Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 27.07.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Voda na Bundeku i Jarunu izvrsne je kvalitete – rezultati su to koje je objavio nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. Prema posljednjim rezultatima, od utorka 21. srpnja, voda je izvrsna na Velikom i Malom jezeru na Jarunu te na Otoku veslača, Trešnjevka i Univerzijada. Osim toga, iz Zavoda pozivaju građane da se nakon kupanja otuširaju te da se ne kupaju odmah nakon obilnih kiša

ZAGREB – Gašenje požara na Pelješcu pomogli su i vatrogasci s područja Zagrebačke županije. Ukupno 26 vatrogasaca članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Nedelja, Andrilovec, Galgovo, Selsko brdo, Stupnik, Javne vatrogasne postrojbe Samobor te Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko i VZG Velika Gorica bili su upućeni u mjesto Ponikve na poluotoku Pelješcu. Osim pomoći u ljudstvu, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije poslala je i jedno zapovjedno vozilo, dvije autocisterne i dva kombi vozila.

VARAŽDIN –  Gašenju požara na Pelješcu pomažu i varaždinski vatrogasci, a u mjestu Brijesta ih je obišao i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Nakon susreta s vatrogascima koji su ga izvijestili o aktivnostima poduzetim na lokaliziranju požara, župan Štromar je rekao kako unatoč tome što je požar gotovo ugašen, varaždinski vatrogasci ostaju do utorka radi vjetra i bojazni da se vatra opet ne rasplamsa. Vatrogasci iz Varaždinske županije upućeni su na Pelješac po nalogu glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske, a riječ je  12 vatrogasaca s dva vozila. Uz varaždinske vatrogasce požar na Pelješcu je gasilo i 12  vatrogasaca s dva vozila iz Međimurske županije, kao i  20-ak vatrogasaca iz Krapinsko-zagorske županije.

ĐURĐEVAC – Izgradnjom kružnog toka na ulazu u Đurđevac iz smjera Pitomače planira se dodatno doprinijeti sigurnosti prometa u gradu. Radi se o raskrižju ulica Grada Vukovara, Radničke ceste te Kolodvorske ulice. Grad Đurđevac izradio je idejni projekt za kružni tok, a u tijeku su pregovori s Hrvatskim cestama koje bi trebale financirati radove. Grad Đurđevac, s druge bi strane, pokrio troškove rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Izgradnja kružnog toka na raskrižju na ulasku u Đurđevac prisilila bi vozače na poštivanje ograničenja brzine kretanje, dok bi uključivanje vozila iz smjera Radničke ceste i Kolodvorske ulice bilo znatno sigurnije.

ČAKOVEC– Sjednica Vijeća za prevenciju Međimurske županije održana je danas u Čakovcu. Da je u posljednje dvije godine stanje po pitanju sigurnosti građana u Međimurju zadovoljavajuće, izvijestio je članove Vijeća načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić. Međutim, policijski su se službenici u posljednjih nekoliko mjeseci susreli s rješavanjem situacija nestalih osoba, kao i teških kaznenih djela, poput razbojništva. Ono što je također primijećeno jest da se kaznena djela povećavaju onih dana u mjesecu kada je u tijeku podjela socijalne pomoći, ističe župan Međimurske županije i predsjednik Vijeća Matija Posavec i dodaje da će se taj problem riješiti u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, strožim nadzorom trošenja tih sredstava. Na sjednici je također rečeno da će PU Međimurska i ove godine organizirati Sajam sigurnosti i prevencije i to 22. rujna u Prelogu.

KRAPINA – Sajamska izložba Krapinsko-zagorske županije pod nazivom “100% ZAGORSKO” po šesti će se put održati 18. i 19. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Cilj manifestacije je kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brendove. Stoga su pozvani svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači, udruge, zadruge, obrti i tvrtke koji imaju sjedište i proizvodnju na području županije da svoje prijave za sudjelovanje na ovoj sajamskoj izložbi dostave u županiju najkasnije do 21. kolovoza.

 

 

loading