Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj 23.-26.12.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Opera Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu priprema božićni koncert „Veselje ti navješćujem“ koji će biti održan ove subote, 23. prosinca 2017. godine od 19,30 sati. Koncertom će ravnati Nikša Bareza i Luka Vukšić, a bogat program čine poznate skladbe i pjesme koje su nezaobilazni dio blagdanskoga ozračja. Na koncertu će nastupati operni solistički zbor i orkestar zagrebačkog HNK.

ZAGREB – Na glavnom zagrebačkom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, Zagrepčani i njihovi gosti iz cijele Hrvatske, ali svijeta mogli su probati prigodni blagdanski objed – bakalar. Riječ je o akciji koju Grad Zagreb provodi već treću godinu za redom. „Ove godine na Badnjak nema posta no oni koji žele postiti mogli su pojesti bakalar“, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić. Za ovogodišnji blagdanski obrok utrošeno je 1400 kilograma bakalara, 800 kilograma oslića i tri tisuće kilograma krumpira, a o spravljanju tradicionalnog blagdanskog objeda već uobičajeno brine Ustanova Dobri dom.

VARAŽDIN- U već tradicionalnoj podjeli blagdanskog objeda na Badnjak, danas su u prostorijama Caritasove pučke kuhinje u Varaždinu, u novom Caritasovom centru, zajedno s varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom i ravnateljem biskupijskog Caritasa Antom Šolom sudjelovali župan Varaždinske županije Radimir Čačić, te posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, kao i čelnici grada Varaždina. Pučka kuhinja djeluje u sklopu Caritasa Varaždinske biskupije i u njoj se svakodnevno hrani veliki broj korisnika. U pučkoj kuhinji djeluje dvadesetak volontera koji uz pomoć župa diljem biskupije, brojnih tvrtki, i raznih udruga, kao i Varaždinske županije i Grada Varaždina te drugih gradova i županija na području biskupije, pomažu ljudima kojima je potrebna pomoć.

ZAGREB – Tradicionalni koncert  „Božiću u Ciboni“  bit će održan u utorak, 26.prosinca 2017. godine od 20,00 sati. Ovo je 29. po redu koncert na kojem će nastupiti preko 1500 članova KUD-ova i Kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske te operni solisti, uz pratnju Božićnog orkestra i pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca. Izvodit će obrade tradicionalnih i popularnih Božićnih pjesama.

MARIJA BISTRICA – Manifestacija “Advent u Zagorju” održava se po 14. put, a uključuje četiri prigodna programa, na različitim lokacijama, u sklopu koji se na županijskom adventskom vijencu pali po jedna svijeća. Manifestacija ove godine ima humanitarni karakter, a sredstva koja će biti prikupljena namijenjena su za nabavku pomagala članovima Udruge slijepih Krapinsko-zagorske županije. Četvrta adventska svijeća bit će zapaljena u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u nedjelju, 24. prosinca, na misi zornici, u 06,00 sati.

ZAGREB – Na glavnom zagrebačkom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, već treću godinu za redom održan je Rotarijanski ormar, humanitarna akcija Rotary kluba Agram. Cilj akcije je prikupiti sredstva za obnovu sportske dvorane osnovne škole Donji Lapac. Tako su građani mogli sudjelovati u humanitarnoj akciji kupovinom osobnih stvari članova Rotary kluba. „Cilj akcijeje prikupiti 30 tisuća kuna za obnovu krova sportske dvorane“, istaknula je Maša Katić, predsjednica Rotary kluba Agram. Akciju je podržao i zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić koji je najavio kako će i Grad Zagreb financijski pomoći pri sanaciji sportske dvorane Osnovne škole Donji Lapac.

VARAŽDIN – Jedan u nizu uspješnih programa koje je Varaždinska županija organizirala  u okviru Adventa koji se po prvi puta obilježava i u Županijskoj palači, priređen je u subotu, 23. prosinca.  Vijeće slovenske nacionalne manjine Varaždinske županije te Slovensko kulturno društvo Nagelj  u suradnji sa Županijom, organizirali su nastup kulturnih skupina iz okolice Ptuja te prigodnu prezentaciju slovenske nacionalne hrane. Slovenski advent u Varaždinu, privukao je brojne posjetitelje, a događanju su uz župana Varaždinske županije Radimira Čačića, prisustvovali i  njegova posebna savjetnica  Natalija Martinčević, zamjenik župana Tomislav Paljak, te predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac.

VARAŽDIN – U okviru Adventa koji se po prvi puta obilježava i u Županijskoj palači u Varaždinu, nakon uspješne humanitarne akcije za pomoć zakladi Vita,  Vijeće slovenske nacionalne manjine Varaždinske županije te Slovensko kulturno društvo Nagelj  u suradnji sa Županijom, ove subote, 23. prosinca 2107. godine  organizira nastup kulturnih skupina iz okolice Ptuja te prigodnu prezentaciju slovenske nacionalne hrane. Bit će to prilika za promociju slovenske nacionalne manjine, a županijski atrij će u subotu od 10,00 sati, još jednom biti mjesto pozitivne blagdanske atmosfere.

ČAKOVEC – Rotary klub Čakovec je Caritasovom domu Dr. Antun Bogdan Čakovec donirao uređaj za alternativnu komunikaciju koji će biti namijenjen korisnicima doma. Caritasov dom se brine o djeci i osobama s teškim komunikacijskim teškoćama, a ovim komunikatorom, kojim se komunicira pogledom, uvelike će se omogućiti njihovo ravnopravnije sudjelovanje u svakodnevnom životu. Ukupna vrijednost donacije je 30 tisuća kuna.

IVANIĆ GRAD – Božićni sajam kao i fotografiranje s bakom i djedom Mrazom te žive jaslice FA „Insula Ivanich“ bit će održani u Ivanić Gradu  ove subote, 23. prosinca 2017. godine od 09,00 do 18,00 sati.

KRIŽEVCI – Tradicionalno na Badnjak, i ove godine će u nedjelju 24. prosinca 2017. godine članovi KUD-a Križevci uprizoriti „Žive jaslice“. Uprizorenje rođenja Isusa je ispred crkve Svete Ane u središtu Križevaca, a program počinje u 19,00 sati, prije dječje polnoćke koja počinje u 20,00 sati.

LEPOGLAVA – Tradicionalni Božićni koncert i ove će godine biti priređen na Štefanje, u utorak, 26. prosinca 2017. godine u sportskoj dvorani lepoglavske osnovne škole. Brojne će božićne skladbe izvesti Limena glazba Lepoglava, Ženski zbor “Collegium Artisticum”, Tamburaški orkestar “Biseri” iz Kamenice i Glazbeni sastav Treća smjena. Koncert koji će početi u 18,00 sati pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave i u suorganizaciji s Turističko kulturno–informativnim centrom, organizira Turistička zajednica grada Lepoglave.

KRAPINA – Grad Krapina, gdje je u tijeku događanjima izrazito bogata manifestacija „Prosinac u Krapini“ na Štefanje, 26. prosinca 2017. godine bit će u znaku dva tradicionalna, uvijek iznimno dobro posjećena koncerta. Prvi počinje u 16,00 sati, u Festivalskoj dvorani, a riječ je o tradicionalnom Božićnom koncertu Puhačkog orkestra Petrovsko Špoljari, koji će sa svojim gostima izvesti popularne domaće i svjetske božićne pjesme, a bit će tu i popularnih kajkavskih popevki starijeg i novijeg datuma u posebnim aranžmanima prilagođenim puhačkom orkestru. Nakon koncerta u festivalskoj dvorani, krapinska štefanjska glazbena događanja u 18,30 sati sele u crkvu svete Katarine, gdje će 24. godinu za redom, zahvaljujući Zboru Bolji i krapinskom Franjevačkom samostanu svijet biti održan koncert Radujte se narodi.

ZAGREB – Nedjeljni raspored zagrebačkog javnog gradskog prijevoza bit će u primjeni na Božić i na blagdana Sv. Stjepana, u ponedjeljak i utorak, 25. i 26. prosinca 2017. godine, te na Novu godinu, u ponedjeljak, 1. siječnja, kao i na blagdan Sveta tri kralja, u subotu, 6. siječnja 2018 godine. U novogodišnjoj noći, za vrijeme svečanog dočeka na Trgu bana Josipa Jelačića, iz sigurnosnih će razloga tramvajski promet prema potrebi biti preusmjeren preko Glavnog kolodvora.

ZAGREB – Zagrebačka policija ponovno je najavila akciju jače kontrole sudionika u prometu. Tako će ove subote, 23. prosinca 2017. godine povodom nadolazećih blagdana, provesti akciju nadzora vožnje pod utjecajem alkohola, nepridržavanja ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, nepropisnog korištenja mobitela te ostalih prekršaja koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa. Akcija će se provoditi na mjestima pogodnim za zaustavljanje vozača, a vozače čije će ponašanje biti uzorno odnosno u skladu s propisima, prigodnim poklonima nagradit će osobe iz javnog života.

loading