Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 24.04.2019

Posted in Vijesti

JASTREBARSKO – Energetski obnovljenu zgradu ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Jastrebarskom  ove srijede, 24. travnja 2019. godine obišao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Kako je istaknuo župan Kožić ovime se dobivaju znatne uštede u potrošnji energenata, čak više od 60%, a emisija CO 2 bit će smanjena za čak 80%.Ukupna vrijednost projekta „Energetska obnova zgrade Dom zdravlja Zagrebačke županije – Ispostava Jastrebarsko“ iznosi 2,5 milijuna kuna od čega 50% financira Županija, a 50% novaca je iz EU fondova. Sada slijedi energetska obnova ispostave Doma zdravlja u Zaprešiću, a u pripremi je projektna dokumentacija za ispostave u Samoboru, Velikoj Gorici i Ivanić Gradu.

ZAGREB – Zagrebački holding, podružnica Čistoća, od ove srijede, 24. travnja 2019. godine, započinje s novom uslugom koja omogućava razvrstavanje i sakupljanje plastične i metalne ambalaže na kućnom pragu. Djelatnici Hrvatske pošte dijelit će građanima koji stanuju u obiteljskim kućama pakete žutih vrećica za odlaganje plastične i metalne ambalaže. U paketu se nalazi 13 besplatnih vrećica volumena 60 litara, za polugodišnje razdoblje što iznosi dvije vrećice po mjesecu. Učestalost odvoza plastične i metalne ambalaže u žutim vrećicama je dva puta mjesečno u svakoj gradskoj četvrti, a građani su dužni odložiti žutu vrećicu na mjesto primopredaje otpada, uz ili na mjesto svog spremnika za miješani komunalni otpad, u vrijeme odvoza koji započinje 1. svibnja a detaljan raspored kao i više informacija moguće je dobiti na mrežnoj stranici Zagrebačkog holdinga.

ZAGREB – Na Zagrebačkom velesajmu započeli su proljetni sajmovi. Riječ je o sajmovima Graditeljstvo, Interklima, EMAT i Interprotex čiji sadržaj u fokus stavlja planiranje, projektiranje, izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način, uključujući i sve prisutniju potrebu za zaštitom ljudi, imovine i podataka. Predstavlja se 142 izlagača iz 21 zemalje na 21.000 četvornih metara paviljona 8a gdje su sajmovi Graditeljstvo i Interklima, paviljona 9 gdje je Emat, te paviljona 11a u kojem se održava sajam Interprotex. „Ova četiri sajma su šlag na tortu proljetnog sajmovanja na Velesajmu koji ove godine obilježava 110 godina rada“, naglasila je Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma. Proljetni sajmovi Graditeljstvo, Interklima, EMAT i Interprotex traju do subote 27. travnja.

VARAŽDIN – Ugovore za radove koji se odvijaju u sklopu EU projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“, čija je ukupna vrijednost 12,8 milijuna kuna, župan Varaždinske županije Radimir Čačić potpisao je ove srijede, 24. travnja 2019. godine, sa izvođačima radova izabranima u postupku javne nabave. Riječ je o ugovorima vrijednosti 2,1 milijun kuna, dok je ukupna vrijednost građevinskih radova u sklopu ovog projekta 4,7 milijuna kuna. U rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja u Vinici bit će uloženo 1,7 milijuna kuna. U Domu zdravlja u Ivancu u adaptaciju stubišta i ulaza u zgradu bit će uloženo 154 tisuće kuna, a za radove u Domu zdravlja u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, gdje će također biti adaptirani stubište i ulaz u zgradu, bit će uložena 241 tisuća kuna. Kako je rečeno, neki radovi već su u tijeku, no svi će biti završeni do kraja 2019. godine. Drugi dio projekta je investiranje u opremu, vrijednosti preko sedam milijuna kuna, a ona je većim dijelom već isporučena u preko 50 ambulanti diljem županije. 85% sredstava osigurano je preko EU fondova, dok je učešće županije 15%.

ČAKOVEC – Dovođenje novih američkih tvrtki u Hrvatsku te jačanje suradnje, razlog je posjeta veleposlanika SAD-a Roberta Kohorsta ove srijede, 24. travnja 2019. godine, Međimurskoj županiji, a tim je povodom održana i konferencija za medije u Palači turizma u Čakovcu. Veleposlaniku je župan Matija Posavec predstavio potencijale Međimurja, s naglaskom na obrazovanje i gospodarstvo; dva sektora u koje županija najviše ulaže, a bilo je i govora o razvijanju automobilske industrije. – Naše tvrtke već i sada imaju dobre poslovne odnose sa američkima, a mi i dalje moramo raditi na razvijanju partnerskih odnosa na regionalnoj razini – istaknuo je župan Posavec. Da mu se svidjelo što je vidio na ovom području, rekao je veleposlanik Kohorst, dodajući da Međimurska županija ima stav kod rješavanja problema i stvaranja dobre radne atmosfere kod privlačenja novih američkih tvrtki i investitora. – Svidio nam se način na koji se Međimurska županija priprema za investicije i ulaže u edukaciju radne snage, a naše veleposlanstvo će pomoći u promociji i privlačenju stranog kapitala – rekao je Kohorst. Veleposlanik je obišao i Međimursko veleučilište, Tehnološko inovacijski centar, a susreo se i sa mladim međimurskim košarkašima na igralištu Ekonomske škole.

VARAŽDIN – 25. sportski susreti umirovljenika Varaždinske županije održavaju se danas u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin. U sportskim natjecanjima sudjeluje više od 460 natjecatelja iz 31 udruge umirovljenika koji su članovi Saveza udruge umirovljenika Varaždinske županije. Natjecatelje su svojim dolaskom podržali župan Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević, a župan je tom prilikom naglasio kako je ovakav oblik druženja s mnoštvom aktivnosti od izuzetnog značaja. Inače, na području Varaždinske županije je oko 41,5 tisuća umirovljenika, a u okviru Sportskih susreta tri su discipline u kojima se natječu; kartaške igre, kuglanje i pikado.

KRAPINA – Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata na području Krapinsko-zagorske županije održalo je svoju drugu sjednicu, te ujedno obilježilo Međunarodni dan bolesnika. Na sjednici se raspravljalo o provedenim aktivnostima, pri čemu je istaknuto da su izrađeni leci i plakati s informacijama pacijentima gdje mogu dostaviti svoje primjedbe, pritužbe i pohvale, otvorena službena adresa elektroničke pošte: zaštita-prava-pacijenata@kzz.hr, na koju se mogu dostaviti pritužbe i pohvale pacijenata. Do kraja kalendarske godine planiraju se tiskati plakati za svaku ambulantu po ispostavama županijskog Doma zdravlja, Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana te specijalne bolnice u Krapinskim i Stubičkim Toplicama te se postaviti na pacijentima dostupna mjesta.

KOPRIVNICA – Održana je konferencija „#Design Your Future“ kao završna aktivnost IT boot campa u sklopu projekta „Partnerstvo za sve 2“ kojem je nositelj Razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije. Tom prilikom svoje su projekte prezentirali polaznici Campa koji su 12 tjedana zajedno s mentorima vrijedno radili na razvoju ideja. Ujedno su koprivnički poduzetnici ispričali svoje priče kako su zaradili prve novce, kako se suočiti s preprekama te može li hobi biti posao. Projekt „Partnerstvo za sve 2“ vrijedan je dva milijuna kuna i provodi se do naredne godine.

loading