Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 23.-24.11.2019.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Misno slavlje u varaždinskoj Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, uz ređenje novog varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, održano je u nedjelju, 24. studenoga 2019. godine. Ovo je prvo biskupsko ređenje u varaždinskoj katedrali kojem je prisustvovalo više od 2 tisuće ljudi. Mons. Božu Radoša zaredio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Mons. Radoš treći je biskup u 22 godine Varaždinske biskupije, nakon mons. Marka Culeja i mons. Josipa Mrzljaka. S obzirom na to da je varaždinska katedrala premala za tako velike obrede, vani je bio postavljen šator sa video zidom na kojem je bio prijenos mise kako bi svi vjernici mogli pratiti događaj.

ČAKOVEC – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen je u subotu, 23. studenoga 2019. godine, na Trgu Republike u Čakovcu. Događanje su organizirali Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Čakovca, a suorganizatori su Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije. Udruga „Zora“, Centar za socijalnu skrb Čakovec – Obiteljski centar, Koordinacija za ljudska prava Međimurske županije i Sigurna kuća.

ZAGREB -Teatar Poco Loco u Centru za kulturu Trešnjevka ima novu predstavu za djecu od 3 do 10 godina „Čudesne stranice male Danice“, koju po tekstu Dunje Fajdić režira Morana Dolenc. Premijera je održana u subotu, 23. studenoga.

ZAPREŠIĆ – U sklopu Zaprešićkog glazbenog salona koncert Julie Gubajdrullina na klaviru održan je u maloj dvorani POU u subotu, 23. studenog. U nedjelju, 24. studenog u velikoj dvorani POU od 19,00 sati može se pogledati stand up komedija Vlatka Štampara „Odraslost“.

KRALJEVEC NA SUTLI – Povodom obilježavanja desete godišnjice djelovanja Pjevačkog zbora “Kraljevec na Sutli” u subotu, 23. studenog 2019. godine u prostorijama osnovne škole Pavla Štoosa u Kraljevcu na Sutli održan je slavljenički koncert. U programu su, uz Pjevački zbor „Kraljevec na Sutli“, nastupili Ženski zbor KUD-a „Sloboda“ Oroslavje, Pjevački zbor „Đuro Prejac“ Desinić te KUD „Pavao Štoos“ Dubravica.

SVETI IVAN ZELINA – Popularna manifestacija Sarmijada , festival hrane od kiselog zelja, na kojem se okupljaju natjecatelji s područja cijele Zagrebačke županije održan je u zelinskom naselju Laktec ove subote, 23. studenog.

BJELOVAR – Grad Bjelovar uredio je dvorište poznate tzv. crvene zgrade preko puta Opće bolnice Bjelovar u Mihanovićevoj i Franjevačkoj ulici. Za uređenje je izdvojeno 503 tisuće kuna, a dvorište je popločeno, postavljena je nova javna rasvjeta, klupe i kante za otpatke. Novost je i dječje igralište, koje će osim za male stanovnike tamošnjih zgrada, puno značiti i za jaslice dvaju vrtića koji se tamo nalaze. Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak najavio je kako će iduće godine krenuti i obnova parkirališta u ovom dijelu grada.

KOPRIVNICA – Nakon osvojenog četvrtog mjesta u grupnoj fazi Lige prvakinja, rukometašice Podravke Vegete doznale su tri protivničke ekipe u grupnoj fazi Kupa EHF-a. Podravka je bila nositeljica u prvom „potu“, a za ulazak u play-off borit će se u grupi B protiv mađarskog Siofoka, treće plasirane ekipe mađarskog prvenstva, zatim protiv rumunjske Magure te danskog Kopenhagena.

ZAGREB – U subotu, 23. studenog počeo je najveći i najstariji 49. Malonogometni turnir Kutija šibica 2019. koji traje do kraja prosinca. Ove godine za turnir se prijavilo ukupno 254 ekipe, što je 50 ekipa više nego lani i najveći broj prijava u posljednjih deset godina. Najveći broj prijava je u seniorskom dijelu turnira gdje se za prestižnu titulu osvajača Kutije šibica bore 164 ekipe, u veteranskom dijelu su 74 prijavljene ekipe, dok se za treći turnir žena prijavilo 16 ekipa koliko ih je bilo i prošle godine. Sve to potvrđuje status najvećeg kultnog malonogometnog turnira u regiji. Osim u Dvorani II Doma sportova utakmice se igraju i u sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava.

loading