Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 25.03.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Po drugi put Zagreb je domaćin Revije vina Zagrebačke županije. Ta enološka manifestacija okupila je 38 vinara iz 9 vinogorja Zagrebačke županije koji se predstavljaju s više od 170 vina svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti, među kojima su i brojna šampionska vina s međunarodnih ocjenjivanja. Osim vinara s područja Zagrebačke županije, na Reviji vina gostuju i vinari iz susjedne Slovenije. „Proizvođači daju sve od sebe i rezultat je vidljiv na međunarodnim natjecanjima na kojima njihova vina osvajaju zlatna, srebrna i brončana odličja“, istaknuo je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

ZABOK – Sastanak predstavnika HŽ Putničkog prijevoza s predstavnicima Krapinsko-zagorske županije te gradonačelnicima i načelnicima s područja županije, na temu organizacije prometa tijekom radova na modernizaciji i elektrifikaciji pruge Zaprešić-Zabok održan je danas, 25. ožujka 2019. godine u Zaboku. – Dionica Zaprešić-Zabok od 1. travnja bit će zatvorena kompletno, 24 sata i organiziran je alternativni prijevoz autobusima, naglasio je predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić. – Radi se oko 3,5 tisuće putnika dnevno i za njih ćemo na najbolji mogući način nastojati sve dobro organizirati. Putnike ćemo zamoliti za strpljenje, jer će dva puta, u Zaboku i Zaprešiću, presjedati na autobuse, koji će stajati što je najbliže moguće željezničkim stanicama ili na nekim postojećim autobusnim stanicama. Organizirali smo se na način da imamo dvije autobusne linije, brzu, ali i sporu, koja će se zadržavati na svim stajalištima. Ta regulacija će trajati šest mjeseci, do 1. listopada, no kako do onda remont neće biti u potpunosti gotov, pruga će biti zatvorena od 7,00 do 16,00 sati. Kompletna elektrifikacija će trajati najkasnije do srpnja 2021. godine, rekao je Ukić. – Važno je da ljudi što manje osjete tu promjenu, bit će određenih problema, no nastojat ćemo svesti ih na minimum, rekao je, također pozivajući putnike na strpljenje, župan Željko Kolar.

ZAGREB – Nakon osam dana radova, u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. godine je u promet puštena Sajmišna cesta koja je obnovljena na dionici od Tišinske ulice do Ulice Karla Metikoša. Radovi, koje je obišao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, su obuhvatili uklanjanje starih i postavljanje novih slojeva asfalta te rekonstrukciju popratne prometne i komunalne infrastrukture u duljini od dva kilometra, a njihova vrijednost je oko 2,8 milijuna kuna. Gradonačelnik Bandić je bio i na početku radova na Sarajevskoj cesti koja će se kompletno obnoviti, od Vatikanske do Ulice Draganići. „Stanje ulice je bilo neodrživo. Građani Jakuševca, Hrelića i Dugava već godinama inzistiraju na uređenju koje je evo danas započelo. Čekamo još puni profil Sarajevske koja bi se kroz godinu ili dvije trebala preko Ranžirnog kolodvora spojiti na autocestu Zagreb – Sisak“, rekao je Milenko Arapović, predsjednik vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – istok. Radovi u dužini od gotovo jednog kilometra obuhvatit će izmjenu asfalta, proširenje prometnice i obnovu prometne infrastrukture te bi trebali okončati 03. travnja a njihova vrijednost je oko 1,7 milijuna kuna. Počela je i sanacija kolnika u Ulici Kralji, u Svetoj Klari, u blizini Osnovne škole Sveta Klara. Predviđeni rok trajanja radova je osam dana, a obnovit će se oborinska odvodnja, postaviti nova vertikalna i horizontalna signalizacija, a prometnica će se proširiti u dužini od 150 metara. Vrijednost radova u Ulici Kralji je 250 tisuća kuna.„Nema alternative nego osobno doći tamo gdje su problemi i rješavat ih na licu mjesta“, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

ZAGREB – Atletičarku iz AK Svetice Mateu Parlov, višestruku rekorderku i prvakinju Hrvatske koja je nedavno na maratonu u Sevilli postigla drugi rezultat svih vremena u Hrvatskoj i time ispunila normu za svjetsko prvenstvo u Dohi, ovog  je ponedjeljka, 25. ožujka 2019. , u zgradi Gradske uprave primio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Sredinom travnja, Mateu očekuje i nastup na Beogradskom polumaratonu što je dobar ispit pred svjetsko prvenstvo.

ZAGREB – Sajamska manifestacija Domaće je domaće u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija otvorena je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Na Sajmu, koji je otvoren do petka, 29. ožujka svoje proizvode izlaže više od 100 proizvođača, uglavnom branitelji i članovi njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge i kućne radinosti, koji su okupljeni u Udruzi Panonija. Radi se o proizvođačima poznatih slavonskih delicija – suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Na otvorenju prisutne su pozdravili ministar branitelja Tomo Medved, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, župan Vukovarsko- srijemske županije Božo Galić i predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić.

ČAKOVEC – Prvi međužupanijski EU Caffe – Neka se i moj glas čuje! održan je u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. godine, u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. EU- Caffe koji organiziraju Informacijski centar EUROPE DIRECT Čakovec i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, na temu političke participacije građana otvorio je župan Međimurske županije Matija Posavec. U raspravi su sudjelovali maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i Gimnazije Karlovac.

LEPOGLAVA – O provedbi i realizaciji gradskog programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda gradonačelnik Lepoglav  Marijan Škvarić razgovarao je s ravnateljima triju osnovnih škola. Grad Lepoglava za tu će namjenu izdvojiti 320.000 kuna. Tim će se sredstvima sufinancirati nagrade učenicima i mentorima za uspjehe ostvarene na županijskim i državnim učeničkim smotrama znanja, a gradonačelnik Škvarić najavio je i dodatne projekte, između ostalog sufinanciranje sa 100 kuna po tretmanu usluga logopeda djeci vrtićke dobi. Izrazio je i spremnost Grada da financira održavanje ljetne škole robotike, program izvanškolskog glazbenog obrazovanja, rad školske prometne mladeži te edukativne aktivnosti usmjerene suzbijanju vršnjačkog nasilja.

KRAPINA – Javni natječaj za dodjelu sredstava putem pokroviteljstva i financiranja manifestacija i drugih događanja u ovoj godini objavio je Grad Krapina. Manifestacije i druga događanja u smislu ovog Javnog natječaja su aktivnosti koje provode organizacije civilnog društva i druge neprofitne organizacije s ciljem davanja dodatne ponude na području Grada Krapine i razvoja Grada općenito. Ukupna planirana sredstva osigurana u gradskom Proračunu po ovom natječaju iznose 90 tisuća kuna. Rok za podnošenje prijedloga je 20. travanj 2019. godine.

KOPRIVNICA – Prijem za učenike i mentore osnovnih škola iz Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, koji sudjeluju u radu Centra izvrsnosti i Udruge mladih matematičara Hrvatske, upriličio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima. Oni su nedavno sudjelovali na međunarodnom matematičkom natjecanju na Cipru, gdje su ostvarili vrhunske rezultate. U konkurenciji učenika iz 24 zemlje svijeta, Lovro Priselec i Ivan Sinjeri iz koprivničke Osnovne škole „Braća Radić“ osvojili su prvo mjesto u kategoriji prezentacija, dok je Lara Vuković, učenica iste škole, bila najbolja u kategoriji videa. Za svoje iznimne uspjehe, učenici i mentori su primili prigodne poklone Grada Koprivnice.

loading