. rujna 2017. godine po prvi puta održati Jesenski piknik u čakovečkom parku. Osim koordinacije Grad Čakovec- prijatelj djece, organizatori su i članovi MURID-a- Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu, koji pozivaju roditelje i djecu na subotnje druženje u Perivoj Zrinskih i uživanje u igranju tradicijskih igara te uživanje u glazbeno- umjetničkom programu. Jesenski piknik će se održavati od 15,00 do 18,00 sati, a idući će biti održan 30. rujna 2017. godine. U slučaju kiše piknik se odgađa.

ČAKOVEC – Festival „Aktivno sudjelujem“, u okviru projekta “Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu” međimurske udruge Zora održavat će se ove subote, 23. rujna 2017. godine od 10,00 do 15,00 sati na Trgu Republike u Čakovcu. Tamo će se javnosti predstaviti brojne udruge iz Međimurja i to svojim aktivnostima koje provode cijele godine, a bit će tu i radionica, igranja zaboravljenih igara, društvenih igara te sportskih aktivnosti. Projekt provodi Udruga Zora s partnerima udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i njihovim programom Kino za mlade te suradnicima svih srednjim školama iz Međimurske županije.

DONJI VIDOVEC – „Dani zlata i starih zanata“ nova je turistička manifestacija u Međimurju. Organizirat će ju Općina Donji Vidovec i Međimurska županija, a prvo izdanje očekuje se već ove nedjelje, 24. rujna 2017. godine u Donjem Vidovcu, općini gdje živi i najstariji ispirač zlata Matej Horvat. Ideja koja se već dugo razrađuje, a bit će važan dio turističe ponude Donjeg Međimurja, istaknula je zamjenica međimurskog župana i predsjednika županijske Turističke zajednice Sandra Herman. Za sve posjetitelje bit će organizirane demonstracije ispiranja zlata, lokalni OPG- ovi će predstaviti svoje proizvode, a posjetiteljima će biti prezentirani i stari zanati tog područja – medičarstvo, košaraštvo, Svetomarska čipka te izrada proizvoda od komušine.

KOPRIVNICA – Koprivnica nosi titulu „Grad Bicikla“ i najveći je brend u Hrvatskoj po pitanju biciklizma. Na području Koprivnice izgrađeno je gotovo 75 kilometara pješačko-biciklističkih staza po čemu je Koprivnica – celog sveta prestolnica u top tri grada Europske unije. Pokrenuti su određeni projekti u cikloturizmu poput biciklističke rute Željezne zavjese koja u Koprivničko-križevačkoj županiji slijedi biciklističku magistralu Drava Route, istaknuo je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Također, u Koprivnici se u narednom razdoblju pripremaju cikloturističke rute koje će povezati s brojnom dostupnom podravskom ponudom.

 

loading