Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 23.8.2015.

Posted in Vijesti

MARIJA BISTRICA – Iz  Zlatar Bistrice je u nedjelju, 23. kolovoza 2015. godine  krenulo Vozočašće konjskih zaprega i jahača koji tradicionalno krajem kolovoza hodočaste u Nacionalno marijansko svetište Mariju Bistricu. Svojim dolaskom impozantnu i nadasve živopisnu manifestaciju uveličali su na ovom 13. Vozočašću brojni uzvanici predvođeni ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom koji je u slavonskoj nošnji jahao na čelu povorke te u kočiji Mirka Majseca, predsjednika Udruge uzgajivača konja Krapinsko-zagorske županije, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i župan Krapinsko-zagorske žuapnije Željko Kolar.Riječ je o međunarodnoj manifestaciji konjskih zaprega i konja koju tradicionalno prve nedjelje poslije Velike Gospe organizira Županijska udruga uzgajivača konja Krapina.Sudjeluju uzgajivači konja iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije i naravno i s područja cijele Hrvatske.Ministar poljoprivrede RH Tihomir Jakovina na konju. Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, i Milan Bandić,gradonačelnik Zagreba, o dojmovima izravno u program Radija Kaj, u razgovoru s urednicom Biserkom Jakšić.Više od stotinu zaprega i 300-tinjak jahača krenulo je iz Zlatar Bistrice prema Mariji Bistrici, a sudionike je ispratio Žarko Miholić, načelnik Općine Zlatar Bistrica.Županijska udruga uzgajivača konja Krapinsko- zagorske županije, Mirko Majsec.

KOPRIVNICA – Velika turistička manifestacija Renesansni festival, održat će se u Koprivnici od 27. do 30. kolovoza 2015. godine, na koprivničkim bedemima.

Priprema se bogata  scenografija ovog povijesnog spektakla. Renesansni festival ove godine slavi svoj deseti rođendan te se očekuje više od 50 tisuća posjetitelja za koje organizatori pripremaju bogati program.

loading