Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 24-27.12.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Svečani koncert Božić u Ciboni održan je 26. prosinca 2015. godine u prepunoj dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović. Tradicionalnu božićnu čestitku građanima su u Ciboni uputili nadbiskup kardinal Josip Bozanić te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Božić u Ciboni već 27. put uzastopce održava se na blagdan sv. Stjepana. Brojni posjetitelji, njih više od 4.000, te gledatelji pred malim ekranima imali su priliku uživati u izvedbama vrhunskih glazbenih umjetnika i impresivnih zborova koji su oduševili sve okupljene na ovom tradicionalnom koncertu. Prigodne blagdanske pjesme izvelo je više od 1500 izvođača uz pratnju Božićnog orkestra i pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca. Veličanstveni koncert uveličali su i predstavnici Povijesnih postrojbi Hrvatske vojske i Kravat pukovnije.  Božić u Ciboni održao se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Košarkaškim klubom Cibona te Hrvatskom radiotelevizijom.

KRAPINA – Tradicionalan završni godišnji koncert, 26. prosinca 2015. godine,  na Štefanje, održala je Limena glazba Petrovsko – Špoljari. Ovo je treća godina otkako Špoljari godišnji koncert održavaju u krapinskoj Festivalskoj dvorani.petrovsko koncert 2015

ZAGREB – Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec prosinac i božićnica u iznosu od sto kuna isplaćivat će se danas. Podsjetimo, riječ je o novčanoj pomoći koju ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od tisuću I petsto kuna mjesečno.

ZAGREB – Danas na Badnjak, na Trgu bana Jelačića, građani će po prvi puta imati priliku kušati bakalar, prigodni blagdanski objed u organizaciji Grada Zagreba. Na prigodnom blagdanskom druženju na središnjem gradskom trgu, od 11,00 do 13,00 sati, bakalar će građanima dijeliti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima.

VARAŽDIN – U tradicionalnoj podjeli blagdanskog objeda, danas prijepodne, u prostorijama Caritasove pučke kuhinje u Varaždinu, sudjelovat će  zajedno sa varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom i ravnateljem biskupijskog Caritasa Antom Šolom i župan Varaždinske županije Predrag Štromar sa svojim zamjenicima Alenom Kišićem i Alanom Košićem, a bit će tu i izaslanstvo Grada Varždina na čelu sa gradonačelnikom Goranom Habušem. U Caritasovoj pučkoj kuhinji svakodnevno se hrani veliki broj korisnika. Treba  reći  i kako u pučkoj kuhinji djeluje veliki broj volontera koji uz pomoć župa diljem biskupije, brojnih tvrtki, poduzetnika i raznih udruga, kao i Grada Varaždina te Varaždinske županije i drugih gradova i županija na području biskupije pomažu ljudima kojima je potrebna pomoć.

ZAGREB – Pregled prevencijskih aktivnosti vezanih uz zdravstvo na području Zagrebačke županije u 2015. godini bio je tema sjednice županijskog Savjeta za zdravlje. Deset preventivnih programa sufinancirala je ove godine Zagrebačka županija. Riječ je o programu zaštite mentalnog zdravlja, prevencije pušenja i pretilosti, izvanbolničkog liječenja ovisnosti, prevencije šećerne bolesti, raka dojke i spolno prenosivih bolesti, programu cijepljenja te mjerenja koncentracije peludi ambrozije. Također, prezentirani su rezultati ispitivanja zdravstvene ispravnosti hrane na području Županije. Cilj provođenja svih preventivnih programa je podizanje svijesti o zdravlju i zdravom načinu života.

KRIŽEVCI – „Udomitelj = obitelj za nenasilje“ novi je projekt Udruženja „Djeca prva“ i Centra za socijalnu skrb Križevci. Cilj projekta je doprinijeti prevenciji svih oblika nasilja nad djecom i mladima, kroz izravnu pomoć udomiteljima na području Koprivničko-križevačke županije. Radit će se na osnaživanju udomitelja za odgovorno roditeljstvo – udomiteljstvo u najboljem interesu djeteta, unapređenju znanja i vještina udomitelja za nenasilne metode odgoja djece i mladih te utjecati na osjetljivost lokalne i šire zajednice za probleme nasilja nad djecom i mladima kao i promociji važnosti udomiteljstva. Projekt traje do rujna naredne godine, a sufinancira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih.

ČAKOVEC – Osnovnoškolce s područja Čakovca pozivaju iz uprave Grada da se prijave na zimske kampove koje organiziraju zajedno sa sportskim udrugama, a koji će se održati tijekom zimskih praznika. Naime, u tom razdoblju će se održati plivački kamp, ali i informatičke, povijesne te radionice kreativnog čitanja i pričanja legendi. Prijave za zimski plivački kamp traju do 30. prosinca, a prijavnice se osim u školama, mogu dobiti i na recepciji Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu. Plivački kamp traje od 4. do 8. siječnja 2016. godine. Na kamp i radionice se mogu prijaviti sva djeca koja imaju prebivalište na području Grada Čakovca, bez obzira koji osnovnu školu pohađaju.

loading