Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 24.05.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Program kojim će biti obilježen Dan Grada Zagreba i blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata predstavljen je danas na konferenciji za medije u zagrebačkoj palači Dverce. Program obuhvaća smjenu straže Počasne satnije Kravat pukovnije, lađarske utrke na jarunskom jezeru, izložbe dijela Ede Murtića te izložbe fotografija „Zakaj volim Zagreb“, a vrhunac proslave bit će koncert Zagrebačke filharmonije na Trgu sv. Marka koji će biti održan 27. svibnja. Kako bi obilježavanje Dana grada Zagreba bilo još sadržajnije, turistička zajednica organizira besplatna razgledavanja zagrebačkih znamenitosti, a građani će moći besplatno Zagreb razgledati i turističkim autobusom, turističkim tramvajem te vlakićem. Uz gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, na konferenciji za medije govorili su direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, maestro Dmitrij Kitajenko, te frontman grupe  Najbolji hrvatski tamburaši Stanko Šarić.

MILJANA – Predavanje na temu “Hrvatska recentna kretanja,  uloga HNB i strukturna ograničenja gospodarskom rastu” članovima Kluba Skup za Zagorje predavanje je u srijedu, 24. svibnja 2017. održao guverner HNB Boris Vujčić.  Okupljene zagorske poslovne ljude i goste pozdravio je domaćin i  predsjednik Kluba Dragutin Kamenski. U zanimljivom razgovoru guverner Vujčić je odgovorio i na niz pitanja o preprekama bržem rastu gospodarstva te EU fondovima iz kojih će se za 2-3 godine povući najviše sredstava, kada će postati sve značajniji izvori financiranja.

ZAGREB – Nakon što je u prosincu 2015. godine plato ispred Ministarstva branitelja na prijedlog Udruge veterana 2. gardijske brigade Gromovi imenovan Trgom Nevenke Topalušić koja je tragično preminula tijekom braniteljskih prosvjeda trg je uređen i danas svečano otvoren.  Ministar branitelja Tomo Medved tom prigodom je istaknuo, kako je uređenje i imenovanje ovog trga svojevrsni iskorak s ciljem trajnog sjećanja i zahvale svim hrvatskim braniteljima. S uređenjem trga krenulo se u travnju ove godine, a u potpunosti je radove financirao grad Zagreb. Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da je Topalušić istinska heroina Hrvatske. Za postavljanje klupa i zelenila na ovom trgu Grad je uložio 400 tisuća kuna.

ZAGREB – Nakon nedjeljnjih lokanih izbora, nezadovoljstvo članova SDP-a sve je veće. Kako stanje u drugoj najjačoj hrvatskoj stranci ne bi utjecalo na rezultate kandidata koji su se plasirali u drugi krug lokalnih izbora, voditelj izbornog stožera te župan koji je osvojio najviše glasova birača, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, pozvao je danas stranačke kolege da se u naredna dva tjedna orijentiraju isključivo na lokalne izbore. – Oni članovi koji ne budu učinili to, ne mogu očekivati našu podršku u budućnost, naglasio je Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije.

KOPRIVNICA – Na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika u Italiji HIPPO Lagnguage Competition na kojem učenici od petog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole pokazuju svoje vještine i znanja iz svih elemenata jezika, razumijevanje, poznavanje i primjenu gramatike, te pismeno i usmeno izražavanje učenica koprivničke Osnovne škole Đuro Ester Marta Kunštić osvojila je visoko drugo mjesto. Tim povodom danas je za nju održan prijem u koprivničkoj Gradskoj upravi. U finalnom natjecanju iz engleskog jezika u konkurenciji 20-ak kandidata iz 11 različitih zemalja u kategoriji sedmih i osmih razreda, Marta Kunštić kao jedina učenica iz cijele Hrvatske vratila se kući sa srebrnom medaljom zlatnog sjaja, na što je, kaže, posebno ponosna.

Veliki je ovo uspjeh i za Koprivnicu ali i cijelu Hrvatsku, kaže zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

ZAGREB – Dječji ljetni kamp, što ga ustanova Upravljanje sportskim objektima organizira za svoje najmlađe korisnike nakon završetka škole, provodit će se od 19. lipnja  do 28.  srpnja na lokacijama RSC Jarun i Sportskog parka Mladost. Organizacijom ljetnih kampova za djecu i mlade u mjestu stanovanja želi se pružiti mogućnost organiziranog i zabavnog korištenja slobodnog vremena tijekom ljetnih školskih praznika.  Program je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta od 7 do 12 godina te uključuje organizaciju različitih sportsko-rekreacijskih aktivnosti, ekološku radionicu, radionicu sigurnosti na vodi i edukacija o zaštiti kože od sunca. Zamišljen je kao dnevni boravak djece, a cijena programa iznosi 500 kuna, uz uključeni ručak.

ZAGREB – Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan 3,2 milijuna kuna za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje poduzetništva u ovoj godini. Na natječaj koji je otvoren do 29. svibnja prijaviti se mogu mikro i mali poduzetnici, koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije ili obavljaju djelatnost na području županije. Subvencije će se dodjeljivati za početak poslovanja poduzetnika i za žene poduzetnice, dok će se kapitalne pomoći dodjeljivati za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti. Iznosi bespovratnih potpora, ovisno o mjeri za koju se korisnik prijavljuje, kreću se od 15.000 kn do 100.000 kn. Više detalja dostupno je na službenim stranicama zagrebačke županije.

SV. MARTIN NA MURI – 13. Savjetovanje za uzgajivače svinja, dvodnevni edukativni program u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske, na kojem će biti predstavljene aktualnosti u svinjogojskoj proizvodnji, provedba mjera iz programa ruralnog razvoja, kao i uspostava slIjedivosti svinjogojske proizvodnje na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima započinje danas u Toplicama Sv. Martin. Teme ovogodišnjeg Savjetovanja obuhvaćaju i područje zdravlja i hranidbe svinje, kvalitete svinjskog mesa, uvjete za preradu mesa na gospodarstvu podrijetla, a prikazat će se postupak revitalizacije hrvatskog uzgoja mangulice, nužnost za stvaranjem proizvodnog tipa teške svinje, te mogućnosti i potencijali za uspješnu svinjogojsku proizvodnju.

VARAŽDIN – Primopredaja knjiga koje je Hrvatsko kulturno društvo Napredak doniralo Salezijancima za knjižnice i srednje škole u Bosni, održana je u  Biskupijskom centru u Varaždinu. Knjige je donirao Miroslav Klemm, umirovljeni povjesničar umjetnosti te dugogodišnji muzejski savjetnik Gradskog muzeja u Varaždinu, preuzeo don Stjepan Bolkovac, tajnik Hrvatske salezijanske provincije, a bit će donirane Katoličkom školskom centru “Don Bosco” u Žepču u središnjoj Bosni. Inače HKD Napredak ove godine slavi 95. Obljetnicu, a tim su povodom u Varaždinu i Ivancu postavljene prodajne izložbe slika “95 godina s Vama – umjetnošću za Bosnu” Sredstva od prodaje namijenjena su za siromašne obitelji i djecu u školovanju, za pomoć održavanju 19. ljetne škole njemačkog jezika

KOPRIVNICA – Učenici trećeg razreda koprivničke Osnovne škole „Đuro Ester“ posjetili su sjedište Koprivničko-križevačke županije kako bi doznali više o ustroju i geografskom položaju županije te upoznali župana Darka Korena i njegove suradnike. Župan Koren je sa suradnicima strpljivo odgovarao na učenička pitanja koje je među ostalim zanimalo koliko gradova i stanovnika ima Koprivničko-križevačke županija, ali i koji su najveći gospodarski subjekti i kako posluju. Pokazali su veliko znanje o županijskim turističkim manifestacijama, kao i o prirodnim znamenitostima. Školarcima je prikazan promotivni film županijske Turističke zajednice „Podravina i Prigorje na dlanu“.

ZABOK – Sinoć oko 22,30 sati ponovo je došlo do požara u zabočkoj Regeneraciji. Požar je buknuo u komori s regeneriranim teksilnim vlaknima, a na požarište su odmah po dojavi izašli vatrogasci zabočke Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Zabok. Uzrok požara bit će poznat po obavljenom policijskom očevidu.

loading