Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 24.9.2016.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Sajam obnovljivih izvora energije – Cro Eco Energy Expo, najstariji i najveći sajam obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, traje  do 25. rujna 2016. godine u Varaždinu, uz sudjelovanje više od 30 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Sedmi Cro Eco Energy Expo, regionalna je sajamska priredba specijalizirana za nove tehnologije, opremu i usluge na području obnovljivih izvora energije. Organizator sajma koji se održava u varaždinskoj sportskoj dvorani na Dravi je Grad Varaždin.

ZAGREB – Javnozdravstvenom akcijom pod nazivom „Dan zdravih dojki“, u subotu, 24. rujna 2016. godine, na Trgu Petra Preradovića, s ciljem podizanja svijesti o očuvanju zdravlja dojki te prevencije i ranog otkrivanja raka dojki, obilježit će Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zajednicom pacijenta oboljelih od raka „Sv. Juraj“ te Zavodom za javno zdravstvo Dr.Andrija Štampar. Tijekom akcije na Trgu Petra Preradovića bit će postavljen mobilni mamograf na kojem će žene moći obaviti besplatni mamografski pregled (bez uputnice). Za sudjelovanje u ovoj akciji potrebno se unaprijed naručiti na brojeve telefona Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

ZAGREB – Viteški turniri, Crna kraljica, streličarske radionice, sprave za mučenje, srednjovjekovna glazba, žongleri i noćne borbe s vatrom, sadržaji su koji će biti na raspolaganju svim posjetiteljima XI. „Srednjovjekovnih dana na Medvednici“, ove subote i nedjelje, 24. i 25. rujna 2016. godine od 12,00 do 20,00 sati. Radi se o manifestaciji koju organizira Javna ustanova „Park prirode Medvednica“  te oživljava običaje, atmosferu  i duh srednjeg vijeka na Medvedgradu.

VARAŽDIN – Varaždinske barokne večeri, festival nacionalnog značenja i najznačajnija glazbeno-scenska priredba  sjeverne Hrvatske otvoren je u petak, 23. rujna 2016. godine i trajat će do 4. listopada. U sklopu 46. Varaždinskih baroknih večeri bit će izvedeno 16 koncerata u Varaždinu i devet koncerata u drugim mjestima i gradovima, a predstavit će se 18 ansambala, dok popratni program festivala obuhvaća 12 različitih zanimljivih popratnih programa. Zemlja partner ovogodišnjeg festivala je Španjolska.

ČAKOVEC – Mirisi jeseni, od petka, 23. rujna 2016. godine preplavljuju središte Čakovca. Naime, drugu godinu za redom, u organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca, održava se manifestacija pod nazivom „Jesenska rapsodija u Čakovcu“. Tom će se prigodom svi posjetitelji izložbenog prostora na Franjevačkom trgu moći prisjetiti mnogih starih običaja vezanih uz jesen i pripremu za zimu, kušati i kupiti zimnice i tradicionalna jela koja su se pripremala u ovo doba godine, a koje izlaže 60-ak izlagača. Osim eno-gastronomske ponude, središte grada Čakovca ukrašeno je i prigodnim motivima jeseni.

KOPRIVNICA – Koprivnica je dobila Europski parkić prijateljstva koji se nalazi u ulici Hrvatske državnosti, a uređen je uz pomoć vrijednih mališana iz dječjeg vrtića Tratinčica. Europski parkić prijateljstva, mjesto je gdje će se okupljati mladi i djeca. Posađeni su kuglasti javori te postavljena staza od drvenih oblica i kućica za ptice, a najljepši dio parkića krasi Klupa prijateljstva koju su oslikali polaznici Dječjeg vrtića Tratinčica. Kreativnom edukacijom željela se skrenuti pozornost na važnost ekologije, sigurniju i zdraviju budućnost Koprivnice i to na najbolji mogući način, kroz rad s mladima, ističe zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

 

 

 

loading