Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 26.07.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB –  Mladoj studentici Andrei Kralj nagradu, kao milijuntom korisniku javnih garaža u 2016. godini, danas je u javnoj garaži Tuškanac uručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Ani Kralj uručen je vrijednosti kupon za korištenje zagrebačkih javnih garaža u protuvrijednosti od 500 kuna. Mjesečno parkira i do desetak puta u zagrebačke garaže, te kako je rekla Ana Kralj, zadovoljna je nagradom koju će pametno iskoristiti. Inače, javna garaža Tuškanac proglašena je u europskom natjecanju kao jedna od najljepših garaža u nekoj od europskih metropola.

ZAGREB – Novi putnički terminal Međunarodne zračne luke dr. Franjo Tuđman sedam mjeseci prije predviđenog roka spreman je za tehnički pregled. Osim zgrade, uređeno je i parkiralište kapaciteta 1.100 mjesta. Unutar zgrade u čekaonicama su već postavljeni stolci, uređaji za skeniranje prtljage i putnika te 30 šaltera za check-in. Ono što sada slijedi je testiranje svih ugrađenih sustava kako bi aerodrom u ožujku sljedeće godine proradio bez ikakvih problema. Ukupna vrijednost investicije je 331 milijun eura. Od toga se 243 milijuna eura odnosi na dizajn i gradnju putničkog terminala, a 88 milijuna eura na održavanje aerodromske infrastrukture tijekom 30-godišnjeg koncesijskog razdoblja.

ZAGREB – Grad Zagreb odnosno Nastavni zavod Dr, Andrija Štampar nagrađen je statuom Europskog partnerstva za inovacije u području aktivnog i zdravog starenja, a za zaštitu zdravlja starijih osoba. To znači da će Stručnjaci iz zavoda od sada iskustvo moći stjecati i razmjenjivati sa stranim kolegama, a uz to imat će i mogućnost tehničkog usavršavanja. Ovaj uspjeh rezultat je dugotrajnog i upornog rada na poboljšanju kvalitete života i zdravstvene zaštite za osobe starije životne dobi u gradu Zagrebu.

KRAPINA – Sa sajamskom izložbom „100% ZGORSKO“, u petak i subotu, 16. i 17. rujna 2016. godine Krapinsko-zagorska županija po sedmi put gostuje na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Na manifestaciji će se izlagati poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta. Na taj način Krapinsko-zagorska županija se promovira kao poželjna turistička destinacija bogate kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima. Zainteresirani poljoprivredni proizvođači, udruge, zadruge, obrti i tvrtke svoje prijave za sudjelovanje na ovoj sajamskoj izložbi trebaju dostaviti do 12. kolovoza. Prijavnica za sudjelovanje dostupna je na web stranici Krapinsko-zagorske županije, a ispunjena i potpisana prijavnica te popratna dokumentacija dostavlja se na adresu Krapinsko-zagorska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, Krapina.

ZAGREB – Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“ objavilo je Ministarstvo socijalne politike i mladih. Za financiranje projekata osigurana su sredstva Fonda europske pomoći za najpotrebitije, u ukupnom iznosu od 34 milijuna 476 tisuća kuna. Najniži iznos bespovratnih sredstava po prijavi je milijun, a najviši 8 milijuna kuna, dok iznos za tehničku pomoć za provedbu projekta iznosi maksimalno 4% od ukupno zatraženog iznosa. Rok za dostavu projektnih prijava je 23. kolovoza 2016., a više informacija dostupno je na web stranici Zagrebačke županije.

KOPRIVNICA – Ugovor o distribuciji i plasmanu Podravkinih proizvoda na tržišta Europske unije putem kanala tvrtke Adriatic Group iz Beča potpisali su predsjednik Uprave koprivničke kompanije Zvonimir Mršić i direktor Adriatic Groupa Amir Bekić. Suradnjom će se proizvodi Podravke biti distribuirani na tržišta Njemačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Nizozemske, Belgije i Luksemburga. Prilikom potpisivanja Ugovora predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić istaknuo je, kako će se kroz tu suradnju napraviti dodatan iskorak te će Podravka i njeni proizvodi postati još dostupniji potrošačima na zahtjevnim tržištima.

VARAŽDIN – Započeli su radovi na semaforizaciji raskrižja Zagrebačke ulice i  Ulice France Prešerna u Varaždinu. Zbog sve većeg broja prometnih nesreća, ali i  učestalih gužvi na tom raskrižju, potrebu za postavljanjem semafora utvrdili su grad Varaždin i Policijska uprava Varaždinska.  Vrijednost radova je 472 tisuće kuna, a financirani su iz gradskog proračuna. Semafori na raskrižju Zagrebačke i Prešernove ulice u Varaždinu bit će pušteni u rad do kraja kolovoza.

ČAKOVEC – U vrijeme cvatnje ambrozije koje započinje početkom srpnja i traje sve do prvih jesenskih mrazeva, Grad Čakovec i ove godine inicira i provodi mjere i aktivnosti usmjerene edukaciji stanovništva i pokretanju akcija uništavanja ambrozije. Aktivnosti koje su usmjerene uništavanju tog izvora alergena provodit će sutra od 08,00 do 12,00 sati gradski Upravni odjel za komunalno gospodarstvo na lokaciji Nova ulica u Industrijskoj zoni Istok. U akciju su pozvane braniteljske Udruge s područja Grada Čakovca i Međimurske županije, udruga Nobilis te GKP Čakom, kao i svi zainteresirani građani.

ZAPREŠIĆ –  U Zaprešiću se intenzivno radi na uređenju trgova i prometnica te školskih objekata. Za danas je organiziran obilazak gradilišta OŠ Jablanovec te radova na Trgu dr. Franje Tuđmana i Trgu mladosti.  

LOBOR – U općini Lobor danas završava višednevna manifestacija Janine, koja je i ove godine donijela niz kulturno – športskih i zabavnih sadržaja, a održava se u čast proslave Svete Ane, zaštitnice općine i župe Lobor. Program Janinog završava danas  svečanom sjednicom Općinskog vijeća.imageimage

DUBRAVICA – Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu obilježavanja Dana općine Dubravica i blagdana Sv. Ane te 21. obljetnice postojanja općine održava se danas u Lovačkom domu „Vidra“.

loading