Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 27.07.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Grad Zagreb nastavlja sa sklapanjem ugovora i aneksa ugovora s podnositeljima zahtjeva koji su stekli pravo na novčanu pomoć za umanjenu kakvoću življenja na području mjesnih odbora Mičevec, Jakuševec i Hrelić. U prisusustvu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, građani ugovore potpisuju danas, u prostorijama svojih mjesnih odbora.

ZAGREB – Nakon što je tijekom prošlog tjedna otvorena nova ordinacija obiteljske i dentalne medicine DZ Zagreb Centar na Dolcu, započeli su radovi na dogradnji Doma zdravlja na lokaciji Špansko, s dvije ginekološke ordinacije, dvije ordinacije opće medicine, jednom pedijatrijskom ordinacijom i radiološkom dijagnostikom. Iz gradskog ureda za zdravstvo ističu kako je cilj ovih radova omogućiti građanima korištenje javnozdravstvene zaštitu što bliže kućnom pragu.

KLANJEC/KUMROVEC/VELIKO TRGOVIŠĆE/ZABOK – Po četvrti put u posljednjih mjesec dana, nevrijeme s jakom tučom,  jučer poslije podne, 26. srpnja 2017.godine, ponovno je pogodilo dijelove Krapinsko-zagorske županije. Tuča je ovog puta zahvatila područje Klanjca, Kumrovca, Velikog Trgovišća i Zaboka. Nastala šteta bit će procijenjena ovih dana.

KOPRIVNICA – Projekt „Izgradnje Inkubatora kreativnih industrija“ odobren je od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za financiranje. Radi se o projektu čiji je cilj stvaranje poticajnog poslovnog okruženja kroz uspostavu inkubatora kreativnih industrija, a tako će se osigurati preduvjeti za olakšan rast, razvoj i otvaranje novih radnih mjesta te doprinijeti jačanju konkurentnosti lokalnog gospodarstva. Projektom je predviđena gradnja objekta na prostoru kampusa, njegovo opremanje te nabava programa i kurikuluma za daljnji razvoj malog poduzetništva u Koprivnici. Vrijednost projekta je 13,4 milijuna kuna i odobreno je stopostotno financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a Inkubator kreativnih industrija prostirat će se na 1.440 metara prostornih i osigurat će 30 novih uredskih prostora kao i zajedničke prostore u koje će se moći smjestiti 40 poduzeća u raznim fazama razvoja, objašnjava koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

ZAGREB – Javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja Županijske razvojne strategije Zagrebačke županije do 2020. godine na okoliš i Nacrtu prijedloga Županijske razvojne strategije Zagrebačke županije do 2020. godine traje do 12. kolovoza 2017. godine. Strateška studija i Nacrt Strategije izloženi su radnim danom od 9,00 do 11,00 sati u prostorijama županije u Zagrebu, te na web stranici Zagrebačke županije. Pitanja, prijedlozi, mišljenja i primjedbe javnosti na Stratešku studiju i Nacrt Strategije mogu se pisano dati u knjigu primjedbi na mjestu i u vrijeme javnog uvida, ili dostaviti u pisanom obliku u pisarnicu Zagrebačke županije zaključno s 12. kolovozom.

VARAŽDIN – Konstituirajuću sjednicu danas će održati  Stožer civilne zaštite Varaždinske županije. Na sjednici će biti izabran novi saziv ovog stručnog, operativnog i koordinativnog tijela za provođenje mjera i aktivnosti civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama. Osim konstituiranja, na sjednici koju će voditi načelnik Stožera i zamjenik župana Robert Vugrin, donijet će se Poslovnik o radu Stožera, a govorit će se i o organizaciji terenske vježbe civilne zaštite IPA – FLOODS – VARAŽDIN 2017.

ČAKOVEC – Centar za mlade iz Čakovca, uz partnere iz Španjolske i Nizozemske sudjeluje i provodi Erasmus plus projekt „ Istraži, poveži se i poduči“. U sklopu projekta će u Čakovcu od 31. srpnja do 6. kolovoza boraviti grupa mladih iz Nizoemske i Španjolske. Uz svoje domaćine iz Hrvatske, oni će sudjelovati na radionicama, razmjenjivati iskustva i učiti jedni od drugih, povezivati se i upoznavati Čakovec. U aktivnostima će sudjelovati 42 mladih, a posebno zanimljiva bit će Interkulturalna večer što će biti provedena Eurodeskom Hrvatska, a  tijekom koje će se mladi iz sve 3 zemlje predstaviti sa svojim zanimljivostima, hranom, glazbom i običajima.

loading