Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj 25.-26.12.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Tradicionalni 31. koncert Božić u Ciboni, u organizaciji Grada Zagreba – Centra za kulturu i informacije Maksimir, u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, održat će se u četvrtak, 26. prosinca 2019. godine u 20,00 sati u KC Dražen Petrović. Svečani koncert i ove će godine okupiti sjajne glazbene umjetnike – soliste, pjevačke zborove i orkestar koji čine najbolji glazbenici orkestra Gradskog kazališta Komedija pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca.

ZAGREB – Pravi božićni duh može se osjetiti na Kaptolu, ispred Katedrale, gdje Zajednica Cenacolo priređuje žive jaslice, prikaz Isusovog rođenja i prvih trenutaka života. U predstavi sudjeluju Sveta obitelj, mudraci, pastiri, domaće životinje, a likove utjelovljuju nekadašnji članovi zajednice Cenacolo. Žive se jaslice na Kaptolu održavaju do 6. siječnja 2020. godine pa će se  i 26. prosinca održavaju od 16,15 do 19,00 sati.

ZAPREŠIĆ – Tradicionalni prikaz živih jaslica na Trgu Ivana Pavla II u Zaprešiću u organizaciji Udruge Stepinčeva oaza mira može se pogledati u četvrtak i petak, 26. i 27. prosinca od 18,00 sati.

VARAŽDIN – Likovna kolonija pod nazivom „Oslobađanje Anđela“ održat će se 28. prosinca 2019. godine na Trgu tradicijskih obrta u Varaždinu , od 15,00 do 20,00 sati uz bogat glazbeni program. U 20,00 sati otvaranje je izložbe ledenih skulptura u prostorima „Muzeja anđela“ uz nastup zbora „Chorus angelicus“ i dobrotvornu aukciju radova. Izrađene će skulpture ove godine, uz primjenu 3D tehnologija, za razliku od prošlogodišnjih ledenih skulptura imati dulji životni vijek. Navedene 3D printane replike umjetnina postat će dio postava Muzeja Anđela.

KRAPINA – Tradicionalno, 26. prosinca, u Krapini će biti održan 26. božićni koncert „Radujte se narodi“. Koncert se po 26. puta održava u krapinskoj Crkvi svete Katarine s početkom u 18,00 sati. Nastupit će Mješoviti zbor crkve sv. Katarine, Župni zbor sv. Nikole biskupa Krapina, Alojz Vešligaj, Snježana Elčić, Irena Fučkar i Lira Pavić, Andrija Kos i Carpona band, Zbor Udruge umirovljenika Krapina „Gajev spomenek“, Muški vokalni ansambl Krapina, Foklorna skupina Viline, te Zbor Bolji svijet i solisti: Sara Majsec, Jana Salopek i David Vidović. Koncert organizaju Zajednice Bolji svijet i Franjevački samostan u Krapini, a medijski pokrovitelj je Radio Kaj.

KRAPINA – Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i krapinski župnik Davor Štuljan i ove godine organiziraju Krapinsku božićnu priču, koja će se održati u petak, 27. prosinca 2019. godine, u 19,00 sati, u podrumu Župnog dvora Krapina. Božićnom ugođaju i toploj atmosferi svojim će stihovima doprinijeti Slađana Benkus, Zdenka Čavić, Darko Foder, Ivan Hršak – Belko, i Zorica Klinžić. Stihove će interpretirati Martin Grđan, Biserka Ipša i Ronald Žlabur, a prigodne skladbe će izvoditi vokalni solisti Zoran Čavužić, Miljenko Golub, Bojan Jambrošić, Ella Inkret, Gordana Ivanjek Tušek, Lucija Jelušić, Iva Ranogajec Inkret, Tanja Mršić i Zdenka Kovačićek, uz glazbenu pratnju Karla Kukovačeca, Petre Onderufove i Žarka Tušeka, dok će voditelj programa biti Željko Slunjski.

BJELOVAR – Jubilarni, 10. donacijski koncert „Božićni san“, održat će se u petak, 27. prosinca 2019. godine u bjelovarskom Domu kulture. Na koncertu će nastupiti tamburaši iz Bjelovara i okolice, te Stjepan Štef Fortuna i Ana Fortuna. Koncert počinje u petak u 18,00 sati, a donacije će se prikupljati na dan koncerta od 18,00 sati.

ZAGREB – Središnja poslovnica Zagrebačkog holdinga za odnose s korisnicima u Ulici grada Vukovara 41 na Božić, blagdan sv. Stjepana i Novu godinu bit će zatvorena, a uobičajeno će raditi u nastavku tjedna. Bez obzira na blagdane, korisnička će podrška biti osigurana svakim danom od 0 do 24 sata na broj 072 500 400. Također, 31. prosinca blagajne i šalter GSKG, Vodovoda i odvodnje te Plinare Zagreb – opskrbe rade prema uobičajenom radnom vremenu. Blagajne, reklamacije i informacije Čistoće u petak, 27. prosinca rade od 8,00 do 14,00 satite 31. prosinca do 12,00 sati.

 

 

loading