Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 24.02.2017.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Ugovori o dodjeli ukupno 1,37 milijuna kuna udrugama civilnog društva koje djeluju na području Krapinsko-zagorske županije potpisani su danas, 24. veljače 2017. godine u Krapini. Športska zajednica Krapinsko-zagorske županije dobila je 860.000 kuna, Županijski školski športski savez 190.000 kuna, Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije150.000 kuna, „Kajkaviana, Društvo za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine 70.000 kuna, Zajednica tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije 66.000 kuna i Kostelska pištola-Keglevićeva straža 35.000 kuna. – Ovi današnji potpisi predstavljaju materijalnu potporu radu ovih udruga, no naša suradnja na brojnim projektima puno je veća od toga. Vaše udruge spoj su ulaganja u budućnost i brige za najmlađe, ali i očuvanja kulture i naše povijesti, i to je vaša najveća kvaliteta – rekao je prilikom potpisivanja ugovora župan Željko Kolar.

ZAGREB – U punoj dvorani nekadašnjeg kina Narodno Sveučilišta, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek petak 24. veljače 2017. godine održala je tribinu na kojoj je osim dijelova svoga političkog programa predstavila i neke od članova užeg tima. Riječ je o umirovljenom generalu 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Jozi Milićeviću te nagrađivanoj urbanistici i arhitektici Tei Horvat.  Tribinu je moderirao Boris Matoic, predsjednik vijeća Mjesnog odbora „Sesvetska Sopnica“, a na tribini je govorio i vijećnik u Gradskoj skupštini Miroslav Polovanec iz Kašine. Umirovljeni general 1. gardijske brigade Tigrovi Jozo Milićević za Sandru Švaljek rekao je da se priključio njezinu timu jer ponuđeni program predviđa da struka u suradnji s građanima odlučuje što Zagreb treba.

KRIŽEVCI – Svečano potpisivanje Ugovora o načinu i uvjetima ostvarivanja prava studenata na povrat otplaćenih rata studentskog kredita danas su svečano potpisali križevački gradonačelnik Branko Hrg i 12 novih studenata. Tako je nastavljena praksa da se svim uspješnim studentima, koji u redovitom i propisanom roku odrade studentske obveze te po završetku studija ostanu u Križevcima,omogući da studentske kredite pretvore u stipendiju. Prilikom potpisivanja ugovore, križevački gradonačelnik Branko Hrg rekao je kako je na ovaj način u mlade Križevčane u proteklih sedam godina uloženo 1,7 milijuna kuna te da je 300-tinjak studenata koristilo mogućnosti koje pruža ovaj program kreditiranja i stipendiranja.

KOPRIVNICA – Marin Pucar novi je predsjednik Uprave koprivničke prehrambene kompanije Podravke. Uz njega za članove Uprave, Nadzorni odbor izabrao je Ivu Brajević, Ljiljanu Šapina i Hrvoja Kolarića, a od 1. svibnja u upravu ulazi i Davor Doko. Predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Dubravko Štimac jučer navečer je izjavio kako je odluka o predsjedniku uprave donijeta jednoglasno, no kako izbor nije bio nimalo jednostavan te je i zato toliko dugo trajalo. Marin Pucar u prvom obraćanju medijima zahvalio je na ukazanom povjerenju te rekao kako je čast i odgovornost biti na čelu Podravke, ali i velika obaveza da se tvrtka učini boljom, uspješnijom nego do sada. Istaknuo je kako je većinu karijere, 12 godina, proveo u koprivničkoj kompaniji te je ovo dodatni motiv da s Podravkom napravi još veći iskorak.

VARAŽDIN – Pred članovima Županijske skupštine Varaždinske županije, na njihovoj je današnjoj sjednici opsežan dnevni red. Na posljednjoj sjednici u ovom sazivu na dnevnom je redu izvješće o radu župana za posljednjih šest mjeseci prošle godine, zatim prijedlog odluke o javnim priznanjima Varaždinske županije, te izvještaj o stanju nezaposlenosti i zapošljavanju na području Varaždinske županije za prošlu godinu, te više drugih tema.

ČAKOVEC – Svečanost povodom 156. obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera, austrijskog filozofa i utemeljitelja antropozofije rodom iz Međimurja, bit će obilježena nizom događanja koja će se odvijati danas poslijepodne kod Steinerove rodne kuće i u Centru dr. Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu. Program počinje u 16,30 sati, a povod za sva ta događanja je i 10. obljetnica od osnivanja spomenutog Centra.

IVANEC – Muzej planinarstva večeras je otvoren u Ivancu. Završena je naime prva faza uređenja reprezentativnog prostora u kome će se na jednom mjestu trajno čuvati i posjetiteljima prezentirati sačuvana baština iz iznimno duge i zanimljive ivanečke prošlosti. U ovoj fazi otvoren je tek manji dio muzejskog prostora i to rekonstruirana i obnovljena stara škola i dio novodograđenog prostora na katu kao i dio podrumskog prostora. Posjetitelji  mogu razgledati izloške vezane uz rudarstvo i planinarstvo te dio fotografskog opusa pokojnog ivanečkog fotografa Petra Jagetića. Muzej planinarstva u ulici Rudolfa Rajtera, večeras je otvorio ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.Svečanim otvorenjem završena je prva od tri faze radova, vrijedna oko 4 milijuna kuna, koju su financirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo kulture i Grad Ivanec. Ukupna vrijednost projekta, koji će se nastaviti realizirati kroz narednih par godina, iznosi oko 15 milijuna kuna.

loading