Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 25.07.2016.

Posted in Vijesti

SESVETSKI KRALJEVEC – Rano jutros započeli su radovi na sanaciji Dugoselske ceste, od okretišta autobusa u Sesvetskom Kraljevcu do granice s Gradom Dugo Selo dužine 1.200 metara i širine 7 metara gdje će se ugraditi novih 5 šahtova te utrošiti 2.500 tona asfalta.  Vrijednost radova, koji bi trebali biti gotovi do 1. kolovoza, je  2 milijuna kuna. Prometnica je na tom dijelu zatvorena za sav promet, a  obilazni pravci su; iz smjera istoka odnosno Dugog Sela je  Josipa Zorića – Josipa Predavca – Rugvička ulica – čvor Rugvica – autocesta A3 – čvor Ivanja Reka i dalje u smjeru Grada Zagreba. Iz smjera zapada Slavonska avenija – čvor Ivanja Reka – autocesta A3 – čvor Rugvica – Rugvička ulica – Josipa Predavca – Josipa Zorića. Zatim iz smjera sjevera   čvor Kraljevački Novaki – autocesta A4 – čvor Ivanja Reka – autocesta A3 – čvor Rugvica – Rugvička ulica – Josipa Predavca – Josipa Zorića te  iz smjera juga      obilaznica Grada Zagreba- čvor Ivanja Reka – autocesta A3 – čvor Rugvica – Rugvička ulica – Josipa Predavca – Josipa Zorića.

ZAGREB – Građevinski radovi na rekonstrukciji u Jedinici intenzivnog liječenja, dijelu operacijske sale te dijelu Klinike za pedijatriju u Klinici za dječje bolesti, u Klaićevoj, počinj od danas, 25. srpnja, pa djecu i roditelje mole za razumijevanje tijekom radova koji bi trebali malim pacijentima pružiti bolje uvjete za boravak i liječenje. Klinika će za vrijeme trajanja radova nastaviti raditi, zbrinjavati sve hitne pacijente i što veći mogući broj unaprijed dogovorenih zahvata. Ipak, nemoguće je izbjeći odgađanje pojedinih planiranih zahvata. Tijekom radova roditelji neće moći boraviti uz djecu 24 sata dnevno, ali će im se, sukladno mogućnostima, omogućiti što dulji boravak.  Završetak radova očekuje se u roku od dva mjeseca.

ZAGREB – Pravo upisa u srednje škole u ljetnom roku ostvarilo je gotovo 40 tisuća učenika. Za upis u 1. razred srednje škole prijavilo se ukupno 42.339 učenika, a pravo upisa ostvarilo je 39.892 kandidata. Kako se ističe na stranicama MZOS-a, više od 94 posto kandidata ostvarilo je pravo upisa na svoj prvi ili drugi prijavljeni prioritet. Osim toga, od ukupno 2.676 kandidata s teškoćama u razvoju, u ljetnome upisnom roku pravo upisa ostvarilo je 2.617 kandidata.  U srednjim školama za jesenski rok okvirno je ostalo 6.827 slobodnih mjesta, od čega 1.355 u Zagrebu. Jesenski upisni rok za učenike s teškoćama u razvoju počet će 16. kolovoza, a za redovite učenike i ostale kandidate 22. kolovoza.

KRAŠIĆ – Besplatni pregled mobilnim mamografom i ovog tjedna provodi Dom zdravlja Zagrebačke županije   Snimanja se obavljaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9,00 do 12,00, a utorkom i četvrtkom od 14,00 do 17,00 sati.. Danas i sutra, 25. i 26. srpnja obavljaju se u Krašiću, u srijedu 27. srpnja besplatni  mamografski pregled moći će se obaviti u Rakovcu, u četvrtak, 28. srpnja u Preseki te u petak 29.srpnja u Pisarovini. Zagrebačka županija je za provođenje Nacionalnog  programa ranog otkrivanja raka dojke po gradovima i općinama s područja županije ove godine osigurala 100 tisuća kuna.

KOPRIVNICA – Nasipe na vodotoku Drave koji su se tijekom poplava 2014. pokazali kao kritične točke, obišli su koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Ivan Pal u pratnji predstavnika Hrvatskih voda područja Đurđevac Josipa Fučeka i županijske vatrogasne zajednice. Radi se o oko 15 kilometara nasipa na području Općina Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete koji su u protekloj godini sanirani i obnovljeni. U sklopu obilaska pregledana su i staništa ptica bregunica, a ujedno je isprobana i nova oprema Stožera za zaštitu i spašavanje Koprivničko-križevačke županije nabavljena početkom godine.

ČAKOVEC – Radovi na rekonstrukciji kolektora II u Čakovcu, zbog kojih je do jučer bio zatvoren promet Preloškom ulicom te Ulicom dr. Ante Starčevića, su završeni. Rekonstrukcija se provodila u sklopu Aglomeracije Čakovec, projekta kojim se obnavlja dotrajala kanalizacijska infrastruktura na čakovečkom području. Inače, kako bi radovi na obnovi kanalizacijske mreže koji zahtijevaju privremenu regulaciju prometa što prije završili,  radi se ubrzano na cijelom čakovečkom području, priopćili su iz čakovečke Gradske uprave.

VARAŽDIN – U provedbu projekta „Sigurnost na vodi“, putem kojeg se želi ukazati na opasnosti koje prijete kupačima na kupalištima, i ove se godine uključilo Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.  Volonterke Gradskog društva Crvenog križa Varaždin ovih su dana tako kupačima na  kupalištu Aquacity podijelile edukativni materijal Hrvatskog Crvenog križa o pravilima ponašanja uz vodu, te promidžbeni materijal u obliku lepeze za hlađenje što ga je Hrvatski crveni križ izradio u okviru  Akcijskog plana Ministarstva zdravlja  za ublažavanje posljedica toplinskog udara.

KRAPINA – Nakon što su za vikend, zbog asfaltiranja Gajeve ulice i Trga Ljudevita Gaja, za promet bili zatvoreni Magistratska ulica i Trg Ljudevita Gaja, ponovno se primjenjuje dosadašnji režim privremene regulacije koji je na snazi od početka veljače ove godine. Gajeva ulica ostaje i dalje zatvorena radi dovršenja radova, a Magistratskom ulicom promet će se odvijati jednosmjerno u smjeru sjever – jug, od raskrižja sa Ulicom Matije Gupca i Ulicom D.G. Krambergera, a izlaz je kroz Trg Ljudevita Gaja na Ulicu Hrvatskih branitelja.

loading