Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 26.-28.2.2016.

Posted in Vijesti

BEDEKOVČINA – Domaćini 27. kvalifikacijskog turnira mažoretkinja, točnije Državnog prvenstva mažoretkinja u kategorijama solo, duo-trio i mini formacije su Bedekovčanske mažoretkinje. Natjecanje se održava u nedjelju 28.veljače u Sportskoj dvorani Srednje škole Bedekovčina, a sudjelovat će 22 tima i preko 400 mažoretkinja iz cijele Hrvatske.         

VARAŽDIN – Poslovni uzlet grada Varaždina danas, u petak 26. veljače 2016. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi. Poslovni dnevnik u suradnji s gradom Varaždinom i Varaždinskom županijom i pod medijskim pokroviteljstvom Radija Kaj, organizira besplatna edukativna predavanja za poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i sve zainteresirane za poslovnu i marketinšku tematiku. pu vž dvoranaU sklopu poslovnog uzleta, organizirana je panel diskusija na temu poticanja razvoja lokalnog poduzetništva, u kojoj će kako je najavljeno sudjelovati župani Varaždinske županije Predrag Štromar, Međimurske županije Matija Posavec, Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i Bjelovarsko- bilogorske županije Damir Bajs, te župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk. img_4608.jpg

         

VIROVITICA – Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo održava se u Virovitici od danas do nedjelje, 28. veljače.

Ovaj po redu 21. Sajam i ove godine okuplja više od 700 izlagača iz ukupno 27 zemalja svijeta. Sajam je otvorio ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.   U sklopu sajma bit će održan i niz zanimljivih stručnih predavanja tematski vezanih uz perspektive hrvatskog gospodarstva i poljoprivrede te iskustva u korištenju fondova EU. Pokrovitelj sajma Viroexpo 2016. je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a zemlja partner je Republika Kosovo. Organizatori i pokrovitelji sajma Viroexpo su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije i tvrtka Contorte.      

ZAGREB – U Zagrebu su dizalice i bageri na svakom koraku. Uskoro će početi i radovi na nekoliko velikih projekata. Sve je izglednija gradnja Društvenog doma na Laništu koji će prema riječima investitora potpuno promijeniti vizuru novog Zagreba i južnog ulaza u grad. Intenzivno se priprema teren za gradnju poslovne zgrade uz Jadransku aveniju u Blatu. Najveće gradilište bit će na Kajzerici, koja je prošle godine dobila veliki odgojno-obrazovni centar vrijedan više od 100 milijuna kuna, a trenutno se užurbano radi na izgradnji Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe. Tamo će se prema planu, za 46 milijuna eura, izgraditi prostor za URIHO.

BEDEKOVČINA – Poduzeće Grading iz Bedekovčine, koje se bavi proizvodnjom i prodajom namještaja, danas obilježava 25 godina postojanja.  Kontinuiranim ulaganjem u nove tehnologije i naobrazbu djelatnika uz praćenje trendova, u Gradingu su s vremenom širili proizvodni pogon, koji se danas proteže na površini od 2000 metara četvornih, opremljen je suvremenom tehnologijom i najkvalitetnijim strojevima.Ukupna površina izložbenog i prodajnog prostora iznosi 3500 metara četvornih, a Grading zapošljava 42 djelatnika koji svojom stručnošću, marljivim i predanim timskim radom bitno doprinose daljnjem razvoju ove zagorske tvrtke.

ZAGREB – Novi mljekomat OPG-a Hrust iz Marije Gorice danas se u organizaciji Mljekarsko stočarske zadruge „Proizvodi sela“ otvara na zagrebačkoj tržnici Jarun u 11, 00 sati. Inače, ovo je treći mljekomat obitelji Hrust, koja je prošle godine u rad pustila mljekomate na još dvjema zagrebačkim tržnicama, Prečko i Gajnice.

KRAPINA – Novi ciklus radionica vezan uz određivanje ciljeva, prioriteta i mjera razvoja Krapinsko-zagorske županije do 2020. godine održan ovaj tjedan u Krapini. Županija je definirala je 3 razvojna cilja za naredno razdoblje – konkurentno gospodarstvo, razvoj ljudskih potencijala i unapređenje kvalitete života te održivi razvoj prostora, okoliša i prirode. Svaki od tih ciljeva sadrži prioritete razvoja i predviđene mjere za njihovu operacionalizaciju. Daljnji koraci u izradi strategije su definiranje glavnih strateških projekata županije koji se planiraju pripremiti i provesti do 2020. godine te definiranje politike prema urbanim područjima ili područjima od posebnog interesa.

ČAKOVEC – Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ održala  je ovog tjedna sjednicu na kojoj je dodijeljeno dvanaest pomoći u iznosu od gotovo 47 tisuća kuna. Za kupnju lijekova pomoći su dodijeljene podnositeljima zahtjeva iz Čakovca i iz Belice, a dodijeljeno je i sedam  pomoći za terapijsko jahanje i nekoliko pomoći za defektološke tretmane. Katruža je inače u ovoj godini na svoje dvije sjednice dodijelila dvadeset i tri pomoći u ukupnom iznosu od 104 tisuće 810kuna.

KOPRIVNICA – Partnersko vijeće Koprivničko-križevačke županije održalo je četvrtu sjednicu kojoj je predsjedala novoizabrana predsjednica Županijske skupštine, ujedno i predsjednica Vijeća, Verica Rupčić. Članovi partnerskog vijeća informirani su o tijeku aktivnosti na izradi Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske do 2020. te Županijske razvojne strategije koja bi trebala biti izrađena do lipnja ove godine.

ĐURĐEVAC – Grad Đurđevac uključio se u projekt „Đurđevac bez azbesta“. Nedavno je održano predavanje na tu temu,   a u đurđevačkoj Gradskoj upravi odlučili su izraditi Program o sufinanciranju uklanjanja azbestnih krovova kojim je predviđeno sufinanciranje s 10 kuna po metru četvornom. Javni poziv za sufinanciranje bit će objavljen na službenim Internet stranicama grada Đurđevca nakon skorašnje sjednice Gradskog vijeća.

loading