Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 27.12.2016.

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Župan Međimurske županije Matija Posavec, sa zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem te predsjednikom Skupštine Međimurske županije Mladenom Novakom priredio je tradicionalno druženje za predstavnike medija povodom božićno- novogodišnjih blagdana. S današnjim je danom poslano je medijima iz Međimurske županije tisućito priopćenje. To je još jedan od pokazatelja otvorenosti i dobre komunikacije Međimurske županije s medijima. Na tragu je to odlučnosti  kako prema javnosti treba biti otvoren, transparentan te dati sve informacije o tome što se događa i radi. Nije to samo radi informiranja stanovnika već ujedno i stvaranja prilike za formiranje mišljenja, poticanja  novih ideja i unapređenja života ljudi ovoga kraja, rekao je, zahvalivši medijima na konkretnoj suradnji, međimurski župan Matija Posavec.

ZAGREB – Ključeve osam novih vatrogasnih vozila dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba danas će u podne u prostorijama DVD Sesvete uručiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Šest kombi vozila za prijevoz vatrogasaca i opreme primit će DVD Belovar, DVD Botinec, DVD Granešina, DVD Mala Mlaka, DVD Odranski Obrež i JVP Grada Zagreba, vatrogasno vozilo Šumar bit će dodijeljeno DVD-u Vugrovec, a vatrogasnu Auto cisternu primit će DVD Horvati. Također, ovom će prigodom pet rabljenih vozila biti preraspodijeljeno na korištenje dobrovoljnim vatrogasnim društvima Branovec, Klara, Glavničica, Kučilovina i Vrapče.

ZAGREB – Čak 74% zagrebačkog stambenog fonda u izrazito je lošem stanju. Zgrade su to u kojima se nalazi 221.615 stanova starih između 45 i 100 godina, a kojima je prijeko potrebna obnova krovova, limarije, vanjske stolarije i fasada. Poslovi su to od više milijuna kuna pa se Zagrepčani na uređenje svojih zgrada uglavnom ne odlučuju, a ne bi li im se olakšalo, ovih dana Grad Zagreb putem pošte kućanstva obavještava o načinu na koji se sustanari mogu prijaviti za obnovu pročelja uz sufinanciranje. Grad će obnovu pročelja u zoni A sufinancirati s 80%, u zoni B sa 70% te u zoni C sa 60%. Jedini je uvjet da se obnova radi po tehničko-projektnoj dokumentaciji. Javni je poziv raspisan 10. prosinca, a zainteresirani se mogu javiti sljedeća tri mjeseca. Dodatne informacije o obnovi mogu se doznati da broju 0800 1773.

ZAGREB – Socijalni plan Zagrebačke županije za razdoblje od 2017. do 2022. godine predstavljen je na sjednici županijskog Savjeta za socijalnu skrb. Prvi je to strateški dokument u kojem se navode dosadašnja postignuća Zagrebačke županije na razvoju socijalnih usluga te utvrđuju zadaće i ciljevi, prioritetna razvojna područja i specifične potrebe i mogućnosti u narednom razdoblju. Socijalni plan predstavlja temelj za strateško planiranje u socijalnoj skrbi i mogućnost za kvalitetni daljnji razvoj planiranja i donošenja godišnjih provedbenih planova i odluka koje će voditi viziji „Zagrebačka županija – dobro mjesto za kvalitetno življenje svih stanovnika”. Na sjednici su  članovi udruge Srce iz Svetog Ivana Zeline ukratko predstavili projekt „Pokreni i promijeni“ u sklopu kojeg će se otvoriti Muffin cafe. Riječ je o društvenom poduzetništvu gdje će zaposlenici biti isključivo osobe s invaliditetom, a proizvodit će muffine i suvenire.

ČAKOVEC – Regionalna energetska agencija Međimurje Redea započinje s provedbom triju međunarodnih projekata u tri različita područja, od istraživanja i inovacija u poljoprivredi, preko društvenog poduzetništva do ekoinovacija. Projekti „EcoInn Danube“ i „Senses“ sufinancirat će se iz Programa transnacionalne suradnje INTERREG Dunav. Prvim će se nastojati potaknuti primjena ekotehnologija, a drugom je cilj uspostavom transnacionalne mreža društvenih poduzeća potaknuti gospodarski razvoj regije. Cilj projekta True je potaknuti nove načine bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom, preradom i prodajnim praksama. Svi su projekti u potpunosti u skladu s ciljevima Međimurske županije u smislu jačanja konkurentnosti gospodarstva zasnovanog na znanju i inovacijama.

KRAPINA – Radionice Zimske škole informatike i naredne godine, tijekom zimskih školskih praznika, organiziraju Krapinski informatički klub KRIK, Hrvatski savez informatičara i Srednja škola Krapina  i to od 2. do 10. siječnja. Radionice će pohađati najbolji srednjoškolci informatičari iz Hrvatske, koji će se u Krapini pripremati za natjecanja, te učenici i nastavnici iz Krapinsko-zagorske županije.

KRIŽEVCI – Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije održala je u Lemešu Križevačkom sjednicu Predsjedništva, Zapovjedništva, Nadzornog odbora i delegata Skupštine kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. Župan Koren naglasio je kako će Koprivničko-križevačka županija koliko je moguće pomoći oko poboljšavanja statusa vatrogasnih organizacija posebno onog dijela koji se odnosi na provođenje inspekcijskog nadzora te kako će i dalje aktivno podržavati.

VARAŽDIN – Sve je bliže Nova godina, a time i  Novogodišnja utrka grada Varaždina. Iz varaždinske  zajednice sportskih udruga uputili su stoga poziv svim trkačima koji još nisu prijavili sudjelovanje, da to učinite što prije kako se ne bi stvarale gužve uoči starta u ponoć sa Stare na Novu godinu na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Sve informacije vezane uz prijave i za samu utrku, mogu se pronaći na web stranicama zajednice sportskih udruga grada Varaždina. Novogodišnja utrka grada Varaždina, jedinstveno je zbivanje prvi svjetski sportski događaj u godini,  a u Varaždinu se priređuje već 39 godina zaredom.

 


loading