Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 24.3.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Čestitku u povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, sugrađanima je uputio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.  Kao najveći kršćanski blagdan koji slavi život, vjeru i nadu, donosi mir  i radost,  neka duh Uskrsa osnaži naše zajedništvo, probudi optimizam i potakne solidarnost prema bližnjima. Neka produbi našu spoznaju o tome koliko je važno činiti dobro i dijeliti ga s drugima, davati najbolje od sebe, raditi na dobrobit obitelji, zajednice, svoga grada i svoje domovine, kaže u čestitki gradonačelnik Bandić i dodaje, kako je to u ovom bremenitom vremenu ujedno i put do modernoga, uspješnog i pravednijeg društva.

ZAGREB – Sastanak s predsjednikom Udruge darivatelja krvi Tomislavom Glušićem  danas je održao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Prepoznavši rad ove jedinstvene Udruge, na sastanku je darivateljima krvi pružena potpora Grada Zagreba, koji će za njihov rad osigurati prostor, istaknuo je Glušić. Pohvalu radu Udruge i akciji „Crvenkapljica“, koja je prošlog petka na darivanje krvi privukla brojne javne osobe, uputila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Irena Jukić. Zahvaljujući brojnim građanima –darivateljima krvi predstojeće Uskršnje blagdane dočekujemo s dovoljnim zalihama naglasila je Jukić.

ZAGREB – Danas, na Dan žalosti u povodu tragičnih događaja u Bruxellesu, u Veleposlanstvu Belgije, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić  upisat će se u Knjigu žalosti. U znak suosjećanja sa žrtvama tragedije u Bruxellesu Zagrebačke fontane, u Ulici Hrvatske bratske zajednice od sinoć su osvijetljene bojama belgijske zastave.

ZAGREB – Predsjednik Povjerenstva nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu Steve Green objavit će na konferenciji za novinare danas u 17,15 sati u Muzeju Mimara koji će hrvatski grad ponijeti laskavu titulu Europske prijestolnice kulture. Devet je gradova – Dubrovnik, Đakovo, Osijek, Pula, Rijeka, Split, Varaždin, Zadar, Zagreb predalo kandidature na natječaj i tako ušlo u prvi krug natjecanja. Povjerenstvo stručnjaka je potom u svibnju evaluiralo kandidate i preporučilo četiri grada u drugi natječajni krug: Dubrovnik, Osijek, Pulu i Rijeku. U donošenju odluke Povjerenstvo će se voditi prema šest glavnih kriterija: doprinos dugoročnoj strategiji, europska dimenzija, kulturni i umjetnički sadržaj, sposobnost izvođenja, doseg i upravljanje projektnim ciklusom.

KOPRIVNICA –  Koprivnička Podravka još je jednom potvrdila predanost izvrsnosti u upravljanju ljudskim potencijalima te je po drugi puta nagrađena certifikatom Poslodavac Partner kojeg je primio predsjednik Uprave Zvonimir Mršić. U godini za nama koprivnička je kompanija unaprijedila čak 22 procesa upravljanja zaposlenicima, od ukupno 45 koji se ocjenjuju tijekom certificiranja za ovo prestižno priznanje. Značajan napredak zabilježen je u svih pet procjenjivanih područja; Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Radu, motivaciji i nagrađivanju, Usavršavanju te Odnosu prema zaposlenicima. Rezultat svjedoči snažnom fokusu Podravke na razvoj transparentnog sustava upravljanja zaposlenicima s ciljem njegovanja kulture razvoja kompetencija i izvršenja strateških ciljeva organizacije.

ZAGREB – Javni poziv za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme bolničkih ustanova i poliklinika na području grada Zagreba  i u ovoj godini raspisala je Zagrebačka županija. Osigurano je 200 tisuća kuna. Kako Zagrebačka županija nema na svom području opću bolnicu, stanovnici se liječe u bolnicama grada Zagreba. Stoga, pravo na podnošenje prijave imaju bolničke ustanove i poliklinike sa sjedištem na području Zagreba, koje pružaju specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i usluge bolničkog liječenja. Najveći iznos novčane subvencije koju pojedina bolnička ustanova ili poliklinika može ostvariti iznosi 50 tisuća kuna. Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava odnosno do 31. listopada.

ZAGREB – Uskoro počinju dugo očekivani i najavljivani radovi na ogradi na Mirogoju. Ovih dana zatvoren je javni natječaj vrijedan 2,5 milijuna kuna. Riječ je o 760 metara nove ograde koja će razdvajati rubne parcele Mirogoja od Remetske ceste te će služiti kao vizualna i zvučna barijera između najvećega gradskog groblja i ulice. Projektant je arhitekt Marijan Hržić.

KRAPINA – Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina u pripremama je za 9. Sajam poslova. Tim povodom jučer je održan sastanak svih koji su uključeni u organizaciju. Po prvi puta ove godine u sklopu Sajma poslova održat će se i Dan poslodavaca s ciljem informiranja poslodavaca o uslugama Zavoda. Jedna od aktivnosti bit će i okrugli stol „Kako uskladiti potrebe tržišta rada u Krapinsko-zagorskoj županiji“. Kako se u sklopu Sajma poslova već tradicionalno održava i Dan profesionalnog usmjeravanja predložena je i organizacija prezentacije deficitarnih zanimanja za učenike završnih razreda osnovnih škola. Sajam poslova će biti održan 12. travnja u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina. U organizaciju su uključeni HGK ŽK Krapina, Obrtnička komora KZŽ, Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija.

LUDBREG – Za konačno zatvaranje i sanaciju ludbreškog odlagališta otpada Meka iz fondova EU odobreno je oko 27 milijuna kuna. Sufinanciranje EU je u 100-postotnom iznosu, a uvjet je da se svi građevinski radovi izvedu do kraja ove godine. Odlagalište komunalnog otpada Meka je neuređeno odlagalište na koje se odlagao otpad sakupljen na području Grada Ludbrega od 1994. do 2015. godine, kada je zatvoreno.

ČAKOVEC – Na križanju Kalničke ulice i Južne zaobilaznice Čakovca djelatnici Hrvatskih cesta danas će postaviti novi semaforski stup s vozačkom i pješačkom semaforskom lanternom.  Semafor će biti pušten u redovni režim rada, a konzola na semaforski stup s vodoravnom semaforskom lanternom i znakovima bit će postavljena za dva tjedna, obavijestili su iz čakovečke gradske uprave, zamolivši istovremeno građane da poštuju prometna pravila i postavljenu signalizaciju, kako ne bi ugrožavali sebe i ostale sudionike u prometu.

KOPRIVNICA – Koprivnički Komunalac počeo je označavanje postojećih smeđih posuda za biorazgradivi otpad ugradnjom čipova. Čipiranje se uvodi radi stvaranja pretpostavki za obračun odvoza otpada prema količini. Svaka posuda za biorazgradivi otpad bit će označena odgovarajućim čipom i barcode naljepnicom radi povezivanja s uređajem za očitavanje čipova na vozilu i evidencijom korisnika u komunalnom poduzeću. Korisnici i dalje svoje smeđe posude za otpad trebaju iznositi ispred svojih kuća, u dane kada se obavlja odvoz biorazgradivog otpada, bez obzira ima li u njima ili nema otpada. Posude trebaju ostaviti na javnoj površini do sumraka kako bi se radnicima omogućila ugradnja čipova tijekom popodnevnih sati.

loading