Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 25.05.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Ljeto na Strossu, tradicionalna manifestacija koja na tri mjeseca svakodnevnim koncertima, likovnim izložbama i radionicama, kazališnim predstavama, plesnjacima oživljava Gornji grad bit će svečano otvorena danas. Tijekom cijelog dana održava se gornjogradska likovna kolonija, od 20,00 sati na rasporedu je glazbena slušaonica, a od 21,00 koncert Twins rocka. U sklopu ljeta na Strossu bit će organiziran i sada već tradicionalni doček pola nove godine, ali i izložba pasa mješanaca. Inače Ljeto na Strpossu svake godine posjeti nekoliko tisuća što domaćih što stranih posjetitelja.

KOPRIVNICA – Ugovori za financiranje programa i projekata udruga u gospodarstvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju danas su potpisani u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na javni natječaj prijavilo se 30 udruga sa 46 programa, ističe župan Darko Koren i dodaje kako je u proračunu ove godine bilo za ovu namjenu predviđeno 400 tisuća kuna, dok je posljednjih 10, izdvojeno oko 2 milijuna kuna. Od ovogodišnjih projekata
osim nadogradnje pluga i edukacije Udruge orača, izdvaja se ulaganje u razvoj vinogradarstva županijske Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara, Hlebinski susreti pčelara i njihove stručna edukacija, stručne edukacije za mljekaru Udruge mljekara Sava te županijska izložba vina

POZNANOVEC – Krajem listopada prošle godine na gradilištu u Poznanovcu položen je kamen temeljac za početak gradnje crkve. Kako je tada rečeno, Poznanovčani bi crkvu trebali dobiti za pet godina. Trenutno su radovi u punom jeku, a osim što su napravljeni temelji, crkva je počela dobivati i prve obrise onoga kako bi trebala izgledati. Ovih dana postavlja se i drvena oplata za betonsku konstrukciju. Crkva će biti posvećena Svetom Ivanu Pavlu II., a vrijednost radova kreće se između 15 i 17 milijuna kuna.

KRIŽEVCI – Građevinska dozvola za semaforizaciju raskrižja Koprivničke i Gundulićeve ulice te za rekonstrukciju Koprivničke ulice u Križevcima postala je pravomoćna. Time su ispunjeni svi uvjeti te Hrvatske ceste mogu pokrenuti postupak javne nabave. Procijenjena vrijednost projekta je 3,6 milijuna kuna. U isto vrijeme, Županijska uprava za ceste Koprivničko-križevačke županije provodi postupak javne nabave za rekonstrukciju Gundulićeve ulice čija je vrijednost milijun kuna. Pokrenut je i postupak javne nabave za modernizaciju križevačke Bogovićeve ulice, a vrijednost ovih radova je 310 tisuća kuna, te se tome dodaju i radovi na vodovodu i odvodnji vrijedni 400 tisuća.

CELJE – Program 50. jubilarnog MOS međunarodnog sajma obrtništva i poduzetništva danas će najaviti organizatori u 11,00 sati u prostorima Celjskog sajma. Radi se o središnjem i najvećem trgovačkom sajmu u Sloveniji, koji će za ovo jubilarno izdanje predstaviti brojne inovacije, a koje će posljedično dodatno povećati značaj sajma na zadovoljstvo brojnih izlagača, ali i posjetitelja. Sajam po prvi puta ima i zemlju partnera- Hrvatsku, a predstavit će i prigodno izdanje poštanske marke. Program će pored glavnih organizatora, predstaviti i članovi Udruženja obrtnika Slovenije, Ministarstva za gospodarski razvoj i tehnologiju RS, predstavnici zemlje partnera te predstavnici slovenske pošte i Filatelističkog saveza Slovenije.

ZAGREB – U sklopu manifestacije Hrvatska volontira, u zagrebačkom parku Zrinjevac danas se održava Volonterski doručak. Cilj akcije je okupljanje volontera kako bi se poslala poruka da volonteri nisu samo pomagači, već su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena. Volonterski doručak počinje u 10,30 sati, a svi zainteresirani moći će se pridružiti na preko 300 volonterskih aktivnost.

ZAGREB – Konzultacije o Natječaju za prijavu projekata za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2017. godinu danas će biti održane u prostorijama Zagrebačke županije u Zagrebu od 12,00 do 14,30 sati. Konzultacije, koje provodi županijski Upravni odjel za gospodarstvo, predviđene su za poduzetnike s područja Zagrebačke županije koji su zainteresirani za prijavu na ovaj Natječaj.

ČAKOVEC – U sklopu proslave Dana Grada Čakovca, Zajednica sportskih udruga Čakovca danas organizira festival sporta “Čakovec živi sport”. Na toj manifestaciji čakovečki sportski klubovi predstavit će svoje aktivnosti na štandovima i na sportskim poligonima na području čakovečkog središnjeg Trga Republike. Ukupno 22 čakovečka sportska kluba predstavit će se u dva termina, od 10,00 do 12,00 i od 16,00 do 18,00 sati, a sve s ciljem promocije široke lepeze sportova koja postoji u Čakovcu, u koje bi se moglo uključiti što više mladih osoba. Nakon završetka manifestacije svi sudionici, posjetitelji, djeca i roditelji moći će sudjelovati i u Utrci grada Čakovca s početkom u 18,30. Ona je ove godine zamišljena je kao rekreativno trčanje, odnosno hodanje za cijelu obitelj, a uz to je i humanitarna karaktera.

VARAŽDIN – Danas poslijepodne će biti održana  „16. Olimpijada dječjih vrtića Varaždinske županije“. Na stadionu „Sloboda“ u Varaždinu mališani će se natjecati u atletskim disciplinama, štafeti i nogometu. Cilj Olimpijade dječjih vrtića je  djeci u najranijoj dobi približiti olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. Manifestaciju koja počinje u 16,00 sati, organizira  Savez sportova Varaždinske županije u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina, pod pokroviteljstvom Varaždinske županije. Olimpijadu dječjih vrtića će otvoriti župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

loading