Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 24.-25.08.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Sanirani istočni kolnik Avenije Marina Držića od Ulice Milke Trnine do Ulice grada Vukovara te saniran zapadni kolnik Svačićevog trga i Kumičićevu ulicu ove nedjelje, 25. kolovoza 2019. godine, otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. – Ovime smo završili radove na
prometnicama u užem centru grada i sada se selimo u Novi Zagreb, gdje će sutra od 6 sati započeti radovi sanacije SR Njemačke od Avenije Dubrovnik do Vatikanske- rekao je gradonačelnik Bandić.Držićeva je sanirana za tjedan dana, čija je vrijednost radova 2,5 milijuna kuna dok su radovi na Svačićevom i Kumičićevoj napravlejni za tri dana vrijednosti
500 tisuća kuna.

MARIAZZEL- Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovog je vikenda, 24. i 25. kolovoza 2019. godine,  posjetio grad Mariazzel u Austriji gdje je, na poziv željezanskog biskupa dr. Egidija Živkovića, sudjelovao na tradicionalnom godišnjem hodočašću Gradišćanskih Hrvata Austrije, Slovačke i Mađarske u najpoznatijem austrijskom Marijansko svetište koje godišnje pohodi više od milijun ljudi.U okviru misnog slavlja, biskup dr. Egidije Živković uručio je gradonačelniku Milanu Bandiću najviše biskupijsko priznanje – orden za osobe koje podupiru kulturni, humanitarni i vjerski
život Željezanske biskupije i Gradišćanskih Hrvata, kopiju kipa Gospe od Mariazella te hodočasnički štap.

ZAGREB – Ovogodišnje izdanje jednog od omiljenih zagrebačkih ljetnih festivala „Plesne večeri na Zrinjevcu“ traje do nedjelje, 25. kolovoza 2019. godine. Plesne večeri na Zrinjevcu dio su projekta Zagrebački vremeplov, koji u Zagrebu različitim projektima oživljava romantični duh prošlih vremena. Ove godine, uz koncerte i plesne programe, Plesne večeri, uz lagane ljetne gastronomske delicije i osvježenja na gastro-kućicama, donose po prvi puta i zanimljiv filmski program, s četiri filmske projekcije. Cjelodnevni program traje od 11,00 do 23,00 sata.

DESINIĆ – Drugi Legendfest, festival narodnih priča, legendi i mitova Krapinsko-zagorske županije, u dvoru Veliki tabor održan je u subotu, 24. kolovoza 2019. godine, a ovogodišnja tema bili su zmajevi. Radi se o obiteljskom festivalu na kojem su za najmlađe organizirane radionice izrade zmajeva i zmajevih jaja, a za odrasle kazališne predstave. Na samom završetku manifestacije, upriličeno je i spaljivanje velike skulpture zmaja.

VARAŽDIN- Glazbeni spektakl, u suradnji varaždinskih i mariborskih glazbenika, „Carmina Burana“ održat će se 14. rujna 2019. godine, na otvorenom, uz obalu rijeke Drave kod Arene u Varaždinu. Uz dirigentsku palicu Dade Ruža, legendarno djelo Carla Orffa „Carmina Burana“ izvest će zborovi i simfonijski orkestri Glazbene škole u Varaždinu, Konzervatorij za glazbu i balet Maribor i zbor Chorus Angelicus uz soliste Ivanu Lazar (sopran), Armanda Puklaveca (bariton) i Danila Kostevšeka (tenor), a dirigentica će biti Dada Ruža. Koncert će se održati i u Slovenskom narodnom gledališću u Mariboru, dva dana kasnije, a dirigent na tamošnjem koncertu bit će Slavko Magdić. Glavni organizator koncerta u Varaždinu je Koncertni ured Varaždin.

SVETI IVAN ZELINA- Blagdan svetog Bartola obilježen je tradicijskim programom postavljanja klopoteca i strašila u vinogradima na bregima Belavina iznad Kalinja u Svetom Ivanu Zelini ove subote, 24. kolovoza 2019. godine.

KOPRIVNICA – Ekipa „Super 9“, sastavljena od učenika 4. c razreda koprivničke Osnovne škole „Braća Radić“ osvojila je zlatnu medalju u graničaru u velikom međunarodnom finalu Sportskih igrala mladih. U napetom finalu, oni su pobijedili vršnjake iz Srbije, rezultatom 2-0. Ekipi, koju vodi učiteljica i izbornica Ljiljana Pavleković, Grad Koprivnica osigurao je besplatan prijevoz autobusom na ovo međunarodno natjecanje.

PRELOG – Dječji biciklistički kamp, osmi po redu, u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog, održat će se od utorka, 27. kolovoza 2019. godine do četvrtka, 29. kolovoza 2019. godine na sportskim terenima Sportsko rekreacijskog centra DG Sporta u Prelogu. Tijekom kampa će biti postavljeno nekoliko poligona na kojima će djeca uz stručno vodstvo trenera moći vježbati tehniku vožnje bicikla i naučiti nešto novo o biciklizmu. Kamp započinje svaki dan u 18,00 sati i traje do 19,30 sati. Djeca starija od 10 godina posjet će XC stazu Berek i terenski proći osnovnu obuku brdskog biciklizma. Kamp je besplatan, kroz tri dana njegovog trajanja, za djecu će biti osigurana i okrepa.

ZAGREB – Čestitku u povodu nove velike pobjede hrvatskog boksača Filipa Hrgovića, koji je u meču u meksičkom Hermosillu nokautirao domaćeg borca Marija Herediju te obranio WBC-ov internacionalni teškaški pojas, uputio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. – Bravo Filipe! Čestitam ti na novoj pobjedi i još jednom dominantnom nastupu kojim si nastavio svoj niz nepobjedivosti.Iskreno se veselim i ovoj pobjedi, ali i onima koje ćeš tek zabilježiti u budućim nastupima, jer uz tvoju upornost, trud i talent, drugačiji rezultati nisu niti mogući, piše u
čestitki zagrebačkog gradonačelnika.

loading