Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 26.07.2019.

Posted in Vijesti

LOBOR – Janine 2019., bogat program proslave Dana Općine Lobor, traje od 20. do 28. srpnja. Središnja proslava je danas, na blagdan zaštitnice Lobora, sv. Ane, a tim povodom je održana i svečana sjednica Općinskog Vijeća. Da ima razloga za slavlje, istaknula je načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih, ističući posebno realizaciju dugo sanjanog sna – dječjeg vrtića. Svečanosti u Loboru odazvali su se mnogi ugledni gosti, među kojima saborska zastupnica Marija Puh, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednik ratne Vlade nacionalnog jedinstva Franjo Gregurić i ministar gospodarstva Darko Horvat.

ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u posjetu je u petak, 26. srpnja 2019. godine djeci, pripadnicima srpske nacionalne manjine, koja pohađaju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture Sava Mrkalj u odmaralištu Cvrčak na otoku Viru. Riječ je o programu koji se već tradicionalno održava u organizaciji SKD Prosvjeta, uz sufinanciranje Grada Zagreba – Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

ZAGREB – Zagrebačka županija osigurala je milijun kuna kojima će sufinancirati gradovima i općinama postavljanje hot spot točki odnosno Wi-Fi mreže na trgovima, igralištima, parkovima, školama, knjižnicama, šetalištima, društvenim domovima i ostalim otvorenim površinama koje nude javne sadržaje i mjesto su okupljanja stanovnika. Prihvatljivi prijavitelji su gradovi i općine koje su do prijave na javni poziv ugovorile nabavu opreme i instalaciju pristupnih Wi-Fi točaka na javnim površinama i u objektima javne namjene, uz besplatan pristup Internetu za sve građane i posjetitelje. Može se ostvariti sufinanciranje za jedan projekt, a maksimalna visina potpore iznosi 80.000 kuna. Postavljanjem mreže stvorit će se temelj za otvorenu komunikaciju i bolju povezanost Zagrebačke županije, uz implementaciju naprednih komunikacijskih tehnologija te besplatan pristup Internetu za sve građane i posjetitelje, viši životni standard te kvalitetnije i dostupnije usluge. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna.

ZLATAR BISTRICA – Ugovore s korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratne potpore Krapinsko-zagorske županije po Natječaju za potporu za poboljšanju uvjeta zagorskog purana na području županije u 2019. godini, na OPG-u Marija Filipovića u Zlatar Bistrici potpisao je ovog petka, 25. srpnja 2019. godine župan Željko Kolar. Iako je za ovu mjeru u proračunu osigurano sto tisuća kuna, sredstva su povećana te je 18 korisnika dobilo ukupno 228 tisuća kuna koja će iskoristiti za nabavu opreme za valjanje i ograđivanje prostora.

PRELOG – Pred završetkom je Poduzetnički centar Prelog. Osnovni dio projekta Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra je izgradnja zgrade Poduzetničkog centra. Zgrada je površine 2.172 metara četvornih, u cijelosti je izgrađena i za nju je ishođena uporabna dozvola. U tijeku je opremanje s namještajem te je u postupku javna nabava opremanja građevine informatičkom i elektroničkom opremom.

IVANEC – Radovi iz Programa modernizacije nerazvrstanih cesta na području Grada Ivanca, u Jerovcu Gornjem, te gradnja putova u zaseoku Krtanjeki počeli su ovaj tjedan. Predviđeno je da će se tijekom ove godine modernizirati još 4 kilometra prometnica, na području mjesnih odbora Ivanečki Vrhovec, Prigorec, Margečan, Radovan, Cerje Tužno, Lukavec, Gačice, Stažnjevac, Horvatsko i Ribić Breg. U samom Ivancu će se u sklopu ovogodišnjeg Programa izvoditi radovi na proširenju Gajeve ulice i na dijelu parkirališta te asfaltiranje spoja ulice L. Šabana i V. Nazora. U planu je i uređenje javne površine parkirališta i prilaza u ulici L. Šabana, kao i izgradnja potpornog zida u Frankopanskoj ulici.
Ukupna vrijednost radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta u 2019. godini je 3,3 milijuna kuna.

KOPRIVNICA – U tijeku je asfaltiranje preostalih 250 metara prometnice u koprivničkoj Ulici Voćarski put. Uz asfaltiranje ove prometnice u ukupnoj dužini od 825 metara, izvode se i radovi na uređenju okoliša i označavanju prometnice prometne signalizacije. Vrijednost radova je 1,7 milijuna kuna i sve bi trebalo završiti do 31. srpnja.

TUHELJSKE TOPLICE – Ove godine po prvi puta od njenog održavanja, tradicionalna manifestacija Tuheljska noć trajat će dva dana. Organizatori poručuju kako će posjetitelji u dva dana, u petak, 26. i subotu, 27. srpnja 2019. godine moći uživati u odličnoj gastronomskoj ponudi i dobroj zabavi, uz glazbu i ples. Kroz oba dana na prostoru Termi Tuhelj bit će organizirana tržnica lokalnih proizvoda na kojoj će se nuditi proizvodi lokalnih u druga, a u petak,26. srpnja 2019. godine svečano je otvoren Kamp Vita – novi i jedini kamp s 5 zvijezdica u kontinentalnoj Hrvatskoj. Slijedeći trend porasta interesa turista za odmorom u prirodi, kamp sa 56 mjesta u prvoj fazi, zadovoljava zahtjevne goste visokim komforom, a uređen je za svega osam mjeseci. Ukupno ulaganje s drugom fazom, u kojoj će se graditi luksuzne kućice, iznosi 3 milijuna eura. Na svečanom otvorenju mnoge uzvanike, među kojima su bili glavni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Bašić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, slovenska veleposlanica u Hrvatskoj Smiljana Knez i slovenski ministar gospodarskog razvitka i tehnologije Zdravko Počivalšek, pozdravio je direktor Termi Tuhelj Vasja Čretnik.

 

loading