Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 27.12.2018.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Potpisivanje ugovora za učeničke i studentske stipendije Grada Krapine, upriličeno je u Gradskoj vijećnici danas, 27. prosinca 2018. godine. – Broj stipendista Grada Krapine povećava se iz godine u godinu te ih je sada ukupno 65, a za stipendije je u proračunu osigurano preko 400 tisuća kuna, rekao je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Zoran Gregurović. – Danas smo potpisali ugovore sa devet srednjoškolaca koji se školuju za deficitarna zanimanja, te sa šesnaest studenata, s time da studentske stipendije iznose 700, a učeničke 350 kuna mjesečno te se isplaćuju deset mjeseci u godini, naglasio je Zoran Gregurović. Posebnost kod stipendija Grada Krapine je ta što ih učenici, odnosno studenti dobivaju do kraja školovanja uz uvjet da redovno, tj. U roku izvršavaju svoje obveze.

ZAGREB – Pedesetero djece hrvatskih branitelja osnovnoškolskog uzrasta otputovalo je u četvrtak, 27. prosinca 2018. godine na trodnevni izlet na Sljeme. Djeca će boraviti u Domu Crvenoga križa grada Zagreba, gdje će za njih biti organizirani različiti zabavno-obrazovni programi, istaknuo je ravnatelj zagrebačkog Crvenog križa Petar Penava. Djecu je prije polaska pozdravi i zaželio im ugodan boravak i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

ZAGREB – Školski sportski savez Grada Zagreba tijekom zimskog odmora učenika organizira program besplatnih sportskih aktivnosti pod popularnim nazivom Odmorko koji je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.  Program Odmorko zima 2019. provodi se radnim danima od 27. prosinca 2018. godine do 11. siječnja 2019. godine. Sve aktivnosti su besplatne uz predočenje iskaznice Hrvatskog školskog sportskog saveza za Grad Zagreb ili Zahtjeva za izdavanje iskaznica.

VARAŽDIN – Svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju učenika i studenata Varaždinske županije održana je u četvrtak, 27. prosinca 2017. godine u Županijskoj palači. Ove godine ukupno su dodijeljene 72 stipendije, za 18 učenika i 54 studenta. Uz prijašnje stipendije, Varaždinska županija tako će u 2018/19 školskoj/akademskoj godini stipendirati  ukupno 145 studenata i učenika (29 učenika i 116 studenata). Visina stipendije za učenike iznosi 300, a za studente 700 kuna te se dodjeljuje tijekom čitave kalendarske godine sve do završetka studija. Svečanosti su prisustvovali  župan Varaždinske županije Radimir Čačić te njegov zamjenik Tomislav Paljak.

 

ZAGREB – Iz Zagrebačke županije su pozvali stipendiste koji nastavljaju primati stipendije iz prijašnjih godina da dođu potpisati aneks ugovora o nastavku stipendiranja. Aneksi ugovora će se potpisivati u prostorijama Zagrebačke županije u Zagrebu, u Ulica Ivana Lučića 2a, u četvrtak, 3. siječnja 2019. i petak, 4. siječnja 2019. godine od 9,00 do 15,00 sati. Također, svi učenici i studenti koji su ove godine po prvi puta postali stipendisti Zagrebačke županije za školsku godinu 2018./2019. trebaju dostaviti podatke nužne za isplatu stipendija. Detaljne informacije su na mrežnoj stranici Zagrebačke županije.

KOPRIVNICA – Grad Koprivnica gradit će novi dječji vrtić u prigradskom naselju Starigrad. Gradnja je sufinancirana sredstvima EU iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. kojem je cilj unaprjeđenje životnih i radnih uvjeta u ruralnim područjima, a više o novom dječjem vrtiću predstavljeno je na danas, u četvrtak, 27. prosinca 2018. godine, održanoj konferenciji za medije. Gradnja dječjeg vrtića stanovnicima koprivničkog Starigrada omogućit će kvalitetniji život te pojednostaviti obrazovanje njihove djece, ističe gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i dodaje kako je vrijednost radova 8,4 milijuna kuna, sredstva EU iznose 6,4 milijuna kuna, a preostali iznos financirat će Grad Koprivnica. Izgrađen i opremljen novi dječji vrtić u Starigradu bit će površine od 564 četvorna metra, dodaje Jakšić, za 66-ero djece, a zaposlit će se i sedam novih osoba. Ujedno, novi vrtićki kapaciteti omogućit će održavanje programa predškole za gotovo 50-ero djece, čime će se, u konačnici, u neke od programa uključiti 130 djece od tri do šest godina. Vrtić bi, s obzirom na ugovorene rokove, trebao biti gotov u narednih 16 mjeseci, odnosno do prve polovice 2020. godine.

KOPRIVNICA – Održana je treća sjednica Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika iz Koprivničko-križevačke županije, na kojoj je župan Darko Koren zahvalio svim predstavnicima općina i gradova na dosadašnjoj konstruktivnoj suradnji i svim upućenim inicijativama usmjerenim razvoju lokalnih sredina. Na Kolegiju je predstavljena uloga Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije PORE kao regionalnog koordinatora prema Zakonu o regionalnom razvoju, te su predstavljeni aktualni EU natječaji. Članovima Kolegija predstavljene su i informacije o kapitalnim pomoćima jedinicama lokalne samouprave u 2018. te programi raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države u Županiji, predstavljen je projekte županijskog Savjeta mladih te problematika turističkih zajednica, odnosno određivanje paušalnog iznosa za plaćanje poreza po smještajnoj jedinici.

ČAKOVEC – Početna konferencija projekta „Produženi boravak u Osnovnoj školi Kuršanec“, održana je danas, 27. prosinca 2018. godine, u čakovečkoj Gradskoj vijećnici. Projekt su predstavili gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, direktorica Gradske razvojne agencije ČAKRA Damira Vresk i ravnateljica Osnovne škole Kuršanec Marija Tepalović. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti oko 807 tisuća kuna, a obuhvatit će 45 učenika 2. razreda. Prijavitelj je Grad Čakovec, a partneri su mu Osnovna škola Kuršanec i Gradska razvojna agencija ČAKRA te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda kao potpora obrazovanju djece i učenika pripadnika romske nacionalne manjine. Inače, Osnovna škola Kuršanec ima 411 učenika od toga je 334 učenika romske nacionalnosti odnosno 82% te je jedna od rijetkih škola koja nema sportsku dvoranu, a što će, uvjeren je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, također biti u dogledno vrijeme riješen problem.

loading