Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 24.06.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – ZGKul ove godine započeo je vrhunskim koncertima na Tomislavovom trgu, a tijekom ljetnih mjeseci u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta bit će održano više od 600 predstava, kino projekcija, koncerata klasične i pop glazbe, uličnih događanja, plesnih večeri, likovnih radionica i dječjih predstava. Posebno svečano na Trgu kralja Tomislava bit će ove nedjelje, 25. lipnja 2017. godine, kada će pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Grada Zagreba biti održana svečanost povodom Dana državnosti, gdje će s komičnom operom „Ero s onoga svijeta“ Jakova Gotovca od 21,00 sat nastupiti zbor i orkestar Opere i ansambl baleta zagrebačkog HNK.

IVANEC – Tradicionalni 8. Ivanečki gospodarski sajam održava se ovog petka i subote, 23. i 24. lipnja 2017. godine, u Ivancu. Na Trgu hrvatskih Ivanovaca te u izložbenom šatoru ispred tamošnje gradske vijećnice u tijeku su izložbene aktivnosti sajma, u sklopu kojeg su Projektni ured grada Ivanca i Poslovna zona Ivanec pripremili i savjetovanja za poduzetnike i obrtnike. Dvodnevni sajam prati i bogat kulturno-zabavni program.

ČAKOVEC – Dan državnosti, ove će nedjelje, 25. lipnja 2017. godine u Međimurju simbolično obilježiti delegacije Međimurske županije, Grada Čakovca, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policijske uprave Međimurske, Hrvatske vojske, kao i različitih udruga civilnog društva. Obilježavanje će započeti u 09,00 sati svetom misom za domovinu u župnoj crkvi Svetog Nikole biskupa u Čakovcu, nakon čega će spomenute delegacije krenuti prema Spomeniku poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih, gdje će položiti vijence i zapaliti svijeće.

KOPRIVNICA – Koordinacija za ljudska prava Koprivničko-križevačke županije održala je svoju prvu sjednicu s novim predsjednikom, zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem. Ljubić je predložio da se otvori e-mail adresa Koordinacije na koju bi se  izravno mogli javljati zainteresirani za zaštitu ljudskih prava, a jedan od prijedloga je i da se uputi dopis županijskim i drugim ustanovama koji se bave ljudskim pravima radi ukazivanja na konkretne probleme u kojima Koordinacija može dati svoj doprinos. Nakon prikupljanja podataka, ponovno će se održati sjednica Koordinacije kako bi se odlučilo koja će pitanja imati prioritet rješavanja, a među prvima će svakako biti prava romske nacionalne manjine, obzirom na broj njezinih pripadnika u Koprivničko-križevačkoj županiji.

ZAGREB – Skrivanjem kultnih filmova diljem Zagreba, Motovun Film Festival zagrebačkoj publici prije velikog uspona na motovunsko Brdo filmova pripremio je njihovo prikazivanje. Igra skrivača počinje u subotu, 24. lipnja 2017. godine, filmom Klub boraca čija će projekcija biti u Kući za ljude i umjetnost Laubi.  Inače, u igri skrivača sudjeluje pet klasika. a svi koji žele otkriti ostale tajne lokacije održavanja projekcija, trebaju se prijaviti na newsletter Motovun Film Festivala.

ZAPREŠIĆ – Manifestacija Dan plemstva bit će održana u Novim dvorima Jelačićevim u Zaprešiću ove subote, 24. lipnja 2017. godine, u organizaciji Plemićke mladeži koji će ovom prilikom izvoditi stare tradicionalne plesove koji su se u srednjem vijeku izvodili na balovima. Početak je u 17,00 sati.

KRAPINA – Nakon „Noći krapinskog pračovjeka“, programa kojim je proteklog vikenda započelo „Ljeto u Krapini“, ova tradicionalna manifestacija nastavlja se i ovog vikenda, subotnjom besplatnom projekcijom animiranog filma „Zootropola“ od 19 sati u krapinskom kinu, a program koji je prilagođen svim uzrastima, nastavlja se u nedjelju od 17 sati na Hušnjakovom. Posjetitelji će moći uživati u Stand up-u, nastupima mađioničara i bacača vatre iz udruge „Šareni svijet“, neizostavnim radionicama za djecu i glazbenom nastupu Špica benda.Trećeg vikenda „Ljeta u Krapini“, od 29. lipnja do 2. srpnja na rasporedu su Dani Gavelle, kada će posjetitelji na Hušnjakovom besplatno moći pogledati predstave ove kazališne kuće, a  tu je i čitav niz drugih događanja.

loading